BILANŢ MapN: Iohannis: "MApN are un rol esenţial în noua strategie de apărare"

Ziarul BURSA #Politică / 3 martie 2016

Iohannis: "MApN are un rol esenţial în noua strategie de apărare"

Actualizare 12:36 Ministrul Apărării: "Avem în faţă un an dificil, mai intens chiar decât 2015"

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a declarat joi că oamenii au aşteptări mari de la Armată şi de la alianţa din care face parte România, iar 2016 va fi un an "dificil" şi "mai intens" decât anul precedent.

"Avem, incontestabil, în faţă, un an dificil şi mai intens chiar decât 2015. Sunt aşteptări mari, pe care oamenii le au de la armata lor şi de la alianţa din care facem parte. Avem o serie de angajamente internaţionale majore de onorat, iar evoluţiile din mediul de referinţă sunt din ce în ce mai puţin previzibile. Termenele sunt scurte, iar exigenţele mari. Cu cât incertitudinile mediului internaţional cresc, iar capacitatea noastră de predicţie pare să scadă în proiecţie temporală, cu atât armata noastră trebuie să fie mai uşor adaptabilă. Astăzi, folosirea inteligentă a informaţiei poate aduce avantaje strategice în apărare, mai mari decât o divizie de tancuri. De aceea, se impune să reflectăm serios şi curajos la priorităţile şi programele noastre pentru viitor", a afirmat Motoc, la prezentarea bilanţului MApN pe 2015, potrivit Agerpres.

El a făcut apel la sprijinul conducerii politice a ţării astfel încât proiectele ministerului să poată fi realizate.

"Nu vom reuşi decât cu sprijinul continuu al conducerii politice a statului şi guvernului, nu vom reuşi decât în conlucrare cu colegii noştri din instituţiile sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională şi, desigur, nimic nu va fi posibil fără aceeaşi dăruire, abnegaţie, anduranţă şi rezilienţă de care personalul MApN a dat din plin dovadă în 2015. (...) Vă rog să contaţi că Armata îşi va îndeplini pe de-a-ntregul misiunile şi sarcinile", a adăugat Mihnea Motoc.

-----------------

Preşedintele Klaus Iohannis a participat astăzi la prezentarea bilanţului Ministerului Apărării Naţionale pe 2015.

"Avem astăzi un acord politic pentru a alocă 2% din PIB la Apărare în următorii 10 ani. MApN are un rol esenţial în noua strategie de apărare. Din 2015 avem o nouă lege privind planificarea apărării care oferă fundamentul unei noi gândiri a apărării la nivel naţional, în acord cu NATO", a delclarat Klaus Iohannis.

El a subliniat că aşteptările de performanţă pe care le avem de la armata noastră trebuie însoţite de existenţa dotărilor necesare.

"Pentru 2016, principala temă este să continuăm şi să ducem la următorul nivel ce am început în 2015: nouă strategie de apărare, parteneriatele strategice locale şi internaţionale. Realitatea în care trăim ne arată permanent importanţa unor parteneriate solide în materie de apărare", a spus şeful statului.

"Ca preşedinte, intenţia mea este ca împreună cu instituţiile responsabile - MAE, MApN - să generăm un mandat puternic şi ambiţios pentru România", a mai precizat Klaus Iohannis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb