ZIARUL BURSA

04 septembrie 2013
Ediţia din 18.09.2024
Ne vedem în Damasc, să uităm de criza de acasă!

DE CE NU REZOLVĂ OBAMA PROBLEMELE DIN CHICAGO ÎNAINTE DE SIRIA? Ne vedem în Damasc, să uităm de criza de acasă!

CĂLIN RECHEAInternaţional / 4 septembrie 2013

CĂLIN RECHEA

Semne rele toamna are. Nu, nu este vorba doar despre iminenţa unui atac american împotriva Siriei, ci de tendinţele economice negative din ultimele luni, ignorate în mare parte în perioada vacanţelor.

Datoria publică a Statelor Unite se apropie vertiginos de limita impusă de Congres şi, fără o nouă majorare substanţială, administraţia Obama este ameninţată de încetarea plăţilor, pe fondul creşterii accentuate a dobânzilor.

Nici Europa nu stă mai bine, în condiţiile în care autorităţile sunt îngrozite de măsurile necesare pentru reducerea cheltuielilor, pe fondul scăderii continue a veniturilor bugetare.

Şi atunci a fost găsită soluţia distragerii atenţiei populaţiei de la adevăratele probleme: un nou război umanitar, de data aceasta în Siria.

Trecut pozitiv, viitor incert

RAPORT SEMESTRIAL ASUPRA ECONOMIEI ÎNTOCMIT DE ZIARUL BURSA Trecut pozitiv, viitor incert

ALEXANDRU SÂRBUMacroeconomie / 4 septembrie 2013

Economia ţării noastre a avut o evoluţie care s-a situat în teritoriu pozitiv în prima jumătate a acestui an, înregistrând o creştere de 1,7%. De asemenea, deficitul bugetar, deficitul comercial, precum şi datoria externă s-au diminuat în perioada analizată, în timp ce contul curent a înregistrat excedent, după ce, în primele şase luni ale lui 2012, avea un deficit de aproape 2,8 miliarde euro.

Ludwik Sobolewski: "Deponenţii la bănci trebuie să aibă şi alternative mai interesante decât cazinourile, iar una dintre ele trebuie să fie piaţa de capital".

FERICIT CĂ NU I-A IEŞIT PASIENŢA LISTĂRILOR DUBLE, PE CARE LE SUSŢINEA ANUL TRECUT Sobolewski vrea la BVB cea mai mare parte din oferta Romgaz

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 4 septembrie 2013

Oferta de listare a Romgaz trebuie să fie structurată astfel încât cea mai mare parte să fie reprezentată de acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti şi numai o mică parte să fie structurată în GDR-uri (global depository receipts) la Londra. Acesta este mesajul transmis de Ludwik Sobolewski, care a avut, ieri, prima sa conferinţă de presă în calitate de CEO al Bursei de Valori Bucureşti.

Întreprinderile solicită reducerea ajutorului de minimis de la 200.000 la 80.000 euro

CNIPMMR SUSŢINE DUBLAREA BUGETULUI PENTRU SCHEMA DE MINIMIS Întreprinderile solicită reducerea ajutorului de minimis de la 200.000 la 80.000 euro

Geanina VodăCompanii / 4 septembrie 2013

Întreprinderile solicită reducerea plafonului maxim care urmează să fie acordat în cadrul schemei de minimis de la 200.000 de euro la 80.000 de euro, potrivit lui Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), care a precizat: "O parte din IMM-urile membre ale CNIPMMR ne-au solicitat să intervenim pentru reducerea plafonului maxim al ajutorului acordat la 80.000 de euro, ceea ce va face ca numărul beneficiarilor să crească de 2,5 ori, chiar şi fără acordarea de resurse suplimentare, de la 2.000 la 5.000 de întreprinderi.

Divorţ american de 130 de miliarde de dolari între Vodafone şi Verizon

LOCUL 3 ÎN TOPUL TRANZACŢIILOR FINANCIARE MONDIALE Divorţ american de 130 de miliarde de dolari între Vodafone şi Verizon

Internaţional / 4 septembrie 2013

Grupul american Verizon Communications a acceptat luni seară să plătească 130 de miliarde de dolari pentru preluarea participaţiei de 45% deţinută de grupul britanic Vodafone la societatea lor mixtă din SUA, Verizon Wireless, în ceea ce va reprezenta cea de-a treia mare tranzacţie încheiată vreodată în sectorul corporatist, transmite Reuters.

Fotbalul respiră, boxul a intrat în atenţia DNA

Fotbalul respiră, boxul a intrat în atenţia DNA

O.D.Sport / 4 septembrie 2013

Sportul se menţine în atenţia procurorilor DNA. Deveniţi experţi în fotbal, după multiplele dosare instrumentate "transferurile", "valiza", "dezafilierea Craiovei", "şpagă la arbitrii", procurorii au decis să se ocupe puţin şi de box, mai ales că aici conexiunile cu lumea politică sunt mai mult decât evidente.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 4 septembrie 2013

MACRO NEWSLETTER 4 septembrie 2013

Internaţional / 4 septembrie 2013

Preţurile de consum din Turcia şi-au temperat creşterea anuală în august 2013 până la 8,2%, de la 8,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un avans de 0,3% în luna anterioară.

Profitul Gazprom a crescut cu 5% în primul trimestru

Internaţional / 4 septembrie 2013

Cel mai mare producător mondial de gaze naturale, grupul rus de stat Gazprom, a anunţat ieri că în primul trimestru al acestui an profitul său net a înregistrat o creştere de 5% în ritm anual, până la 380,7 miliarde ruble (11,4 miliarde de...

Alexandru Vişinescu nu există

Cornel CodiţăEditorial / 4 septembrie 2013

Cornel Codiţă

"Nu e vorba de ani, ci de momentul în care înţelegi în ce fel de lume trăieşti".

Cu siguranţă, "Procesul" nu face parte dintre lecturile lui A.Vişinescu. Nici ale multora dintre cei care au organizat, condus şi profitat de...

REVISTA PRESEI 04.09.2013

Willy HomnerRevista Presei / 4 septembrie 2013

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi seară, o conferinţă de presă referitoare la ultimele evenimente din spaţiul public, care au legătură cu Preşedinţia: situaţia din Siria, scrisoarea lui Zgonea, ridicarea Ordinului "Steaua...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo