"Wintershall" şi-a confirmat interesul în privatizarea "Distrigaz"

Ziarul BURSA #Companii / 16 februarie 2004

Compania germană "Wintershall" AG a confirmat interesul să se angajeze în investiţii majore în România, în urma unei întîlniri pe care a avut-o o delegaţie a companiei cu minis-trul Economiei şi Comerţului, Dan Ioan Popescu. Această vizită se înscrie în seria de întîlniri pe care ministrul Economiei le are cu companiile internaţionale selectate pentru participarea la privatizarea societă-ţilor de distribuţie a gazelor naturale, Distrigaz Nord şi Distrigaz Sud, privatizare pe care Guvernul României intenţionează să o încheie pînă în luna iulie a acestui an.

Dr. Reiner Seele, membru în consiliul de administraţie al "Wintershall" AG şi conducătorul delegaţiei, a afirmat că Wintershall este interesată de privatizarea Distrigaz Nord, precum şi de posibilitatea să extindă cooperarea cu România în sectorul producţiei şi distribu-ţiei de gaze. Proiectele menţionate vizează dezvoltarea infrastructurii de distribuţie a gazului în zonele din sudul Ro-mâniei, care nu au în prezent asigurată infrastructura de dis-tribuţie, precum şi îmbună-tăţirea interconectării conductelor româneşti la reţeaua europea-nă.

"Puternicul interes pe care Wintershall l-a exprimat, cu privire la efectuarea de investiţii în România, reflectă recunoaşterea faptului că am recurs la cea mai bună strategie de atragere a investitorilor internaţionali impor-tanţi. Suntem foarte des-chişi la astfel de discuţii cu potenţiali investitori, pentru a asigura încheierea cu succes a acestui proces, precum şi dez-voltarea continuă a sectorului energetic românesc", a declarat Dan Ioan Popescu.

Această întîlnire, precum şi alte întîlniri ale ministrului economiei cu alte firme germane importante, prefaţează vizita de-legaţiei oficiale la Bucureşti a ministrului Economiei şi Muncii, Wolfgang Clement, din 7-8 martie. Scopul întîlnirii dintre cei doi miniştri este să găsească modalităţi de intensificare a cooperării în domeniul economic dintre cele două ţări, care să asigure şi să consolideze locul important al Germaniei ca inves-titor străin în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb