Votul final pentru regulamentele camerelor - în 24 octombrie

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 19 octombrie 2005

Liderii grupurilor parlamentare din Senat şi Camera Deputaţilor au decis, ieri, ca votul final pentru regulamentele celor două camere să fie dat luni, 24 octombrie. Acesta este rezultatul negocierilor dintre putere şi opoziţie. Totodată, parlamentarii au decis ca noile regulamente să fie puse în aplicare în termen de 25 de zile de la aprobare, astfel încît să existe timpul necesar pentru sesizarea Curţii Constituţionale. Vicepreşedintele Partidului România Mare (PRM), Lucian Bolcaş, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că rezultatul negocierilor privind adoptarea regulamentelor celor două camere legislative dovedeşte maturitate politică. Domnia sa a precizat că PRM a propus soluţia, adoptată, de aplicare a regulamentelor celor două camere parlamentare în termen de 25 de zile de la publicarea lor în Monitorul Oficial. "Curtea Constituţională va avea timp să se exprime şi, în consecinţă, vom avea un regulament constituţional", a spus Bolcaş, adăugînd că PRM va ataca regulamentul la Curtea Constituţională doar dacă va fi cazul.

Senatorul PSD Doru Ioan Tărăcilă a afirmat, la rîndul său, că partidul pe care îl reprezintă nu s-a angajat în negocierile cu cei de la putere ca să voteze în favoarea regulamentelor, întrucît, în acest caz, puteau fi votate chiar în ziua respectivă. Domnia sa a declarat că, tocmai de aceea, social democraţii au cerut stabilirea unei zile în care să poată fi mobilizaţi toţi parlamentarii la vot. Doru Ioan Tărăcilă a apreciat că, în urma discuţiilor, a cîştigat atît puterea, cît şi opoziţia. Senatorul PSD a menţionat că partidul său va depune contestaţie la Curtea Constituţională în prima zi de după publicarea regulamentelor celor două camere parlamentare în Monitorul Oficial.

Amintim că puterea a invitat opoziţia la negocieri pentru găsirea unei soluţii în vederea deblocării activităţii din Parlament, care a trenat din cauza dezbaterilor pe marginea regulamentelor camerelor legislative.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb