Numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut din nou în Danemarca şi Norvegia în ultimele săptămâni, informează DPA, citată de Agerpres.
Institutul danez responsabil cu gestionarea răspunsului la pandemie, Statens Serum Institut (SSI), a raportat ieri o creştere cu 73% a cazurilor de COVID-19 în primele două săptămâni ale lunii octombrie. Aceasta corespunde unei incidenţe de 148 - regiunea capitalei Copenhaga fiind în particular afectată.
În Norvegia, numărul persoanelor testate pozitiv pentru COVID-19 a crescut cu 53% într-o săptămână. Cu toate acestea, cazurile care necesită spitalizare sunt la un nivel scăzut în ambele ţări.
Danemarca şi Norvegia au relaxat aproape toate restricţiile asociate COVID-19 cu câteva săptămâni în urmă. Purtarea măştilor nu mai este obligatorie, iar certificatul sanitar nu mai este necesar pentru a putea intra în restaurante şi muzee. În Norvegia, circa 87% din populaţia adultă este în prezent vaccinată cu schemă completă.
În pofida creşterii numărului de cazuri, guvernul norvegian a decis să nu introducă restricţii la nivel naţional pentru moment, însă este pregătit să o facă, dacă este necesar, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Ingvild Kjerkol.
Autorităţile din oraşul Tromso, unde s-a constatat o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri, au sfătuit joi rezidenţii să păstreze din nou distanţarea fizică, să poarte măşti de protecţie şi să lucreze de acasă.
În Danemarca, unde 75% din populaţie este în prezent vaccinată cu schemă completă, 1.847 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate de miercuri, iar 212 persoane au fost spitalizate pentru COVID-19.
În acest context, ministrul Sănătăţii Magnus Heunickem a declarat la postul public de radio că ar putea deveni necesară reintroducerea de restricţii.
1. nicio surpriza
(mesaj trimis de anonim în data de 29.10.2021, 17:04)
=În Norvegia, circa 87% din populaţia adultă este în prezent vaccinată cu schemă completă.=
.
conform "stiintei" invocate, aceasta crestere a ratei de infectare nu trebuia sa se intample in tari cu asemenea grad de vaccinare.
pe de alta parte, daca acceptam faptul ca virusul muteaza constant, in timp ce vaccinurile sunt modelate pe o secventa virala din decembrie 2019, totul devine limpede, nu?
virusul este "in prezent", in timp ce vaccinul merge pe o tinta din trecut.
de aceea nu avem inca vaccin pentru virus hepatitic C sau virus HIV.
si acestea sunt virusuri ARN care muteaza constant.