Zurich, Viena şi Geneva sunt oraşele europene cu cea mai bună calitate a vieţii

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 septembrie 2008

Zurich, Viena şi Geneva sunt oraşele europene cu cea mai bună calitate a vieţii

Oraşul elveţian Zurich ocupă prima poziţie în clasamentul celor mai bune locuri de trai din Europa, în timp ce niciun oraş din Marea Britanie sau Franţa nu a reuşit să se claseze în primele zece poziţii, potrivit unui clasament realizat de Forbes, citat de NewsIn. Lista a fost întocmită pe baza unui sondaj anual asupra calităţii vieţii la nivel mondial, realizat de Mercer Consulting. Pe prima poziţie a topului se află Zurich. Populaţia redusă, de numai 376.815 locuitori la sfârşitul anului 2007, este răsfăţată cu peste 2.000 de baruri şi restaurante şi cu o privelişte uluitoare asupra Alpilor şi lacului Zurich. Nivelul taxelor este unul dintre cele mai scăzute din Elveţia, iar rezidenţii nu plătesc taxă de moştenire. Puncte slabe ar putea fi considerate vremea închisă şi traficul.

A doua poziţie a clasamentului este ocupată Viena. Întregul centru al capitalei politice, culturale şi economice a Austriei a intrat în patrimoniul mondial UNESCO. Oraşul dispune de infrastructură şi de un sistem educaţional excelente.

Pe locul al treilea se află Geneva, unde peste 50% din populaţie deţine un paşaport străin, potrivit biroului regional de statistică, fapt deloc surprinzător, având în vedere prezenţa masivă a agenţiilor ONU şi a unor organizaţii, precum Crucea Roşie. Prin urmare, oraşul tinde să devină global, cu numeroase facilităţi de private banking, spitale particulare şi şcoli internaţionale.

Dusseldorf, aflat pe a patra poziţie a topului, şi-a consolidat infrastructura şi legăturile de transport internaţional. Oraşul, aflat pe cursul Rinului dispune din abundenţă de bunuri de consum şi este considerat capitala modei şi a cumpărăturilor în Germania. Dusseldorf are o economie înfloritoare, aici având sediul unele dintre cele mai mari companii ale ţării.

Pe locul cinci se află Munchen, care, cu o populaţie de 1,3 milioane locuitori, este cel mai mare oraş intrat în primele zece poziţii ale clasamentului. Cunos­cut cel mai bine pentru festivalul anual al berii, oraşul se bucură de asemenea de o economie prosperă, susţinută de tehnologia informaţiei, biotehnologie şi sectorul editorial. Cu toate acestea, oraşul este deficitar în ceea ce priveşte şcolile internaţionale şi are un aer poluat.

Pe locul şase se află capitala financiară a Germaniei, Frankfurt, oraş cu o arhitectură spectaculoasă, reprezentată de clădiri, precum casa operei şi catedrala, şi o viaţă culturală vibrantă. Oraşul dis­pune de spitale excelente, de magazine şi de o economie prosperă. Disponibilitatea redusă de cazare în centrul oraşului şi traficul aglomerat reprezintă, însă, puncte slabe ale oraşului.

Berna, al şaptelea oraş din clasament, situat în zona germanofonă a Elveţiei, este al doilea oraş din lume din punct de vedere al siguranţei, potrivit Mercer, şi dispune de galerii de cumpărături cu o lungime de 6 kilometri. Oraşul nu are o viaţă de noapte trepidantă, însă dispune de excelente facilităţi medicale.

Traiul în Copenhaga, al optulea oraş din clasament, este destul de scump, însă, potrivit Mercer, capitala Danemarcei este unul dintre oraşele cu cele mai bune facilităţi medicale şi şcoli internaţionale. Cu toate acestea, interesul manifestat de populaţie pentru biciclete arată că traficul congestionat a reprezentat un minus la alcătuirea topului.

Următorul pe listă este Amsterdam, oraş pe care dis­trictul roşu şi politica permisivă asupra drogurilor nu îl fac foarte popular în rândul familiştilor. Situaţia este compensată de canale, parcuri şi muzee, precum şi de cea mai bună selecţie de şcoli internaţionale din Europa. Poziţia în calasament i-a fost afectată de lipsa de locuinţe în centrul oraşului şi de poluare.

Pe al zecelea loc se află Bruxelles, centrul adminis­trativ al Uniunii Europene, unul dintre oraşele cu cele mai bune conexiuni din Europa şi cu numeroase şcoli internaţionale, care se confruntă, totuşi, cu traficul congestionat şi cu poluarea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb