Acţiunile "Romgaz", pe primul loc în topul lichidităţii

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 iulie 2017

 Acţiunile "Romgaz", pe primul loc în topul lichidităţii

Călina Mihali, "Tradeville": "Indicii BVB, în creştere pe fondul unei evoluţii pozitive la nivelul burselor vestice"

BET-FI, singurul indice în scădere

Şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii a încheiat în teritoriul pozitiv, în contextul unui volum de 35,92 milioane lei (7,73 milioane euro), superior celui din ziua precedentă, de 20,91 milioane lei, dar sub media înregistrată în acest an, de aproape 49,5 milioane lei.

Călina Mihali, Analist de Investiţii în cadrul "Tradeville", ne-a declarat: "Indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua (de ieri, n.r.) în creştere, cu excepţia BET-FI, pe fondul unei evoluţii pozitive la nivelul burselor vestice. Indicele BET a câştigat 0,68% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,09% (BET-FI) şi +1,39% (BET-NG). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 7,53 milioane de euro, sub media înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Uztel S.A. (UZT), cu +13,6%, pe fondul tranzacţionării unui volum de acţiuni sub media de la începutul anului, în timp ce din cadrul indicelui BET preţul titlurilor Nuclearelectrica S.A. (SNN) a avut cea mai bună evoluţie (+2,7%), în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni uşor peste media din acest an. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (ieri, n.r.) acţiunile Electromagnetica SA (ELMA), cu -4,23%, volumul tranzacţionat fiind mult peste media acestui an. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile MedLife S.A. (M, -0,82%) pe fondul unui volum semnificativ sub media de la începutul anului".

De asemenea, în raportul societăţii de brokeraj "Prime Transaction" se arată: "Indicii au continuat să se aprecieze, sectorul energetic având cele mai bune performanţe ale zilei. Indicele BET-NG a urcat cu 1,39%, impulsionat de titlurile Electrica (EL), +1,69%, Nuclearelectrica (SNN), +2,70%, Romgaz (SNG), +2,37% şi Transgaz (TGN), +2,36%. Singurul indice care a încheiat ziua pe minus este BET-FI, -0,09%, în principal ca urmare a deprecierii acţiunilor Fondului Proprietatea (FP) cu 0,57%. Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 7,7 milioane de euro, dintre care 7,5 milioane cu actiuni".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile SNG, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 6,02 milioane de lei. Preţul de închidere al transferurilor cu titluri SNG a fost de 28,1 lei/unitate.

Acţiunile "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD) au încheiat şedinţa de tranzacţionare în urcare cu 0,71%, la preţul de 14,2 lei/titlu, în urma unui rulaj de 5,23 milioane de lei.

De asemenea, au fost schimbate titluri "Banca Transilvania" (TLV) de 4,34 milioane de lei. Cotaţia TLV s-a apreciat cu 0,87%, ultimul preţ de tranzacţionare fiind de 2,91 lei/acţiune.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Electrica" (EL), cu un rulaj de 3,87 milioane de lei, preţul acţiunii închizând la 14,42 lei/unitate.

Titlurile "Digi Communications NV" (DIGI) au scăzut cu 0,5%, pe fondul unui volum de 2,67 milioane lei, ultimul preţ de tranzacţionare fiind de 39,8 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" a fost realizată o tranzacţie cu acţiuni SNG, în valoare de 2,34 milioane de lei, la preţul unitar de 27,5 lei, în creştere cu 0,18%.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a înregistrat o apreciere de 0,64%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,52%, iar indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,65%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Uztel" (UZT): +13,6%

2. "Oil Terminal" (OIL): +4,64%

3. "Nuclearelectrica" (SNN): +2,70%

4. "Armătura" (ARM): +2,54%

5. "Vrancart" (VNC): +2,41%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Electromagnetica" (ELMA): -4,23%

2. "Sinteza" (STZ): -2,31%

3. "Turbomecanica" (TBM): -1,42%

4. "Patria Bank" (PBK): -1,41%

5. "Stirom" (STIB): -1,16%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb