ZIARUL BURSA

27 mai 2021
Ediţia din 15.08.2024
Unsprezece burse participă la Conferinţa BURSA de astăzi, dedicată cooperării regionale pe piaţa de capital

Unsprezece burse participă la Conferinţa BURSA de astăzi, dedicată cooperării regionale pe piaţa de capital

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 27 mai 2021

O reuniune internaţională de amplitudine fără precedent în Europa Centrală şi de Est prilejuieşte Conferinţa BURSA de astăzi, la care au confirmat participarea preşedinţi/directori ai unsprezece burse din regiune, interesate de subiectul cooperării zonale: Viena, Varşovia, Budapesta, Sofia, Belgrad, Zagreb, Ljubljana, Tirana, Chişinău, Istanbul, Bucureşti.

Laura Codruţa KovesiSursa foto: Facebook

Parchetul European, start în activitate de la 1 iunie

I.Ghe.Politică / 27 mai 2021

Instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi va investiga anual 3000 de cauze de fraudare a fondurilor europene 

Parchetul European (EPPO) îşi va începe activitatea la 1 iunie, a anunţat, ieri, Comisia Europeană, prin intermediul unui comunicat de presă.

"Suntem pe punctul de a lansa primul organism independent al Uniunii Europene pentru anchetarea şi urmărirea penală a infracţiunilor care aduc atingere bugetului UE.

Prima licitaţie pentru Autostrada Moldovei (A7)

Prima licitaţie pentru Autostrada Moldovei (A7)

I.Ghe.Politică / 27 mai 2021

Autostrada care va uni Moldova de sudul ţării începe să prindă contur după ce, ieri, a fost demarată procedura de achiziţie publică pentru execuţia lucrărilor pentru primul tronson de 63 de kilometri între municipiile Ploieşti şi Buzău.

"Producţia de energie regenerabilă nu a mai avut niciun fel de investiţii în ultimii ani"

GEORGE NICULESCU, SECRETAR DE STAT ÎN MINISTERUL ENERGIEI: "Producţia de energie regenerabilă nu a mai avut niciun fel de investiţii în ultimii ani"

A.V.Companii / 27 mai 2021

"Sectorul a fost pe un trend foarte bun în primul val al investiţiilor, dar în 2013-2014 acestea s-au sistat din cauza lipsei de predictibilitate"  

"Tranziţia din modul convenţional de producţie spre unul regenerabil se va face cu nişte costuri"

Dezvoltarea sectorului energiei regenerabile din ţara noastră, în următorii zece ani, necesită atenţie, întrucât lipsesc investiţiile, potrivit domnului George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, care atrage atenţia: "Trebuie să ne uităm cu atenţie la ceea ce s-a întâmplat în primul val al procesului de investiţii în sectorul regenerabil, sector care a fost pe un trend foarte bun atunci, şi să vedem ce avem de făcut ca să nu repetăm greşelile din trecut.

Florin Cîţu: "Vom putea să implementăm PNRR cu investitori, cu companii româneşti. Vom lua toată această sumă, o vom folosi, iar companiile româneşti sunt cele care vor implementa acest program. 29,2 miliarde euro în 4 ani. Banii se vor duce către managementul apei - 2 miliarde euro, împăduriri - 1,3 miliarde euro, managementul deşeurilor - 1,1 miliarde euro, transport -7,6 miliarde euro. Toţi aceşti bani se vor duce în investiţii de care vor beneficia românii".

PLEN TENSIONAT ÎN PARLAMENT Planul de Redresare, între reforma Guvernului şi obiectivele opoziţiei politice

George MarinescuPolitică / 27 mai 2021

42 de reforme şi 71 de investiţii sunt cuprinse momentan în draftul de negociere a PNRR  

PSD va depune în 14 iunie moţiune de cenzură pe tema PNRR

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu înseamnă reducerea veniturilor, reducerea pensiilor sau alte scenarii apocaliptice, ci o administrare eficientă a banilor publici, pentru plata pensiilor şi salariilor mai mari până în anul 2030 fără destabilizarea situaţiei financiare a ţării, a declarat premierul Florin Cîţu, ieri, în şedinţa plenului reunit al Parlamentului, în care a prezentat un foarte scurt rezumat al documentului negociat cu Comisia Europeană.

Mariya Gabriel a declarat: "Peste opt milioane de persoane din întreaga UE sunt implicate într-o activitate culturală. Cultura nu cunoaşte frontiere şi nici naţionalităţi. Arta reprezintă o fereastră înspre lume şi contribuie la construirea de punţi între oameni. Într-o perioadă în care muzeele, cinematografele, siturile de patrimoniu cultural şi teatrele încep să se redeschidă, doresc să reiterez sprijinul Comisiei pentru sectoarele culturale şi creative. Cu un buget majorat, Europa creativă va depune eforturi pentru a consolida redresarea sectoarelor, promovând în acelaşi timp imensa diversitate şi creativitate pe care acestea o oferă".Sursa foto: europarl.europa.ro

CULTURĂ Investiţie de 2,4 miliarde de euro în "Europa creativă"

O.D.Cultură / 27 mai 2021

Cultura nu a fost abandonată chiar peste tot. Autorităţile europene tocmai au arătat, ieri, că sunt foarte interesate de subiect şi dispuse să investească în el. Comisia Europeană a lansat noi acţiuni de sprijinire a sectoarelor culturale şi creative din Europa şi din afara acesteia, în urma adoptării programului de lucru pentru primul an al Programului Europa creativă 2021-2027.

UEFA nu-i iartă pe "puciştii" consecvenţi

UEFA nu-i iartă pe "puciştii" consecvenţi

O.D.Sport / 27 mai 2021

Puciul fotbalistic lansat şi îngropat luna trecută va avea şi unele urmări pentru cluburile care au refuzat să părăsească proiectul care a înfuriat FIFA şi UEFA şi i-a supărat pe iubitorii sportului.

Invitaţii la teatru şi vaccinare

Invitaţii la teatru şi vaccinare

O.D.Cultură / 27 mai 2021

Îmbinarea utilului cu plăcutul a reprezentat mereu o provocare. În cadrul maratoanelor de vaccinare se încearcă, oarecum, o astfel de împletire. Ministerul Culturii împreună cu Teatrul Naţional "Marin Sorescu" Craiova, Prefectura Dolj, Direcţia de Sănătate Publică Dolj şi Primăria Municipiului Craiova organizează în perioada 28 mai - 01 iunie 2021 Maratonul vaccinării.

Val de atacuri cibernetice

Val de atacuri cibernetice

O.D.Companii / 27 mai 2021

Infracţionalitatea cibernetică a crescut în perioada pandemiei, iar împotriva acesteia nu există, deocamdată, un "vaccin".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 27 Mai 2021

MACRO NEWSLETTER 27 Mai 2021

Macroeconomie / 27 mai 2021

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA şi-a accelerat creşterea anuală şi în martie 2021, până la 13,3%, cea mai mare din decembrie 2005, de la 11,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2,2%,...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo