WSJ: "Wachovia", implicată în spălare de bani

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 martie 2010

Printre strategiile adoptate de "Wachovia" în ultimii ani se numără creşterea colaborării cu casele de schimb valutar din Mexic, în vederea sporirii prezenţei pe piaţa serviciilor financiare din regiune.

Printre strategiile adoptate de "Wachovia" în ultimii ani se numără creşterea colaborării cu casele de schimb valutar din Mexic, în vederea sporirii prezenţei pe piaţa serviciilor financiare din regiune.

"Wachovia Bank", parte a grupului american "Wells Fargo & Co.", negociază o înţelegere cu Departamentul Justiţiei din SUA, ca să nu ajungă în instanţă pentru acuzaţiile privind facilitarea spălării de bani proveniţi din traficul de droguri, prin controale insuficient de riguroase, spun surse apropiate situaţiei, citate de Wall Street Journal (WSJ).

Conform WSJ, "Wachovia" este acuzată că sistemul său deficitar de control le-a permis caselor de schimb valutar din Mexic să spele bani proveniţi din traficul de droguri.

Banca ar putea ajunge la un acord cu autorităţile SUA în următoarele săptămâni, astfel încât să evite o acţiune în instanţă, dar nu se ştie dacă înţelegerea va cuprinde şi o clauză financiară spune sursele amintite.

Procuratura din Miami a condus investigaţia în acest caz, care a început în urmă cu trei ani. Ancheta a urmărit rolul avut de o bancă cores­pondentă din grupul "Wachovia" în procesarea transferurilor ilegale de bani pentru casele de schimb valutar.

Casele de schimb mexicane, aflate de-a lungul graniţei dintre SUA şi Mexic, facilitează transferul de bani de la imigranţii din America de Nord spre rudele rămase în America Latină. Autorităţile din SUA au des­coperit, însă, că afacerile derulate de aceste firme permit şi traficanţilor de droguri să mute sume mari de bani.

Conducerea "Wachovia" a cooperat cu anchetatorii, dar banca nu a admis acuzaţiile care i se aduc.

În raportul anual, prezentat de "Wells Fargo" la data de 26 februarie, grupul arată că banca corespondentă a "Wachovia" este implicată în discuţii pentru rezolvarea acestei probleme, prin plata unor penalităţi şi încheierea unor acorduri privind conduita viitoare.

"Aşteptăm cu interes rezolvarea acestei probleme şi suntem, în continuare, hotărâţi să aplicăm politici şi practici adecvate şi eficiente împotriva spălării banilor", a anunţat "Wells Fargo".

Investigaţia a început înaintea integrării "Wachovia" în grupul "Wells Fargo", care a avut loc la 31 decembrie 2008, în urma unei achiziţii menite să salveze banca de la faliment.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb