Xerox iese din societatea mixtă Fuji Xerox

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 noiembrie 2019

Xerox iese din societatea mixtă Fuji Xerox

Compania americană îşi vinde participaţia către partenerul nipon Fujifilm pe 2,3 miliarde de dolari

Producătorul american de fotocopiatoare Xerox Holdings Corp. îşi vinde participaţia de 25% din Fuji Xerox - societatea mixtă pe care o deţine împreună cu Fujifilm Holdings -, obţinând în schimb 2,3 miliarde de dolari, anunţă Reuters. Tranzacţia pune capăt unei dispute prelungite privind o potenţială fuziune a celor două companii.

Amintim că, în ianuarie 2018, Xerox şi Fujifilm au convenit asupra unei înţelegeri complexe de fuziune în valoare de 6 miliarde de dolari prin care Xerox urma să fie inclusă în compania mixtă deţinută de cele două grupuri, Fuji Xerox, pentru a dobândi o forţă mai mare pe piaţă şi pentru a reduce costurile, în condiţiile declinului cererii pentru imprimantele de birou. Însă, în mai anul trecut, Xerox a anulat tranzacţia, în urma unei înţelegeri cu investitorii Carl Icahn şi Darwin Deason, care s-au opus preluării de către Fujifilm, spunând că oferta subevaluează compania din SUA. A urmat, astfel, o luptă în instanţă, care a creat incertitudini pentru cele două companii.

Societatea mixtă a generat aproape 50% din vânzările Fujifilm, iar Xerox nu mai fabrică propriile copiatoare de birou, bazându-se pe Fuji Xerox.

Ca parte a noului acord, Xerox va continua să îşi procure copiatoarele de la Fuji Xerox, care va funcţiona ca o filială deţinută integral de Fujifilm.

De asemenea, Xerox îşi vinde către Fujifilm participaţia la o altă societate mixtă mai mică - deţinută împreună cu Fuji Xerox -, care va renunţa la lupta în instanţă.

Xerox a precizat că intenţionează să utilizeze pentru achiziţii banii din tranzacţie, adăugând că urmăreşte, de asemenea, să restituie bani acţionarilor şi să achite datorii de 550 de milioane de dolari care au scadenţa în decembrie.

După ce afacerea cu Fujifilm a eşuat, Xerox a luat măsuri pentru eficientizarea sa, optând pentru o structură de tip holding care să-i permită să-şi diminueze cheltuielile cu facturile, să-şi protejeze brevetele şi să se diversifice.

Pentru Fujifilm, preluarea controlului deplin asupra societăţii mixte înseamnă mai multă flexibilitate, respectiv combinarea operaţiunilor de inteligenţă artificială, medicale şi alte activităţi, potrivit directorului executiv al Fujifilm, Shigetaka Komori.

Fujifilm, care a restructurat Fuji Xerox după ce acordul cu Xerox s-a blocat, a declarat că îşi propune să extindă activităţile de imprimare a documentelor cu 30%, la 1,3 trilioane de yeni (11,94 miliarde de dolari) în anul fiscal care se va încheia în martie 2025.

"Fuji Xerox a fost o afacere solidă şi am făcut-o mai puternică", a mai spus Komori, adăugând: "Acum putem să ne extindem teritoriul de vânzări şi să lansăm produse noi, deoarece Fuji Xerox va putea să vândă copiatoare nu doar către Xerox, ci şi altor mărci din Statele Unite şi Europa".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb