Zdrobitorii de speranţe!

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 28 martie 2017

Zdrobitorii de speranţe!
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Echipa naţională de fotbal a reuşit să nu piardă un meci pe care trebuia să-l câştige, terminând la egalitate, scor 0-0, meciul cu Danemarca.

    Conducerea Federaţiei Române de Fotbal cu tot alaiul de angajaţi ai instituţiei insistă pe prima parte a frazei de mai sus, restul, nu doar suporterii, sunt deranjaţi de modul cum a fost ratată şi această victorie. Explicaţiile curg, dar nu trebuie să uităm câteva lucruri legate de actuala conducere tehnică a echipei şi de realizările ei. Christoph Daum este cel mai bine plătit selecţioner din istoria echipei naţionale, doar el câştigă un milion de euro pe an, şi are parte de o echipă tehnică stufoasă, de asemenea bine plătită, din care face parte inclusiv fiul său. Pornind de la acest lucru, trebuie spus că în actualele preliminarii, echipa noastră nu a câştigat niciun meci pe teren propriu, din cele trei disputate (Muntenegru, Polonia, Danemarca) şi de patru jocuri nu reuşeşte să înscrie, egalând un record negativ care data de peste 70 de ani. Este clar pentru oricine că asemenea contra-performanţe puteau fi obţinute şi cu un antrenor mai slab plătit, dar pentru că preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, este un adevărat apostol al predictibilităţii şi al respectării contractelor germanul, Daum va fi menţinut până la finalul înţelegerii. Poate mai promovează un tânăr jucător, aici pare să se priceapă, cu care să lucreze viitorul selecţioner. Faptul că se vorbeşte de prelungirea actualului contract până în 2020 este mai puţin logic şi nici nu există argumente în favoarea acestei idei. Deocamdată Răzvan Burleanu este atent doar la declaraţiile lui Daum, în care acesta îl laudă pe alocuri slugarnic, dar în curând va constata că lipsa rezultatelor reprezintă un "agent electoral" mult mai puternic. Când după un meci, care practic anulează şansele de calificare ale echipei naţionale, selecţionerul este preocupat de spălarea imaginii şefului său, indică o stare de fapt foarte tristă: "Burleanu a făcut lucruri fantastice pentru fotbalul românesc. Munca lui este independentă de rezultatele naţionalei. Nu el antrenează jucătorii şi nici nu se ocupă de tactică. Răzvan Burleanu a făcut lucruri bune pentru FRF. Proiectele lui influenţează şi societatea, nu doar fotbalul. Spre exemplu, avem o situaţie financiară mai bună la FRF, deşi erau datorii mari. S-a creat o imagine bună la FIFA şi UEFA. Ştiam că lumea îl va critica. Chiar îmi pare rău că nu-l pot susţine mai mult. Dar el este puternic. Şi conducerea FRF este puternică".

    Din păcate pentru susţinătorii echipei naţionale, fostul mare antrenor german nu este şi un selecţioner pe măsură, echipa asamblată de el suferind grav la toate capitolele, iar greşelile antrenorului sunt evidente chiar şi pentru nespecialişti. Suferind de un optimism devenit ridicol prin prisma rezultatelor şi a jocului, Christop Daum insistă pe chestiunile teoretice legate de şansele de calificare, deşi este evident că practica ne omoară şi ultima speranţă: "Suntem dezamăgiţi. Am investit mult, mai ales în prima repriză, când am avut câteva şanse şi sistemul a funcţionat. Tempoul a fost foarte ridicat şi în a doua repriză nu am mai făcut faţă. Jucătorii au fost foarte motivaţi să câştige. Cred că mulţi jucători au fost la limita maximă. Trebuie să îi facem mai buni, dar, pe de altă parte, vedem că şansele de gol nu se transformă neapărat în goluri. Ne aşteptam la mai mult, la o victorie, mai ales că am jucat acasă, unde tot timpul te aştepţi să iei trei puncte. Mare parte din timp am făcut un joc bun, dar pentru un joc perfect ar fi trebuit să înscriem şi să câştigăm. Cred că mai avem 50% şanse la locul doi. Câtă vreme mai avem şanse, nu voi renunţa la ele".

    Jocul prost al echipei noastre a reuşit să-l surprindă chiar şi pe selecţionerul Danemarcei, Age Hareide, care se aştepta la o cu totul altă exprimare din partea unei formaţii "obligate" să câştige: "Am jucat în deplasare şi ne aşteptam ca românii să atace pentru că aveau nevoie de puncte. Am decis să atacăm mijlocul terenului în prima parte a meciului, să luăm presiunea de pe noi. Ştiam că oportunităţile noastre vor apărea mai târziu în meci şi cred că jucătorii mei au avut răbdare şi au avut apoi două oportunităţi de a marca. Cred că am făcut o treabă bună, am fost organizaţi, în a doua repriză am controlat jocul şi nu am mai dat şanse adversarului. Sunt încântat de felul în care am jucat în a doua repriză. Puteau fi trei, dar rămâne un singur punct şi luptăm pentru a termina pe locul doi".

    În urma rezultatelor de duminică, Polonia s-a desprins în fruntea clasamentului şi - fără accidente în serie - va ajunge la Campionatul Mondial, iar pentru locul doi, teoretic, se bat Muntenegru, Danemarca, România şi Armenia, cu precizarea că echipa noastră stă cel mai prost din punct de vedere al programării jocurilor, cu deplasări grele în Polonia, Muntenegru şi Danemarca.

    Opinia Cititorului ( 3 )

    1. In afara programului dificil mai avem si handicapul punctelor putine.

      Ocupanta locului doi in grupa noastra va avea cele mai putine puncte dintre pretendentele la calificare. 

      Mi-a trecut. Am zis de cele sfinte, m-am inchinat ca nu am luat gol. Mereu ne batem pentru locul 2, pentru o calificare in extremis. Suntem in fundul gropii. Sa nu ne lasam. In tensiune, cand totul pare pierdut, sa renastem. HAI ROMANIA!

      Baieti NU va lasati...demonstrati acum pe ultima suta de metri ca puteti acumula punctele necesare pt,locul 2.

      Trebuie sa jucati fara a fi crispati....Demonstrati ca puteti si sa le inchide-ti gura celor care va tot balacaresc,,, 

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    fngcimm.ro
    danescu.ro
    raobooks.com
    boromir.ro
    Mozart
    Schlumberger
    chocoland.ro
    arsc.ro
    domeniileostrov.ro
    leonidas-universitate.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    20 Dec. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9764
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
    Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    erfi.ro
    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    petreceriperfecte.ro
    novaplus.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb