Vot de investitură a noului Guvern in Parlament

F.A.
Politică / 23 decembrie 2009

Zi decisivă pentru noul Guvern, care va fi supus votului de investitură în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor. Premierul desemnat Emil Boc, care va prezenta Parlamentului şi programul de guvernare, are nevoie de 236 de voturi pentru ca Executivul său să fie investit, informează HotNews.

Sedinţa a început cu o întârziere de 50 de minute, după ce fusese programată iniţial la ora 9:30. Votul va fi secret, cu bile, dar nu asteaptă nici o surpriză, în condiţiile în care miniştrii propuşi să facă parte din noul Guvern au fost avizaţi favorabil, marţi, de comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Emil Boc: "Am reusit să nu pierdem la ratingul de ţară, rata somajului e mult mai scăzută decât media UE, media UE e 9,5%, în România se estimează un şomaj de 7,5% la sfârşitul anului. Moneda naţională s-a menţinut în limte normale fată de euro. Am alocat 20% din buget pentru investiţii şi am finalizat 42 de km de autostradă, pasajul Băneasa, centura Ploieşti şi Timişoara

Am demarat reforme pe care alţii nu au avut curajul să le facă în ultimii 20 de ani. Politic, am avut un an dificil, cu 2 campanii electorale, cu 2 tipuri de alegeri: Palamentul European si Preşedinţia. Cu toate acestea, nu am ezitat să luăm măsuri dure chiar şi pe timpul campaniei electorale.

Campania electorală s-a încheiat şi avem în faţă 3 ani de guvernare. Oamenii aşteaptă de la politicieni intrarea în normalitate şi luarea acelor decizii pe care ei le aşteaptă. Am preluat mandatul de premier nu pentru a deveni mai popular, ci pentru a face ceea ce aşteaptă românii. Am constituit o majoritate PDL-UDMR-Grupul minorităţilor-Grupul independenţilor. Vă asigur că voi fi un partener corect. Respect decizia PSD şi PNL de a alege opoziţia. Guvernarea este însă pentru România. Avem nevoie de sprijinul şi suportul tuturor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb