BEI cere justiţiei franceze să investigheze "Renault"

Ziarul BURSA #Internaţional / 27 martie 2017

Banca Europeană de Investiţii (BEI) le-a cerut procurorilor francezi să verifice dacă împrumuturile în valoare de 800 de milioane de euro pe care le-a acordat grupului auto "Renault" SA au fost utilizate pentru dezvoltarea de motoare diesel care falsifică rezultatele emisiilor poluante, arată unele documente consultate de Reuters.

Începând din 2009, BEI a acordat credite preferenţiale în valoare de peste opt miliarde de euro, pentru a susţine dezvoltarea de vehicule cu emisii reduse de CO2, mai multor producători auto printre care şi "Volkswagen", care, în 2015, a recunoscut că a utilizat dispozitive care falsifică rezultatele testelor de poluare. Printre tehnologiile finanţate de BEI se numără şi motoarele diesel.

"BEI a acordat Renault mai multe credite pentru a finanţa diferite proiecte, inclusiv cercetare şi dezvoltare pentru a reduce emisiile de CO2, în valoare de peste 800 milioane de euro", se arată într-o scrisoare datată în 30 ianuarie şi trimisă de divizia de anchetare a fraudelor de la BEI către Tribunalul de primă instanţă de la Paris, potrivit Agerpres. "BEI aplică o politică de toleranţă zero faţă de fraudă şi corupţie(...) Vă solicităm o întâlnire pentru a stabili dacă finanţarea noastră este implicată în investigaţia dumneavoastră şi să vă oferim orice asistenţă posibilă", se mai arată în scrisoarea BEI.

Luna aceasta, cotidianul francez Liberation a publicat o copie a unui proces verbal elaborat de Direcţia generală pentru concurenţă, consum şi combaterea fraudelor (DGCCRF) în care se susţine că "«Renault» i-a înşelat pe consumatori la controalele efectuate, în special în cazul verificărilor legale de omologarea emisiilor poluante".

În replică, "Renault" a dat publicităţii un comunicat în care reiterează că respectă normele de omologare a vehiculelor. "Grupul Renault reaminteşte că niciunul din serviciile sale nu a încălcat regulile, europene sau naţionale, cu privire la omologarea vehiculelor. Vehiculele Renault nu sunt echipate cu software sau dispozitive de fraudă", a subliniat producătorul auto.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb