AdePlast, creştere de 10% în T1

M.D.
Companii #Construcţii / 3 mai 2018

Daniel Stănescu

Daniel Stănescu

Business-ul AdePlast, cel mai important producător de materiale de construcţii autohton, a înregistrat în prima parte a anului o evoluţie conform prognozelor, informează comunicatul de presă remis către Redacţie.

Daniel Stăncescu, CEO AdePlast, a declarat că "Cifra de afaceri înregistrată în primul trimestru 2018 a crescut cu 10% faţă de primul trimestru al anului precedent. Cu această dezvoltare, ne încadrăm în strategia proiectată anul trecut, evoluţiile pozitive realizându-se conform aşteptărilor". Acesta mai adugă: "Întreaga piaţă s-a confruntat cu început de an mai neobişnuit datorită condiţiilor meteo. A fost un prim trimestru atipic pentru piaţa construcţiilor, pentru că vânzările au stat sub auspiciile condiţiilor meteo din martie, care, în mod tradiţional, e o lună de "dezmorţire". Însă, în perioada aceasta piaţa recuperează masiv întârzierile din martie cauzate de vremea nefavorabilă. Din punct de vedere al acoperirii pieţei, înregistrăm rezultate excelente în zona rezidenţială, pe proiecte mari. Şi asta pentru că dezvoltatorii şi constructorii au înţeles avantajele unui termosistem integrat, certificat şi realizat de un singur producător, faţă de achiziţionarea componentelor individuale ale acestuia".

În intervalul menţionat, compania a obţinut rezultate semnificative din vânzări la export, provenite în mare parte din comercializarea materialelor de construcţii în Ungaria şi Bulgaria. Cifrele au crescut şi graţie certificărilor europene de calitate ETAG 004 şi, mai nou, BBA (The British Board of Agrements din Marea Britanie). "Exportul a atins o pondere de 10,5% în vânzările noastre, marcând o creştere cu 1.5 puncte procentuale faţă de perioada similară a anului precedent. Ne aşteptăm în continuare la o dezvoltare însemnată pe pieţele din Ungaria şi Bulgaria şi ne consolidăm în Republica Moldova. De asemenea, înregistrăm creşteri consistente a vânzărilor pe pieţe occidentale ca Austria sau Marea Britanie, unde presiunea pe calitate este foarte mare", mai punctează Dainel Stăncescu.

Adeplast deschide o nouă platformă industrială la Isalniţa, în apropiere de oraşul Craiova. "Acolo vom implementa cele mai noi tehnologii la nivel european pentru producţia mortarelor uscate şi a adezivilor, precum şi a polistirenului expandat. Pe lângă tehonologii, vom amenaja, în premieră pentru România, o suprafaţă de 1800 mp pentru maturarea blocurilor de polistiren", afirmă Daniel Stăncescu.

Adeplast creează noi locuri de muncă în 2018, pentru noua facilitate de producţie de la Işalniţa, Craiova. La final de an va funcţiona cu peste 400 de angajaţi pe platformele industriale de la Oradea, Ploieşti, Roman şi Craiova, se mai arată în comunicat.

Adeplast deţine şi alte trei platforme industriale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb