VREA DESPĂGUBIRI DE UN MILIARD DE DOLARI "Toshiba" acţionează în judecată "Western Digital"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 iunie 2017

Western Digital Green (Sursa foto: emag.ro)

Western Digital Green (Sursa foto: emag.ro)

Grupul japonez "Toshiba" Corp. va acţiona în judecată partenerul său "Western Digital" Corp. din SUA, solicitând despăgubiri de 120 de miliarde de yeni (un miliard de dolari), din cauza amestecului gigantului tehnologic american în vânzarea diviziei sale de cipuri de memorii flash, conform Reuters.

"Western Digital" a moştenit un parteneriat de partajare a operaţiunilor de producţie şi informaţiilor între producătorul de cipuri de memorie "SanDisk" şi "Toshiba", la momentul la care a preluat "SanDisk", în 2016. Acum, "Toshiba" pretinde că "Western Digital" a obţinut în "mod abuziv" secrete comerciale prin transferul angajaţilor "SanDisk" la "Western Digital". În acest context, "Toshiba" a decis să nu mai permită accesul angajaţilor "Western Digital" din afara fabricii de cipuri Yokkaichi la informaţii legate de compania mixtă pe care o deţin cele două companii.

"Western Digital", care operează împreună cu "Toshiba" principala fabrică producătoare de semiconductori a grupului, este într-un conflict puternic cu partenerul japonez referitor la vânzarea celui de-al doilea mare furnizor de cipuri NAND din lume şi a încercat să blocheze în justiţie orice tranzacţie care nu are consimţământul său.

"Toshiba" ar fi vrut să semneze un acord definitiv cu ofertantul preferat, un grup condus de guvernul japonez, din care face parte şi fondul american de investiţii Bain Capital.

Grupul de companii preferat de "Toshiba" include un fond al statului japonez, Innovation Network, Development Bank of Japan, fondul american Bain Capital şi SK Hynix, un producător sud-coreean de cipuri.

Vânzarea diviziei de cipuri ar trebui să îi aducă grupului japonez aproximativ 18 miliarde de dolari, bani de care are nevoie cât mai curând posibil pentru că s-a angajat să acopere obligaţiile financiare legate de procedura de faliment în care se află divizia sa nucleară americană "Westinghouse Electric".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb