Wienerberger România a cumpărat fabrica de cărămidă de la Buzău

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 27 aprilie 2016

Wienerberger România a cumpărat fabrica de cărămidă de la Buzău

Wienerberger România a achiziţionat fabrica de cărămidă de la Buzău care aparţinea Search Chemicals şi care include active şi o carieră de argilă, a anunţat, ieri, compania, subliniind că părţile implicate în tranzacţie au convenit să păstreze confidenţiale informaţiile legate de preţul de achiziţie.

Fabrica de cărămidă de la Buzău a intrat în conservare în anul 2011 şi a fost repornită în 2014, funcţionând la o capacitate redusă. Preluarea fabricii din Buzău conduce la îmbunătăţirea acoperirii geografice pentru activitatea Wienerberger în piaţa de zidărie. Producătorul de cărămidă şi blocuri ceramice are în plan retehnologizarea facilităţilor de producţie în următoarele luni, pentru a le aduce la standardele internaţionale ale grupului, potrivit comunicatului de presă trimis redacţiei. Acesta arată că Wienerberger îşi va consolida poziţia de angajator pe piaţa locală, având în vedere că personalul fabricii va fi păstrat şi va beneficia de programe de formare profesională.

Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing, Wienerberger România, a declarat: "Această achiziţie şi investiţiile pe care le vom face pentru retehnologizarea fabricii arată implicarea pe termen lung pe care Wienerberger o are în dezvoltarea pieţei locale, atât pe parte de producţie, cât şi pe partea de susţinere a dezvoltării construcţiilor rezidenţiale prin utilizarea de materiale de construcţie de calitate, adaptate nevoilor actuale ale beneficiarilor finali din România. Toate demersurile Wienerberger din ultimii 18 ani, de la intrarea pe piaţa românească, au fost în spiritul dezvoltării durabile şi arată angajamentul companiei de a susţine nevoile unei pieţe în creştere".

Asistată, în această tranzacţie, de "bpv Grigorescu Ştefănică", compania face parte din Grupului Wienerberger, care este cel mai mare producător de blocuri ceramice (Porotherm, Terca) şi lider de piaţă pe segmentul de ţigle ceramice (Koramic, Tondach) în Europa, precum şi pe segmentul pavele din beton (Semmelrock) în Europa Centrală şi de Est. Pe segmentul sisteme de ţevi (ţevi ceramice Steinzeug-Keramo şi ţevi din plastic Pipelife), Wienerberger este unul dintre principalii furnizori din Europa. Cu un număr total de 203 de fabrici, Grupul generează venituri de 2,9 miliarde euro, cu EBITDA operaţional de 370 milioane euro în 2015.

Wienerberger a intrat pe piaţa din România în anul 1998 şi are ca principale produse sistemele de zidărie ceramică Porotherm şi Terca.

Wienerberger Sisteme de Cărămizi este cel mai mare producător de blocuri ceramice din România. Înainte de achiziţia de la Buzău, compania deţinea trei unităţi de producţie la nivel local, localizate în Gura Ocniţei - Dâmboviţa, Sibiu şi Tritenii de Jos - Cluj.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb