Grupul de companii Zentiva în România a înregistrat o cifră de afaceri de 553,8 milioane lei în semestrul 1 din 2022, în creştere cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, cele mai importante creşteri ale volumelor vândute au fost înregistrate pentru produsele fără prescripţie, pentru răceală şi gripă +78%, pentru sistemul digestiv +14,8% şi pentru sistemul nervos central +6,7%.
În primele şase luni din 2022, Grupul Zentiva a lansat în România opt medicamente cu prescripţie, trei dintre acestea în aria terapeutică - oncologie, restul adresând hematologia, cardiologia şi afecţiunile metabolice.
În aceeaşi perioadă, investiţiile în modernizarea şi extinderea capacităţilor de producţie au totalizat 2,2 mil. EUR.
Volumele de export au crescut cu 13% în S1 2022 faţă de S1 2021. Perioada a coincis şi cu demararea livrărilor pentru piaţa din Spania. Zentiva exportă din România în ţări precum Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Elveţia, Cehia şi altele. În condiţiile majorării costurilor de producţie şi a mediului restrictiv de reglementare din domeniu, Grupul Zentiva mizează pe avansul susţinut al exporturilor pentru a menţine soliditatea companiilor, perspectivele de dezvoltare şi resursele necesare planurilor anuale de investiţii. Începând cu anul trecut, preţurile pentru materii prime şi excipienţi au crescut cu 20-60%, pentru ambalaje cu 15-20%, cele cu transportul între 250-300%, iar energia şi gazul cu 100-150%. Acestor creşteri de costuri li se adaugă modalitatea de calcul al preţului medicamentelor cu prescripţie (preţul cel mai mic dintr-un coş de 12 de ţări), precum şi taxa de claw-back, care limitează resursele producătorilor pentru investiţii şi dezvoltare.
"Cele două fabrici de medicamente pe care le deţinem la Bucureşti cumulează cea mai mare producţie de medicamente din România. Dorim să continuăm să ne dezvoltăm sustenabil pentru a creşte accesul milioanelor de pacienţi din România şi nu numai, la medicamente moderne, eficiente. Suntem datori să căutam soluţii care să valorifice capacitatea de producţie. În condiţiile dificile de piaţă actuale, cu creşteri generalizate de costuri şi de taxare excesivă, suntem nevoiţi să facem mai multe eforturi pentru a menţine sănătatea economică a companiilor şi angajamentul nostru faţă de pacienţi, angajaţi, parteneri şi comunitate. Mulţumesc colegilor pentru dedicarea lor de a găsi permanent soluţii la provocările din piaţă şi solicit o implicare pragmatică şi eficientă din partea autorităţilor pentru securizarea producţiei de medicamente în România", a declarat Simona Cocoş, Director General Zentiva România şi Republica Moldova.
"Indiferent de condiţiile economice şi de piaţă, Grupul Zentiva rămâne angajat evoluţiei; ne propunem consolidarea unei companii moderne care protejează resursele pentru generaţiile viitoare prin acţiuni concrete de sustenabilitate şi protecţie a mediului", a completat reprezentantul Zentiva.
În România, grupul Zentiva reuneşte societăţile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fosta Alvogen România S.R.L.), Be Well Pharma S.R.L. şi Solacium Pharma S.R.L., aceasta din urmă fiind distribuitor de suplimente alimentare, dispozitive medicale şi OTC. Grupul este un furnizor major de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, din care amintim terapia durerii, urologie, gastro, reumatologie şi ariile strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, respirator şi OTC-uri.
În România, în cadrul grupului Zentiva sunt angajate circa 1250 de persoane, dintre care aproximativ 800 în operaţiunile industriale (de producţie), se mai arată în comunicat.
1. alt fel de tzepari
(mesaj trimis de anonim în data de 01.09.2022, 11:49)
tot un fel de cooperativa gen dragoi lakis pavel vuza etc,
tot profitul capusat de majoritari,
pentru actionari minoritari doar suturi in dos