Zelenski a primit-o la Mikolaiv pe şefa guvernului Danemarcei

G.D.
Internaţional / 30 ianuarie 2023

Zelenski a primit-o la Mikolaiv pe şefa guvernului Danemarcei

Preşedintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit astăzi cu premierul danez Mette Frederiksen în oraşul Mikolaiv, din sudul Ucrainei, acolo unde liderul ucrainean a avut şi o şedinţă şi cu liderii regiunii, inclusiv cu şefii trupelor ucrainene din Herson, informează News.ro.

O înregistrare video postată de biroul lui Zelenski, precum şi mai multe fotografii, îl arată pe preşedinte salutând-o pe Mette Frederiksen cu o strângere de mână pe o stradă înzăpezită, înainte de a intra într-un spital unde s-au întâlnit cu soldaţii răniţi în timpul invaziei ruseşti.

"Este important ca luptătorii noştri să poată beneficia de o reabilitare nu doar fizică, ci şi psihologică", a scris Zelenski pe Telegram. "Sunt recunoscător tuturor angajaţilor medicali care se preocupă de sănătatea apărătorilor noştri. Le doresc o recuperare rapidă!", a transmis Zelenski.

Ministerul danez al apărării declarase la începutul acestei luni că Danemarca va dona Ucrainei 19 sisteme de artilerie Caesar de fabricaţie franceză.

Regiunea Mikolaiv a fost intens atacată de forţele ruse, în special în primele luni ale războiului."Regiunea rezistă în mod eroic la toate atacurile teroriştilor (forţelor ruse). În timpul vizitei, am avut o întâlnire cu privire la situaţia actuală din regiune. Am discutat despre situaţia operaţională din sudul Ucrainei, despre consecinţele atacurilor cu rachete şi drone ale Rusiei", a precizat Zelenski.

Discuţiile au vizat, de asemenea, starea infrastructurii energetice a regiunii şi redresarea pe termen lung a regiunii, a mai spus liderul ucrainean.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Preşedinţiei ucrainene, la Mikolaiv, şeful statului şi premierul Danemarcei au examinat infrastructura distrusă de agresorul rus, în condiţiile în care Danemarca s-a angajat să se ocupe de redresarea acestui oraş.

Şeful statului şi prim-ministrul danez au inspectat clădirea Administraţiei militare regionale din Mikolaiv, care a fost parţial distrusă de un atac cu rachete ruseşti la 29 martie 2022. Atacul rusesc a ucis atunci 37 de persoane.

Volodimir Zelenski i-a povestit lui Mette Frederiksen despre distrugerile pe care le-a suferit oraşul din cauza bombardamentelor inamice şi a informat-o pe Mette Frederiksen despre nevoile de refacere a infrastructurii.

De asemenea, preşedintele Ucrainei şi prim-ministrul Danemarcei au vizitat portul din Mikolaiv şi au inspectat rezervoarele de depozitare a petrolului care au fost distruse de atacurile inamicului cu rachete şi drone.

În plus, Volodimir Zelenski şi Mette Frederiksen au vizitat un punct de încălzire individual echipat cu o unitate de purificare şi distribuţie a apei. Acest proiect a fost implementat cu ajutorul Danemarcei, care a fost una dintre primele care a ajutat oraşul să asigure locuitorilor apă potabilă după ce agresorul rus a distrus sistemul tradiţional de alimentare cu apă din râul Dnipro.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Merge slab razboiul,

    daca toata ziua se ocupa de actiuni de piar  

    Ce va trimite Danemarca?tancuri,F16,submarin e?

    Leonyid Kucsma consilierul lui Zelenski declara ca

    sefu a desfintat ILEGAL Curtea Constitutionala si practic a instaurat o dictatura, 

    aici trimitem bani si arme ca fraierii

    1. Pe canalul You Tube al lui Oleh Szoszkin,se am citit si eu despre asta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb