Ziua Investitorului France Telecom

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 10 decembrie 2007

Cu ocazia Zilei Investitorului, France Telecom confirma performantele financiare si operationale din acest an si prezinta detalii privind principalele sale activitati in perspectiva anului 2008, precum si tendintele pentru urmatorii ani.

Dupa cum a anuntat la prezentarea rezultatelor celui de-al 3-lea trimestru, Grupul confirma cresterea nivelului tintit al fluxului de numerar din gestiune cu 10%, la 7,5 miliarde de euro. Urmatoarele obiective au fost, de asemenea, confirmate: stabilizarea ratei profitului brut inainte de depreciere si rezultat financiar in comparatie cu 2006 si mentinerea ratei investitiilor la aproximativ 13% din venituri.

Pentru 2008, obiectivul este generarea unui flux de numerar din gestiune de cel putin 7,5 miliarde de euro. In contextul cresterii veniturilor Grupului in concordanta cu cresterea pietelor sale, acest obiectiv se bazeaza pe stabilizarea ratei profitului brut inainte de depreciere si rezultat financiar in comparatie cu 2007 si mentinerea cheltuielilor cu investitiile la nivelul de 13% din venituri.

In plus, politica utilizarii fondurilor cash si a compensarii actionarilor ramane neschimbata pentru 2007-2008:

-mentinerea nivelului distributiei dividendelor intre 40 si 45% din fluxul de numerar din gestiune pentru 2007;

-realizarea unui raport intre datoriile nete si GOM mai mic de 2 pana la finele anului 2008 - nivelul datoriilor nete a fost de 39,7 miliarde de euro la 30 septembrie 2007;

-reafirmarea unei politici atente si selective de achizitii si vanzari, concentrata in primul rand asupra obiectivelor din pietele cu potential ridicat.

Dupa 2008, pe termen mediu, datorita diverselor initiative de crestere care au fost lansate, Grupul doreste sa imbunatateasca nivelul cresterii veniturilor, sa mareasca rata profitului brut inainte de depreciere si rezultat financiar, mentinand totodata profitabilitatea veniturilor, si sa continue procesul de imbunatatire a fluxului de numerar din gestiune, sustinand totodata rata investitiilor la nivelul curent.

Didier Lombard, Presedinte si Director Executiv al France Telecom, a spus: France Telecom este in mod evident o forta in revolutia care are loc in lumea telecomunicatiilor, caracterizata de proliferarea jucatorilor pe piata si de un model al utilizarii serviciilor concentrat pe o tot mai pronuntata convergenta. Un pionier in evolutia catre lumea digitala si catre retelele si serviciile viitorului, intregul Grup depune eforturi pentru a oferi produse si servicii inovatoare pentru toti clientii sai, oriunde s-ar afla. Datorita transformarilor d in ultimii ani, Grupul detine o pozitie unica in noul univers al serviciilor de comunicatii, pozitie sustinuta de catre brand-ul sau principal, Orange, care numara deja peste doua treimi din clientii Grupului.

Rezultatele obtinute in decursul primelor trei trimestre ale acestui an si confirmarea obiectivelor anuale pentru 2007 subliniaza relevanta acestei strategii de dezvoltare. Pentru 2008, Grupul si-a propus o serie de noi obiective ambitioase; le vom atinge, sunt sigur, prin mentinerea pozitiei de lider in oferirea celor mai bune servicii clientilor nostri.

Cu privire la dividendele opentru actionari, Grupul isi mentine politica definita in 2006, de a plati intre 40 si 45% din fluxul de numerar din gestiune. Realizarile avute in sensul generarii fluxului de numerar de gestiune fac posibila cresterea dividendelor. In lumina unui obiectiv mai ambitios in ceea ce priveste fluxul de numerar pentru 2007, nivelul dividendelor care vor fi platite in 2008 - si asupra carora Consiliul Director va decide la inchiderea conturilor din 2007 - va fi intre 1,20 si 1,30 euro pe actiune."

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb