INTERNATIONAL RUBBER STUDY GROUP ESTIMEAZĂ Producţia globală de cauciuc va creşte cu 4% în 2017

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 martie 2017

Producţia globală de cauciuc va creşte cu 4% în 2017

Cotaţia materiei prime se va menţine la peste 2 dolari kilogramul, cu potenţial de creştere, anticipează "Commerzbank"

Producţia mondială de cauciuc este aşteptată să crească la 12,9 milioane de tone în 2017, de la 12,4 milioane de tone în anul anterior (+4%), conform International Rubber Study Group (IRSG).

Cauciucul a fost una dintre materiile prime cu cele mai bune evoluţii în 2016, iar preţul acestuia a urcat din nou în ianuarie, în condiţiile în care cel mai mare producător mondial de profil, Thailanda, a alimentat temerile în privinţa livrărilor, din cauza inundaţiilor din ţară.

Dar, preţurile au scăzut cu aproape 20% în februarie, pe fondul aşteptărilor legate de redresarea producţiei din Thailanda.

"Thailanda a pierdut 25% din producţie, din cauza inundaţiilor din ianuarie", a declarat Lekshmi Nair, şeful departamentului de economie şi statistică din cadrul IRSG, citat de Daily Mail. Nair a menţionat: "Noi, totuşi, estimăm o producţie în creştere anul acesta, în condiţiile în care Thailanda se va redresa".

În mod obişnuit, Thailanda produce aproximativ 400.000 - 420.000 de tone de cauciuc în luna ianuarie, conform spuselor lui Nair, care precizează că arborii de cauciuc din Thailanda, plantaţi între 2005 şi 2008, au atins vârful producţiei, însă cei plantaţi în intervalul 2011-2013 vor începe să producă.

Nair a subliniat: "Producţia acestor arbori va compensa pierderile consemante în Thailanda, în ianuarie".

Thailanda realizează aproape 40% din producţia globală de cauciuc natural, din care cea mai mare parte este utilizată la fabricarea de anvelope auto.

Traderii şi procesatorii estimează că preţul acestei materii prime va scădea în 2017, în contextul redresării producţiei din Thailanda şi Vietnam.

Vineri, preţul futures al cauciucului cu livrare în august a fost de 246,50 yeni (2,2 dolari) kilogramul, la Bursa din Tokyo, cu 0,5% mai mic decât în ziua precedentă.

Potrivit băncii germane "Commerzbank", deşi cotaţiile sunt în declin, în prezent, acestea se vor menţine la peste 2 dolari kilogramul, cu potenţial de creştere.

În plus, banca subliniază că, pe termen lung, sunt condiţii foarte slabe ca pe piaţa cauciucului să apară un surplus de producţie. Anul acesta şi în 2018 este aşteptat un deficit, după cel de 151.000 de tone estimat pentru anul trecut, conform Commerzbank.

Asociaţia Ţărilor Producătoare de Cauciuc Natural (ANRPC), care realizează circa 96% din producţia globală de profil, aşteaptă un deficit de 350.000 de tone în acest an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb