WORLD ECONOMIC FORUM: Riscurile cibernetice şi de mediu sunt eclipsate de preocupările economice pe termen scurt în ţările G20

G.D.
Miscellanea / 14 noiembrie 2022

Riscurile cibernetice şi de mediu sunt eclipsate de preocupările economice pe termen scurt în ţările G20

Impactul inflaţiei rapide, al crizei datoriilor şi al crizei costului vieţii sunt cele mai mari ameninţări la adresa derulării afacerilor în următorii doi ani în ţările G20, potrivit noilor date publicate de World Economic Forum, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, concluziile Executive Opinion Survey din acest an, care a reunit opiniile a peste 12.000 de lideri din domeniul de afaceri din 122 de ţări în perioada aprilie-august 2022, a fost realizat înaintea COP27 din Egipt şi a summitului G20 din Indonezia de la sfârşitul acestei luni.

Potrivit rezultatelor sondajului, interconectarea riscurilor economice, geopolitice şi societale domină peisajul de risc în rândul liderilor de business G20, deoarece aceştia continuă să abordeze preocupările immediate legate de turbulenţele semnificative de pe piaţă şi de intensificarea conflictelor politice.

Inflaţia rapidă şi/sau susţinută reprezintă principalul risc în ţările G20 chestionate în acest an, cu peste o treime (37%) dintre ţările G20 care au identificat inflaţia ca fiind o preocupare majoră, urmată de crizele datoriilor şi de criza costului vieţii (21%). Confruntarea geo-economică a fost identificată ca fiind principalul risc de către două ţări din G20. Alţi respondenţi au menţionat potenţialul de prăbuşire a statului, lipsa serviciilor digitale pe scară largă şi inegalitatea digitală ca fiind principalele lor preocupări, subliniază sursa citată.

Constatările din acest an sunt în contrast puternic cu cele de anul trecut, în special în domeniile cheie, cum ar fi riscul tehnologic şi de mediu. În pofida presiunilor tot mai mari asupra mediului şi a reglementărilor din acest domeniu care s-au intensificat în ultimele 12 luni - şi dacă luăm în considerare ajustările listei riscurilor chestionate în acest an, ca răspuns la evoluţia tendinţelor economice, geopolitice şi de mediu - problemele de mediu au fost în mod semnificativ mai puţin prezente în top 5 riscuri pentru ţările G20. În plus, în pofida ameninţării tot mai mari a atacurilor cibernetice asupra infrastructurii critice, acest lucru şi alte riscuri tehnologice s-au clasat printre primele cinci riscuri cel mai puţin frecvent citate în acest an.

În general, constatările evidenţiază, de asemenea, variaţii regionale semnificative între economiile avansate şi pieţele emergente. În timp ce riscurile economice asociate cu inflaţia rapidă şi/sau susţinută au fost identificate ca fiind principalul risc de către respondenţii din Europa, America Latină şi Zona Caraibelor, Asia de Est şi Pacific, preocupările societale asociate cu criza costului vieţii au dominat în Orientul Mijlociu, Africa şi Africa Sub-Sahariană. În Asia Centrală şi Asia de Sud, conflictele interstatale şi, respectiv, crizele datoriilor au depăşit preocupările.

Carolina Klint, Risk Management Leader, Continental Europe, Marsh, afirmă: "Liderii de business din G20 se concentrează asupra riscurilor economice şi geopolitice imediate şi urgente cu care se confruntă în acest moment. Cu toate acestea, dacă trec cu vederea riscurile tehnologice majore, acest lucru ar putea crea viitoare unghiuri moarte, lăsând organizaţiile lor expuse la ameninţări cibernetice grave care ar putea avea un impact grav asupra succesului lor pe termen lung."

Peter Giger, Group Chief Risk Officer, Zurich Insurance Group, afirmă: "După un salt de 2 miliarde de tone în 2021, creşterea emisiilor globale de CO2 în acest an este mult mai mică - aproape de 300 de milioane de tone. Acest lucru se datorează creşterii utilizării energiei din surse regenerabile şi a vehiculelor electrice. În pofida acestor evoluţii pozitive, încă nu suntem pe drumul cel bun pentru a atinge obiectivul de 1,5 °C. Tranziţia către net-zero a scăzut prea mult de pe agendele multor lideri de afaceri. Cu toate acestea, efectele schimbărilor climatice sunt atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung. Chiar şi în actualul mediu geopolitic şi provocator din punct de vedere economic, trebuie să ne concentrăm pe construirea unui sistem energetic mai curat, mai accesibil şi mai sigur, dacă sperăm să menţinem un viitor net-zero la îndemână."

Sondajul de opinie executiv este realizat de Centrul pentru Noua Economie şi Societate al Forumului Economic Mondial. Marsh McLennan şi Zurich Insurance Group sunt parteneri ai Centrului şi ai seriei Global Risks Report, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb