XL World a iniţiat un proiect de dezvoltare a standardului ocupaţional pentru call-center

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 11 martie 2008

Compania XLWorld Româ­nia a anunţat demararea unui proiect care vizează dezvoltarea unui nou standard ocupaţional pentru activitatea de operator vânzări prin telefon. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 10 luni şi presupune trei etape de dezvoltare. Primele două vor consta în sesiuni de training, iar ultima se referă la verificarea şi validarea de către Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA).

Beneficiarii acestui proiect sunt cei 1.000 de angajaţi ai companiei şi partenerii XL World, dar şi IMM-urile care activează în domeniul call-center. Proiectul iniţiat de XL World are o valoare totală de 62.800 euro, din care 48.730 de euro reprezintă o finanţare nerambursabilă Phare, iar diferenţa este asigurată din sursele proprii ale companiei.

Pentru primele două sesiuni, adresate resurselor umane, XL World propune mai multe etape de învăţare pentru membrii companiei. "Politica de formare a resurselor umane este o componentă de bază a strategiei noastre de dezvoltare. În cadrul acestui proiect, organizăm un program intern de ins­truire pentru managementul de vârf şi cel mediu, precum şi sesiuni de instruire în domeniile vânzări, telemarketing şi asistenţă clienţi pentru angajaţii XL World din Iaşi şi Bacău", a declarat Franco Carugo, manager resurse umane. "Elaborarea unui standard naţional pentru ocupaţia de operator de vânzări prin telefon este necesară, întrucât acesta se constituie într-o abordare inovatoare, profesionistă, pentru stabilirea unor programe de instruire adecvate cerinţelor pieţei, formarea profesională a operatorilor, evaluarea formării şi competenţelor acumulate, urmărirea des­fă­şurării corespunzătoare a activităţilor la locul de muncă. Impactul acestui proiect se va răsfrânge şi asupra furnizorilor de formare profesională, de­o­arece, de la aprobarea standardului ocupaţional, aces­ta devine standard naţional, public şi poate fi utilizat în formarea profesională a operatorilor call-center", a afirmat şi Christian Guiggiani, manager de proiect al companiei.

Standardul ocupaţional reprezintă un instrument aprobat de CNFPA, care certifică posibilităţile unei companii pentru dezvoltarea şi eficientizarea activităţilor desfăşurate. În acest mod, firmele au un ins­trument de dezvoltare profesională a angajaţilor.

XL World este o companie britanică specializată în serviciile de outsourcing şi call center. Serviciile puse la dispoziţia clienţilor de către reprezentanţa XL World în România sunt centrele în limbi străine (telemarketing, cercetări de piaţă şi serviciu clienţi) şi serviciile BPO, care includ serviciile IT. Serviciile companiei sunt oferite în 14 limbi internaţionale. XL World România are sediul în Iaşi şi îşi desfăşoară activitatea în Bacău şi Oradea. Din dorinţa de a desfăşura şi alte activităţi culturale, sociale şi economice, XL World a înfiinţat fundaţia Rinascimento.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb