Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii

A.B.
Politică / 29 martie 2021

 Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii

Actualizare -George Şişcu (PNL): "Aţi depus o "moţiune umedă", ne-au dat lacrimile şi de plâns, şi de râs când am citit-o"

Deputatul PNL George Şişcu a afirmat luni, la dezbaterea moţiunii simple pe agricultură, că ministrul Adrian Oros nu şi-a angajat soţia "peste drum" şi nici copilul într-o agenţie subordonată, aşa cum a făcut predecesorul său, Petre Daea.

Acesta a mai afirmat şi "Ca să îl citez pe domnul Petre Daia, aţi depus o "moţiune umedă". Ne-au dat lacrimile şi de plâns, şi de râs când am citit-o. Şi mă întrebam mai devreme ce putea să facă domnul Oros? Probabil putea să iasă ca şi domnul Daia, să vă spună dumneavoastră, şi fermierilor, şi ţăranilor cărora vă place să vă adresaţi, cum că nu e sfârşitul lumii, că, iată "iarba creşte deasă-rară/ Creşte perpendiculară/ Vine oaia şi o paşte, altă iarbă se va naşte". "

---

Actualizare -ADRIAN OROS: "Vânzarea terenurilor agricole a fost blocată anul trecut de PSD-işti"

Vânzarea terenurilor agricole a fost blocată anul trecut de PSD, fiind creată o procedură greoaie şi complicată prin care oamenii erau încurajaţi să vândă şi să cumpere cu acte de mână şmecherilor din agricultură, a declarat, luni, ministrul de resort, Adrian Oros, la dezbaterea moţiunii simple depuse de PSD împotriva sa.

---

Actualizare -Alfred Simonis: "Nu ne-a explicat nimeni de ce poliţia hărţuieşte ţăranii, fugăreşte porcii în curţi şi încearcă să îi confişte"

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat luni, la dezbaterea moţiunii simple pe agricultură, că nu a explicat nimeni din Guvern de ce Poliţia "hărţuieşte ţăranii români" şi "fugăreşte porcii în curţi şi încearcă să îi confişte".

---

Actualizare - Alin Costel Prunean: "USR PLUS va vota împotriva moţiunii pe agricultură, nu e un cec în alb"

Deputaţii USR PLUS vor vota împotriva moţiunii simple pe agricultură a PSD, dar acest lucru nu înseamnă că vor acorda un cec în alb sau că nu vor monitoriza îndeplinirea promisiunilor din programul de guvernare, a afirmat, luni, deputatul USR PLUS Alin Costel Prunean.

---

Actualizare -Costel Şoptică: "Moţiunea pe agricultură abundă în afirmaţii neconforme cu realitatea, o înşiruire de invective"

Deputatul PNL Costel Şoptică a afirmat, luni, la dezbaterea moţiunii simple pe agricultură, că textul abundă în "afirmaţii neconforme cu realitatea" şi este o "înşiruire de invective" pentru a justifica activitatea parlamentară a reprezentanţilor PSD.

---

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate moţiunea simplă pe agricultură a PSD, urmând ca votul final să fie dat miercuri. Social-democraţii au depus, săptămâna trecută, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, intitulată "Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător - ministrul Adrian Nechita Oros", transmite Agerpres.

Plenul Camerei Deputaţilor va dezbate, luni, moţiunea simplă pe agricultură a PSD, urmând ca votul final să fie dat miercuri.

Dezbaterile vor începe la ora 16,00.

Miercuri, PSD a depus la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, intitulată "Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător - ministrul Adrian Nechita Oros".

În moţiune, PSD susţine că este obligatoriu ca ministrul Oros să plece urgent din funcţie, acuzându-l pe acesta că, după 17 luni de guvernare, nu a învăţat nimic şi agricultura traversează cea mai neagră perioadă din cauza "incompetenţei şi amatorismului" de care acesta a dat dovadă.

"Referitor la agricultură, se poate lesne observa că suntem într-o linie de criză accentuată, cauzată pe de o parte de seceta severă, care ne-a lovit în anul agricol 2019/2020, iar de cealaltă parte de incapacitatea actualului ministru de a elabora politici publice protective şi stimulative pentru sectorul agricol şi al industriei alimentare", a transmis PSD în moţiune.

Conform PSD, agricultura a avut în 2020 două recorduri negative: cea mai pronunţată reducere de producţie dintre activităţile economice - minus 16,2% la valoarea adăugată creată şi cea mai mare creştere de preţuri - plus 10,5% la preţuri.

"Iată că după 17 luni de guvernare, nu aţi învăţat nimic, domnule Oros! Agricultura românească condusă de dumneavoastră traversează cea mai neagră perioadă, iar acest lucru nu a fost cauzat numai de pandemie sau secetă, ci mai ales de incompetenţa, amatorismul şi mitomania de care daţi dovadă. Cu alte cuvinte, este prea mare pălăria Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru capul dumneavoastră, domnule Adrian Oros! Şi nu o spunem noi, ci o spun în cor fermierii români", au menţionat social-democraţii în moţiune.

PSD îl acuză pe ministrul Agriculturii că toate promisiunile făcute de la preluarea mandatului s-au dovedit a fi doar minciuni.

"În 2018, domnilor liberali, aţi depus moţiune simplă împotriva ministrului Petre Daea legată de gestionarea răspândirii pestei porcine africane, în România. I-aţi reproşat atunci vrute şi nevrute, că nu e medic veterinar şi nu ştie ce măsuri să ia, că nu a făcut ce trebuie, că nu e specialist, că sacrifică porcii preventiv, că pune în pericol creşterea porcului în România. Una mai falsă decât alta! De ce spunem asta? Pentru că în noiembrie 2019 l-aţi uns ministru pe marele 'specialist' Adrian-Nechita Oros, medic veterinar, prorector la USAMV Cluj-Napoca, (...) salvatorul porcului din România. Ce a făcut domnul doctor Oros din funcţia de ministru pentru combaterea pestei porcine africane? Nimic. Zero măsuri", au adăugat parlamentarii PSD.

Semnatarii moţiunii îi transmit ministrului Oros că munca în agricultură "nu e la patru ace, cu batistuţa galbenă apretată la piept", ci cu "sudoare, cu nelinişti, cu griji, cu mâini crăpate, cu lacrimi uscate pe obrajii trişti, dar mai ales cu sufletul legat de glia strămoşească!".

"Dumneavoastră, oare, aveţi sufletul legat de glia acestei naţii? Sau l-aţi vândut pe doi arginţi intereselor celor care-şi doresc distrugerea agriculturii României? Răspunsul îl ştiu toţi fermierii, producătorii şi agricultorii români: prin tot ceea ce aţi făcut demonstraţi că sunteţi cel mai mare dăunător al agriculturii româneşti! Şi pentru asta este obligatoriu să plecaţi urgent din funcţia de ministru", mai afirmă parlamentarii PSD. în textul moţiunii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb