ZIARUL BURSA

27 martie 2017
Ediţia din 19.10.2024
Grecia nu mai contează

Grecia nu mai contează

CĂLIN RECHEAInternaţional / 27 martie 2017

CĂLIN RECHEA

Motto-ul naţional al Greciei este "Libertate sau Moarte", iar titlul imnului de stat este "Imn Libertăţii". În ziua de 25 martie, Republica Elenă sărbătoreşte Ziua Naţională, care marchează declanşarea Războiului de independenţă din 1821, în urma căruia a ieşit de sub dominaţia de 400 de ani a Imperiului Otoman.

Altă zi de 25 martie a ţinut, însă, prima pagină a publicaţiilor europene, cea care marchează 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma.

În cartea sa "Război şi pace şi război: Creşterea şi căderea imperiilor" din 2007, profesorul Peter Turchin scrie că "harta celor şase ţări semnatare ale Tratatului de la Roma se suprapune aproape exact Imperiului lui Charlemagne".

"Nu deţinem informaţii privind o posibilă negociere a preţului gazelor pentru opt ţări din ECE, mai puţin România"

MINISTERUL ENERGIEI: "Nu deţinem informaţii privind o posibilă negociere a preţului gazelor pentru opt ţări din ECE, mai puţin România"

A.S.Companii / 27 martie 2017

Ministerul Energiei nu deţine informaţii privind o posibilă negociere a preţului gazelor pentru opt ţări din Europa Centrală şi de Est, mai puţin România, ne-a transmis, la finalul săptămânii trecute Serviciul Relaţii Publice şi Mass Media, adăugând: "Dimpotrivă, toate informaţiile vehiculate în mass-media în ultima perioadă subliniază creşterea preţului gazului rusesc la cel mai înalt nivel din ultimii şapte ani, fapt care afectează toate utilităţile europene, inclusiv principalii importatori precum Germania, Italia, Franţa - Gazprom furnizând aproximativ o treime din necesarul de gaze al Europei". Alexander Medvedev, vicepreşedintele Gazprom, a declarat, recent, că preţul gazelor ruseşti către UE, poate creşte cu 11%, la 180-190 de dolari/1000 mc, în 2017.

"Carpatica Asig" a intrat definitiv în faliment

"Carpatica Asig" a intrat definitiv în faliment

A.A.Bănci-Asigurări / 27 martie 2017

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a anunţat, vineri, că a luat act de rămânerea definitivă a falimentului "Carpatica Asig" şi că va începe plata către creditorii de asigurări care au dosare aprobate la plată de către Comisia Specială a Fondului.

Două aniversări

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 27 martie 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Sfârşitul de săptămână care a trecut a fost unul al aniversărilor. Pe 25 martie s-au sărbătorit cu fast şi fanfară împlinirea celor 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma care instituia Piaţa Comună şi care a dus, mai târziu, la apariţia Uniunii europene.

Arabia Saudită negociază listarea "Aramco" la NYSE

Arabia Saudită negociază listarea "Aramco" la NYSE

ALINA VASIESCUInternaţional / 27 martie 2017

Autorităţile din Arabia Saudită poartă "discuţii serioase" cu New York Stock Exchange (NYSE) în vederea listării gigantului petrolier "Aramco" pe piaţa americană (în cadrul procesului de listare globală), anunţă ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir, citat de Fox News.

"Deutsche Bank" nu părăseşte Londra după Brexit

V.R.Jurnal de criză / 27 martie 2017

"Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă germană, se află în negocieri exclusive pentru mutarea sediului său din Regatul Unit într-o altă construcţie din City of London, dorind astfel să-şi arate angajamentul faţă de piaţa britanică după Brexit (ieşirea ţării din UE).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 27 Martie 2017

MACRO NEWSLETTER 27 Martie 2017

Internaţional / 27 martie 2017

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o expansiune peste aşteptări în martie 2017, pe fondul creşterii activităţii din servicii şi industria prelucrătoare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo