"Zentiva" nu face achiziţii majore în 2008

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 februarie 2008

"Zentiva" nu face achiziţii majore în 2008

Turcia va deveni principalul motor al creşterii vânzărilor companiei cehe

"Zentiva" NV, cel mai mare producător de medicamente din Republica Cehă, nu are în plan achiziţii importante anul acesta, după ce, în 2007, a preluat "Eczacibasi", producător de medicamente generice din Turcia, anunţă directorul executiv al companiei, Jiri Michal, citat de agenţia de presă CTK. Acesta a precizat că "Zentiva" trebuie să se concentreze, acum, pe consolidarea afacerii.

"Nu vrem să pierdem vreo oportunitate, însă datorită recentei achiziţii pe care am realizat-o în Turcia, nu ne bazăm pe vreo tranzacţie majoră în 2008", a menţionat directorul "Zentiva".

Jiri Michal a făcut referire şi la vânzările companiei, arătând că acestea au scăzut în mod neaşteptat în Cehia în 2007, însă declinul va fi compensat de creşterea de pe alte pieţe pe care este prezentă "Zentiva".

"Restricţiile şi reformele din sistemul de sănătate al Republicii Cehe nu ne creează pagube, întrucât noi operăm la nivel internaţional", a subliniat reprezentantul "Zen-tiva", adăugând: "Ne-au scăzut vân-zările pe plan local anul trecut, faţă de 2006, însă echilibrăm această situaţie prin creşterile con-sem-nate pe alte pieţe".

Compania operează în Europa Centrală şi de Est şi este posibil să anunţe o creştere de 20% a vânzărilor sale totale în 2007, în parte datorită achiziţiei "Eczacibasi Generic Pharmaceuticals", cel mai mare producător de medicamente din Turcia, pentru care a plătit 460 de milioane de euro. Potrivit spuselor oficialului companiei, piaţa medicamentelor din Turcia va deveni principalul motor al "Zentiva" în viitor.

"Zentiva" a luat fiinţă în anul 2003, prin fuziunea dintre două companii farmaceutice majore din Cehia şi Slovacia - "Léèiva" şi "Slovakofarma". Sediul principal al companiei este în Praga, Republica Cehă.

În primele nouă luni ale anului 2007, vânzările nete ale grupului "Zentiva" s-au ridicat la 11.127,3 milioane coroane cehe (433 milioane de euro), în creştere cu 12,7% faţă de perioada similară a anului trecut. În Cehia, vânzările au scăzut cu 6,3% ajungând la 3.387 milioane coroane, din cauza presiunii asupra preţurilor, în urma măsurilor guvernamentale de control al cheltuielilor din sănătate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb