Xi Jinping îndeamnă la o ordine mondială mai dreaptă

J.P.
Internaţional / 20 aprilie 2021

Xi Jinping îndeamnă la o ordine mondială mai dreaptă

Preşedintele chinez Xi Jinping a îndemnat la respingerea structurilor de putere hegemonice în guvernarea globală, în contextul tensiunilor crescânde dintre Washington şi Beijing asupra unei plaje tot mai largi de subiecte de la abuzuri ale drepturilor omului la influenţa economică, relatează Bloomberg.

"Afacerile internaţionale ar trebui să fie conduse prin negocieri şi discuţii, iar viitorul destin al lumii ar trebui să fie decis de toate ţările. Una sau câteva ţări nu ar trebui să impună regulile lor altora, iar lumea nu ar trebui să fie condusă de unilateralismul câtorva ţări"", a spus Xi marţi la Forumul Boao despre Asia.

Într-o critică ascunsă a eforturilor SUA de a reduce dependenţa de lanţurile de aprovizionare chineze şi de a reţine exporturile de bunuri precum cipurile de computer avansate, Xi a spus că "orice efort de a construi bariere şi de a decupla funcţionează în conformitate cu principiile economice şi de piaţă şi ar dăuna altora. "

Xi a vorbit prin video cu peste 2.000 de oficiali şi directori de afaceri care au participat la conferinţa Boao în provincia insulei Hainan din sud. Liderii globali şi şefii Fondului Monetar Internaţional şi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite au participat la ceremonia de deschidere prin link video, potrivit presei de stat.

După anularea forumului anul trecut din cauza focarului de coronavirus, China semnalează că este deschisă pentru afaceri cu reluarea conferinţei, facturată ca o versiune asiatică a Forumului Economic Mondial de la Davos. Oficialii au folosit în trecut evenimentul pentru a anunţa paşi majori pentru deschiderea sistemului financiar, inclusiv înfiinţarea şi extinderea programului de conectare la stocuri care leagă schimburile continentale de Hong Kong.

China face un efort concertat pentru a îmbunătăţi în special legăturile cu companiile americane. O mulţime de directori americani participă la forum, inclusiv Tim Cook, Apple, Elon Musk, Tesla Inc., Stephen Schwarzman, Blackstone Group Inc, şi Ray Dalio, din Bridgewater Associates.

Probleme climatice

Xi nu a furnizat obiective noi în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de carbon ale Chinei sau combaterea schimbărilor climatice globale. Discursul său a menţionat mai multe cuvinte "verde" sau "durabilitate", dar nu a oferit noi promisiuni sau sugestii pentru calea către neutralitatea carbonului.

"Trebuie să urmăm filozofia dezvoltării ecologice, să avansăm cooperarea internaţională în domeniul schimbărilor climatice şi să facem mai mult pentru a pune în aplicare acordul de la Paris privind schimbările climatice", a spus Xi.

El a promis că proiectele din Iniţiativa Centurii şi Drumului vor fi durabile şi "verde ar trebui să devină efectiv culoarea de fundal a strategiei".

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. OK

    1. Cum se zice: ai pus botul ! Cum poti să crezi ce

      spune un dictator ? 

      Analfabetul functional, Xi nu este un dictator.

      China este guvernata de Partidul Comunist. Exista democratie interna si lupta pentru putere in interiorul acelui partid. Asa cum este si in USR si in PSD si in PNL. Asa cum exista furt de alegeri interne si in Partidul Democrat american. 

      Nu Xi dicteaza in interiorul partidului ci el este reprezentantul pozitiei castigatoare, majoritare din conducerea acelui partid. Atat si nimic mai mult.

      Unde notiunea de democratie occidentala nu se mai potriveste este ideea partidului unic si incompleta satisfacere a drepturilor omului asa cum sunt interpretate de Occident cand citesc Carta Drepturilor de la ONU. De exemplu, in Occident nu se va pune prea curand problema limitarii la doar doi copii in cuplu. Sincer, nici China nu ar mai trebui sa faca asta pentru ca nu mai au foametea de acum 30 de ani. Sunt cea mai mare putere economica a planetei si isi permit chiar si 5 copii de familie. 

      Ura, traiasca vesnic conducatorul suprem, lumina lumii, perla intelpciunii galactice!

      Prietene alege intre "sigurata " turmei supusa unicului si "perfectului" partid si riscurile democratiei... 

      Macar aici poti spune ca democratia a luat-o razna, dincolo dupa un derapaj mai micut iti pui familia la cheltuieli -cu sicriul, cu cimitirul, ferpare cenzurate, etc.

      Noroc bun ganditorule... 

      Diferenta este mult prea mica intre UE/Romania si China. Numai astazi Citu ne demonstreaza ca vaccinul optional este de fapt obligatoriu, ca el umbla sa elimine vocile care nu spun "URAA URAA campaniei de vaccinare", ca CEDO a declarat ca este in regula sa excluzi un copil din societate un copil ai carui parinti obiecteaza impotriva a 9 vaccinuri obligatorii, etc.

      Ganditor superficial ce esti. Diferenta dintre EU si China este doar superficiala. 

      Fals, Xi aspira sa devina dictator.

      De la Deng, sistemul chinez sugera max. 15 ani de conducere in posturi de decizie maxima. Deng a condus in perioada 81-89, apoi l-a lasat pe Jiang Zemin 89-2002 (reprimare Falungong), apoi Hu Jintao (exceptzional) 2002-2012 (retragere voluntara). 

      Xi Jinping are intentzia sa conduca pe viatza, i se cladeste un cult al personalitatii nemaintalnit de la Mao. Practic cei 7 lideri de la vf CCP decid tot, inclusiv noul plan cincinal. 

      "In 2017, the local government of the Jiangxi province told Christians to replace their pictures of Jesus with Xi Jinping. 

      The political ideology bearing his name, Xi Jinping Thought, was enshrined into the Communist Party's constitution in the 19th National Congress in October 2017] and into the state constitution in 2018. paralela cu carticica roshie a lui Mao 

      Former inmates in the Xinjiang re-education camps claimed that they were forced to give thanks to the leader by chanting "Long live Xi Jinping. 

      In October 2018, Hunan TV started airing a game show about Xi Jinping and his ideology."

      Nemaivorbind de lashitatea cu care a ascuns pandemia fata de intreaga lume. Chestie care va ramane in istorie. Altzii mai tari decat Xi au fost aruncatzi in final la coshul de gunoi al istoriei. 

      Pandele, citesti numai prostii. Iata adevarul

      On August 15, 2005, Xi Jinping, then secretary of the CPC Zhejiang Provincial Committee, visited Yucun Village, Anji County of Huzhou City. He first put forward the idea that "lucid waters and lush mountains are invaluable assets." On March 30, 2020, President Xi Jinping revisited Zhejiang Province, whe rehe reiterated the importance of environment protection.

      Si mai si scrii corect gramatical...

      Nu din motive de foamete se vrea reducerea populației planetei ci din motive de poluare, entropie și nesustenabilitate.

      Sunt pur și simplu prea multi oameni pe planetă pentru a fi utili la ceva. 

    asa se vede ca articolul e, cel putin partial, tradus stangaci

    se vede caati tradus outbreak cu focar...si "provincia insulei Hainan din sud" e probabil the Southern island province of Hainan :)))))

    Jesus... 

    E limpede că...se dorește o planetă mai sustenabila dar dezvoltata pe model chinezesc cu dictatură in vârful ierarhiei și cu miliarde de sclaveti controlați la bază.

    Încălzirea globală e reală, obiectivă, dar e un pretext politic pentru dictatură și distopie la fel ca virusul. Deci e manevră cu toată discuția asta de mediu, sustenabilitate și echitate socialistă pe planetă. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb