Ziua Europei, marcată online la 70 de ani de la declaraţia Schuman

B.A.
Miscellanea / 8 mai 2020

Ziua Europei, marcată online la 70 de ani de la declaraţia Schuman

Europa va sărbători online. Parlamentul European anunţă, într-un comunicat, că anul acesta va marca Ziua Europei (9 mai) împreună cu celelalte instituţii printr-o Zi a porţilor deschise în mediul online. Redăm mai jos integral comunicatul Parlamentului European şi calendarul principalelor evenimente anunţate de Ziua Europei.

"La 70 de ani de la declaraţia Schuman, Europa se confruntă cu o criză care demonstrează că solidaritatea în Uniunea Europeană este mai importantă ca oricând.

Ziua Europei este sărbătorită în fiecare an pe 9 mai pentru a marca discursul susţinut de Robert Schuman, ministrul de externe al Franţei, discurs care a pus bazele Uniunii Europene.

În anii anteriori, Parlamentul European organiza în această zi evenimente cu vizitatori în sediile proprii. Din cauza pandemiei COVID-19, în acest an, Parlamentul şi celelalte instituţii au creat o Zi a porţilor deschise în mediul online, ocazie cu care vor fi reuniţi cetăţenii europeni din întreaga Europă în această perioadă de criză, promovând sentimentul de solidaritate şi explicând rolul UE în depăşirea acestei crize.

În Bruxelles, printre evenimentele pe care Parlamentul European le organizează, se numără dezbatere cu societatea civilă la care participă Preşedintele David Sassoli (11:15); discuţie live pe Facebook cu vicepreşedinţii Othmar Karas şi Katarina Barley (12:30); mesaj video al liderilor de grupuri politice (13:15); o vizită "de acasă" a sălii de plen (13:30).

Ora de început este ora României. Programul complet este disponibil pe pagina evenimentului de pe Facebook. Evenimentele din Bruxelles pot fi urmărite şi pe site-ul PE.

În România, Biroul Parlamentului European organizează conferinţa "EU're here to stay: Solidaritatea Europeană în Acţiune" care va fi transmisă LIVE pe pagina de Facebook a Biroului Parlamentului European în România.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, cuprinde o sesiune de discuţii cu zece deputaţi în Parlamentul European (între 11:00 şi 13:00), un mesaj video al Comisarului European pentru Transporturi Adina Vălean şi, începând cu ora 14:00, o sesiune de prezentări de idei despre solidaritate, cu Olivia Vereha, Bogdan MICU şi Simona Maierean.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb