ZIARUL BURSA

21 mai 2018
Ediţia din 15.08.2024
Gravură de Pieter van der Heyden după Pieter Bruegel cel Bătrân (1563)

"Războiul puşculiţelor cu lăzile de bani"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 21 mai 2018

Emanciparea cli­entelei bancare - o mişcare născută din revolta celor care, luând credite în franci elveţieni (CHF), au fost striviţi de creşterea obligaţiilor de plată mai ales după explozia CHF din 2015 - se izbeşte nu doar de ostilitatea băncilor, ci şi de dificultăţile ridicate de Banca Naţională a României (BNR), de instanţe judecătoreşti, de Curtea Cons­tituţională, de unii politicieni, de Guvern şi de organisme internaţionale, în timp ce, în calea băncilor, popicele cad în mod miraculos. Vorbim despre numeroasele fenomene petrecute în ultimii ani în favoarea băncilor, unele fără explicaţii oficiale. Surse din piaţă spun că la baza celor mai multe dintre aceste întâmplări stă lobby-ul bancar şi influenţa BNR. De altfel, este bine cunoscută insistenţa şi puterea sistemului financiar în domeniu.

Băncile australiene împing clasa de mijloc locală în pragul sărăciei

RAPORT AL UNUI PROFESOR DE LA UNIVERSITATEA DIN SYDNEY: Băncile australiene împing clasa de mijloc locală în pragul sărăciei

Ramona RaduInternaţional / 21 mai 2018

Clasa de mijloc este supusă celui mai mare risc financiar, conform raportului 

Clasa de mijloc din Australia este supusă unei noi ameninţări, care pare să fie tot mai pregnantă, arată un raport întocmit de Dick Bryan, profesor de economie politică la Universitatea din Sydney, publicat de ziarul Sydney Morning Herald şi preluat de blogul financiar Zero Hedge.

Ecologism şi spirit civic

JURNAL DE CĂLĂTORIE Ecologism şi spirit civic

Dan NicolaieCompanii / 21 mai 2018

Există mai multe "locuri comune" atunci când se vorbeşte despre tabieturile unor popoare. Despre greci se spun multe, dar mai ales că nu prea muncesc în general şi după-amiaza în special. După ora 14.00 terasele şi cafenele sunt pline, străzile oraşelor sunt foarte populate, nu doar cu turişti, lumea e liberă. Timpul se suspendă pentru puţină relaxare.

Electromagnetica contestă sancţiunea impusă de Consiliul Concurenţei

Electromagnetica contestă sancţiunea impusă de Consiliul Concurenţei

A.I.Companii / 21 mai 2018

Electromagnetica (ELMA) a contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia Consiliului Concurenţei legată de sancţionarea companiei cu suma de 10,02 milioane de lei, reprezentând 4,23% din cifra de afaceri a anului 2016, pentru o presupusă încălcare a legii concurenţei privind comercializarea contoarelor, arată emitentul într­-un raport remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Fujifilm" dă în judecată "Xerox" pentru anularea fuziunii

"Fujifilm" dă în judecată "Xerox" pentru anularea fuziunii

Alina VasiescuInternaţional / 21 mai 2018

"Fujifilm Holdings" Corp. din Japonia va acţiona în instanţă "Xerox" Corp., urmând să solicite daune de la producătorul american de fotocopiatoare pentru că acesta s-a retras în mod unilateral din acordul de fuziune, care valora 6,1 miliarde de dolari, conform unui executiv "Fujifilm", citat vineri de Reuters.

DUPĂ CEA DIN ANUL TRECUT, Globalworth a listat a doua emisiune de obligaţiuni la BVB

A.I.Piaţa de Capital / 21 mai 2018

Globalworth a listat, la finalul săptămânii trecute, o emisiune de 5.500 de obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), acesta fiind al doilea exerciţiu de acest tip efectuat de compania de investiţii imobiliare la bursa noastră.

Valoarea nominală a unei obligaţiuni (simbol GWI25) este de 100.000 de euro, titlurile purtând o dobândă fixă de 3% pe an, data scadenţei fiind 29 martie 2025.

Agricultura "îmbătrâneşte"

Agricultura "îmbătrâneşte"

O.D.Companii / 21 mai 2018

Atragerea tinerilor în agricultură a devenit o prioritate pentru ministerul de resort. Cel puţin la nivel declarativ. Datele sunt îngrijorătoare şi arată că mai mult de jumătate dintre cei înregis­traţi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) depăşesc vârsta de 60 de ani.

Salt de 16,33% pentru Oltchim

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 10 - 17 MAI Salt de 16,33% pentru Oltchim

A.I.Investiţii Personale / 21 mai 2018

Pentru primul trimestru, societatea a raportat un profit de peste şase ori mai mare faţă de cel obţinut la 31 martie 2017 

Titlurile Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) au avansat cu 16,33%, în raport cu moneda euro, în intervalul 10 - 17 mai, situându-se astfel pe poziţia a doua în clasamentul celor mai rentabile acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada avută în vedere.

Orban s-a făcut "mare" cu o simplă plângere

Orban s-a făcut "mare" cu o simplă plângere

O.D.Politică / 21 mai 2018

Ludovic Orban a reuşit să facă întreg guvernul să vorbească despre el cu o "simplă" plângere penală. Acuzat că doar mimează opoziţia, că nu are iniţiativă, preşedintele PNL a stârnit furia membrilor PSD şi automat admiraţia simpatizanţilor liberali prin acţiunea îndreptată împotriva Vioricăi Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea.

O jumătate de secol

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 21 mai 2018

CRISTIAN PÎRVULESCU

Acum o jumătate de secol, între 14 şi 18 mai 1968, Charles de Gaulle efectua o vizită oficială în Ro­mâ­nia.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
BET coboară sub pragul de 8.500 de puncte

BVB BET coboară sub pragul de 8.500 de puncte

A.I.Piaţa de Capital / 21 mai 2018

Volum de 6,9 milioane de euro 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat o săptămână de tranzacţionare negativă din punctul de vedere al cotaţiilor, principalul coş de acţiuni al pieţei, BET, suferind scăderi în toate...

MACRO NEWSLETTER 21 Mai 2018

MACRO NEWSLETTER 21 Mai 2018

Macroeconomie / 21 mai 2018

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au accelerat creşterea anuală în aprilie 2018, până la 2%, de la 1,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 0,5%, după un avans de 0,1% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo