Zgonea consideră ilegală hotărârea de modificare a Regulamentului prin care poate fi revocat mai uşor

Andrei Stan
Politică / 7 iunie 2016

Actualizare 16:53 Dragnea îl ameninţă pe liderul grupului PSD cu demiterea dacă nu rezolvă problema Zgonea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat astăzi că se gândeşte dacă liderul grupului deputaţilor social-deputaţi, Florin Pîslaru, îşi mai poate păstra funcţia în cazul în care se va "împiedica şi de data asta de probleme procedurale" privind revocarea lui Valeriu Zgonea de la preşedinţia Camerei.

"Sunt foarte supărat. Am înţeles că a ieşit domnul Zgonea care a spus că identificat alte probleme procedurale", a declarat Dragnea, referitor la revocarea lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

În condiţiile în care Valeriu Zgonea a acuzat că documentul privind modificarea regulamentului nu este legal, Dragnea a spus că i-a transmis un avertisment liderului de grup de la Camera Deputaţilor, Florin Pîslaru.

"I-am transmis şi îi transmit şi acum că dacă şi de data asta se vor împiedica de probleme procedurale, nu mai poate rămâne lider de grup şi o să mă gândesc foarte serios şi la ceilalţi membri ai Biroului Permanent", a precizat liderul PSD.

Liderul PSD a mai spus că, dincolo de faptul că Valeriu Zgonea se agaţă de scaun, ar fi "ruşinos" pentru PSD să nu găsească soluţia procedurală.

(S.A.)

-----------

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a trimis astăzi o scrisoare Biroului Permanent în care solicită retragerea de pe ordinea de zi a hotărârii de modificare a Regulamentului, prin care poate fi revocat mai uşor din funcţie, motivând că hotărârea este ilegală.

"Am înaintat Biroului permanent un document în care am cerut Comitetului liderilor să scoată de pe ordinea de zi un punct care, din perspectiva mea, încalcă câteva zeci de articole ale Regulamentului şi generează un precedent extrem de periculos pentru democraţia din România. Nu a existat o iniţiativă legislativă căreia să îi fie asimilat proiectul de hotărâre de modificare a Regulamentului Camerei (hotărârea prin care se modifică articolul privind revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor - n.r.). Mai pe româneşte, în fals, a fost introdus un punct pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor sub identitatea de PHCD 50 care nu are niciun iniţiator, nicio comisie parlamentară nu l-a iniţiat, niciun grup de parlamentari nu a iniţiat această hotărâre de modificare a Regulamentului", a declarat Valeriu Zgonea, la Palatul Parlamentului, potrivit unor surse din media.

Acesta a precizat că secretarul general al Camerei Deputaţilor are obligaţia să identifice cum a apărut pe ordinea de zi, într-un document oficial, timp de câteva săptămâni consecutiv, un document care nu respectă prevederile legale.

"Grav este că cel care astăzi este gardianul respectării Regulamentului, adică Comisia pentru Regulament, a trimis un raport sub semnătura preşedintelui către Biroul permanent, acest raport nespecificând cine sunt iniţiatorii, care este perioada de depunere a amendamentelor. Proiectul de hotărâre respectă aceleaşi proceduri pe care le respectă un proiect de lege - iniţiatorii pot fi o comisie parlamentară sau un grup de parlamentari. Acest proiect trebuie să fie trimis sub semnătura iniţiatorilor către Bp, care îl înregistrează, stabileşte o perioadă pentru amendamente, dacă sunt avize de la alte comisii şi o perioadă de depunere a raportului. Aceste trei obligaţii nu au fost îndeplinite", a mai afirmat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că, probabil, "dintr-o neatenţie a colegilor, au fost privaţi de drepturile constituţionale ceilalţi membri ai Parlamentului, de a şti ce prevede iniţiativa, care e scopul ei".

Acesta a menţionat că majoritatea celor care au fost demişi sau revocaţi dintr-o funcţie publică printr-o ilegalitate au câştigat procese în contencios administrativ.

"Aici discutăm despre Parlamentul României care trebuie să fie exemplu de bune practici în respectarea legislaţiei. Consider că a fost o neatenţie a Comisiei pentru Regulament, ţinând cont de faptul că au fost în campanie electorală şi nu au văzut, deşi sunt oameni cu foarte multă expertiză în acea comisie şi trebuie să ştie acest lucru", a conchis Zgonea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb