X-Trade Brokers: După forint, leul s-a aflat pe locul al doilea ca depreciere faţă de dolar

F. A.
Macroeconomie / 14 iunie 2010

"De la începutul anului şi până la sfârşitul săptămânii trecute, Forintul a înregistrat cea mai mare depreciere faţă de Dolarul American, respectiv de 23,36%, urmat de Leu, cu o scădere de 18,16% faţă de Dolar şi de Zlotul Polonez, cu 18,02%. Monedele statelor UE non- membre ale Zonei Euro sunt cu mult mai labile decât Euro în faţa monedei americane, arătând încă o dată că îngrijorarea globală privind aceste state o depăşeşte pe cea privind Zona Euro", a afirmat Victor Safta, directorul sucursalei din România a X-Trade Brokers, cea mai mare casă de brokeraj din Europa Centrală şi de Est, informează un comunicat remis redacţiei.

La începutul anului, cotaţia pentru forint era de 188,38 forinţi pentru 1 dolar, iar la sfârşitul săptămânii trecute aceasta ajunsese la 232.40 forinţi pentru 1 dolar, marcând deprecierea cu peste 23% a monedei maghiare. Leul a scăzut cu peste 18%, respectiv de la 2,9507 Lei pentru 1 dolar la începutul anului la 3,4868 Lei pentru 1 dolar, după ce a trecut printr-un punct de depreciere istorică faţă de moneda americană, de 3,5501. Zlotul Polonez a scăzut la rândul său faţă de USD cu 18%, iar Coroana Cehă- cu 15,52%. În 2010, Euro s-a depreciat faţă de dolarul american cu 15,1%, de la 1,4300 euro pentru 1 dolar la începutul anului, la 1,2140 euro vinerea trecută.

"Pieţele financiare ştiu că UE va interveni- mai greu sau mai uşor- pentru a susţine Euro în cazul în care dezechilibrele deficitelor bugetare se vor accentua. Stabilitatea monedei europene este în pericol, însă, deşi unii analişti spun că desfiinţarea Euro nu trebuie exclusă, cred că, în condiţiile care se întrevăd în prezent, acesta ar fi un proces cu mult mai complicat şi care ar consuma cu mult mai multe resurse decât susţinerea monedei", a precizat Victor Safta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb