VREA SĂ REIA NEGOCIERILE DE FUZIUNE "Fujifilm" a câştigat un proces împotriva "Xerox"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 octombrie 2018

"Fujifilm" a câştigat un proces împotriva "Xerox"

"Fujifilm Holdings" Corp. din Japonia a câştigat, în 16 octombrie, o acţiune în instanţă împotriva "Xerox" Corp., care are legătură cu faptul că producătorul american de fotocopiatoare s-a retras în mod unilateral din acordul de fuziune, care valora 6,1 miliarde de dolari.

Amintim că, în ianuarie, "Xerox" şi "Fujifilm" au convenit asupra unei înţelegeri complexe de fuziune prin care "Xerox" urma să fie inclusă în compania mixtă deţinută de cele două grupuri, "Fuji Xerox", pentru a dobândi o forţă mai mare pe piaţă şi pentru a reduce costurile, în condiţiile declinului cererii pentru imprimantele de birou. Însă, în mai, "Xerox" a anulat tranzacţia, în urma unei înţelegeri cu investitorii Carl Icahn şi Darwin Deason, care s-au opus preluării de către "Fujifilm", spunând că oferta subevaluează compania din SUA. Aceştia din urmă au obţinut în instanţă blocarea fuziunii, decizie care a fost atacată la Curtea de Apel din New York de compania niponă.

Apelul a fost câştigat acum de "Fujifilm", ceea ce ar putea readuce managementul "Xerox" la masa negocierilor, conform Reuters. "Fujifilm" mai are în derulare un proces intentat în luna mai împotriva "Xerox", în SUA, prin care solicită despăgubiri de peste un miliard de dolari pentru încălcarea prevederilor contractuale referitoare la afacerea abandonată.

Şansele ca "Fujifilm" să câştige acest proces sunt neclare, conform Reuters, în condiţiile în care managementul "Xerox" i-a susţinut pe Icahn şi Deason, care s-au opus planului de fuziune. În opinia analiştilor, sigura cale prin care "Fujifilm" poate avea succes în faţa "Xerox" este să majoreze oferta de preluare.

"Fujifilm" deţine 75% din "Fuji Xerox", companie cu o istorie de 50 de ani, care vinde produse pentru fotocopiere şi servicii în regiunea Asia-Pacific. Dacă ar fi avut loc tranzacţia, "Fujifilm Xerox" urma să răscumpere participaţia de 75% de la "Fujifilm".

Tranzacţia dintre "Fujifilm" şi "Xerox" era planificată să se finalizeze în perioada iulie-august. Unificarea activităţilor de cercetare şi dezvoltare, de achiziţii şi a altor operaţiuni ar fi permis "Fuji Xerox" să-şi diminueze cheltuielile cu cel puţin 1,7 miliarde de dolari până în 2022, potrivit anunţului făcut iarna aceasta de cele două companii.

"Fujifilm" a informat, ieri, că îşi susţine punctul de vedere iniţial, conform căruia această fuziune rămâne cea mai bună opţiune pentru acţionarii ambelor companii.

"Decizia Curţii ne va permite să discutăm cu Xerox realizarea acordului iniţial. Toţi acţionarii Xerox ar trebui să poată să decidă singuri cu privire la beneficiile operaţionale, financiare şi strategice ale tranzacţiei dintre Fuji Xerox şi Xerox", a informat compania niponă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb