Cererea pentru vacanţele pe litoralul bulgăresc, în creştere; Ce spun autorităţile bulgare despre calitatea apei

T.B.
Companii / 20 iunie 2023

Sebastian Constantinescu, CEO & Founder Travel Planner.

Sebastian Constantinescu, CEO & Founder Travel Planner.

Zvonurile conform cărora apa Mării Negre ar putea fi contaminată cu diferite bacterii în urma distrugerii barajului ucrainean Nova Kahovka au provocat îngrijorare printre acei turişti care aveau programate vacanţe pe litoralul românesc şi pe litoralul bulgăresc. Reacţiile oficialilor dezminţ, însă, aceste informaţii şi asigură populaţia că nu există pentru moment dovezi de poluare în acest sens la malul mării în România şi în Bulgaria, urmând să fie monitorizată în continuare calitatea apei pe ambele porţiuni de litoral.

În ultima vreme a existat o perioadă de aplatizare a numărului de rezervări pentru litoralul bulgăresc, însă cel mai probabil nu din cauza temerilor legate de holera, ci ca urmare a unor alţi factori precum criza din educaţie, incertitudinea legată de vacanţele copiilor şi de concedii, până la un anumit punct. Românii continuă în prezent să-şi rezerve vacanţele în Bulgaria, înregistrându-se în general o creştere comparativ cu vara anului 2022. În plus, hotelierii au oferte last minute pentru români, din ce în ce mai avantajoase.

"Putem spune că în ultima perioadă, după răspândirea zvonurilor cu privire la o potenţială infestare a litoralului Mării Negre din România şi din Bulgaria cu diferite bacterii, au existat, pe alocuri, o serie de întrebări venite din partea turiştilor care aveau rezervate vacanţe pe litoralul bulgăresc. Recomandăm tuturor celor care au aceste temeri să se informeze numai din surse oficiale şi să urmărească datele oficiale publicate de autorităţile competente. Autorităţile din Bulgaria înţeleg, fac verificări şi iau în considerare îngrijorarea românilor. Astfel, românii nu ar trebui să aibă nicio ezitare în a-şi rezerva vacanţe. Conform autorităţilor, probabilitatea unor astfel de scenarii este aproape zero şi, în orice situaţie, banii achitaţi nu se pierd. Turiştii care achiziţionează vacanţe prin intermediul agenţiei noastre au posibilitatea de a beneficia de o serie de condiţii flexibile", declară Sebastian Constantinescu, CEO & Founder Travel Planner.

După apariţia speculaţiilor cu privire la o eventuală răspândire a unui presupus virus în apele Mării Negre din România şi din Bulgaria, reacţiile oficialilor nu au întârziat să apară.

Pe site-ul oficial al Ministerului Mediului şi al Apelor din Bulgaria se remarcă următoarea înştiinţare, publicată la data de 14 iunie 2023: "Nu există dovezi de poluare în apele bulgare din Marea Neagră după distrugerea barajului Nova Kakhovka din Ucraina. Ministerul Mediului şi al Apelor (MOEW), împreună cu autorităţile ucrainene, moldoveneşti şi române, fac zilnic schimb de informaţii cu privire la potenţiala poluare din Marea Neagră. Direcţia Bazinului Mării Negre şi Agenţia Executivă de Mediu monitorizează şi indicatori suplimentari de impact potenţial în urma incidentului."

"Observaţiile prin satelit şi modelarea matematică a curentilor de apă din Marea Neagră nu indică în prezent niciun motiv de îngrijorare, iar în cazul în care se identifică un risc potenţial se vor lua măsuri preventive şi se va informa populaţia", se mai arată în comunicatul Ministerului Mediului şi al Apelor din Bulgaria.

"Centrul de monitorizare şi management integrat al zonei de coastă de la Academia Navală, precum şi trei locaţii suplimentare de-a lungul zonei de coastă bulgare se alătură monitorizăriimonitorizării îmbunătăţite. Nu există noi rapoarte de contaminare în Marea Neagră bulgară după distrugerea zidului barajului Nova Kahovka din Ucraina. O arată monitorizarea apelor mării de astăzi realizată de Ministerul Mediului şi Apelor şi coordonată alături de Ministerul Turismului", este mesajul publicat pe site-ul oficial al Ministerului Turismului din Bulgaria, pe 16 iunie 2023.

În general, numărul turiştilor români a crescut în Bulgaria, iar în 2023, pornind cu perioada minivacanţei de 1 iunie şi de Rusalii, hotelierii se aşteaptă la un sezon bun. Se remarcă oferte last-minute avantajoase, care vor continua să apară şi pentru lunile iulie şi august. Recomandăm turiştilor să profite de ofertele din prezent, căci din experienţa putem spune că acele hoteluri deosebit de apreciate de către români vor avea şi un grad mai mare de ocupare în următoarea perioadă, mai ales în vârf de sezon.

Un motiv important pentru care litoralul bulgăresc se menţine în preferinţele românilor este şi faptul că pot beneficia de preţuri medii, chiar puţin mai accesibile decât în Grecia şi Turcia, desigur, comparând ofertele de cazare la hoteluri cu grad de confort şi servicii similare.

Deşi creşterea preţurilor în turism, la fel ca şi în alte sectoare, este o certitudine, litoralul bulgăresc îşi aşteaptă vizitatorii cu vacanţe pentru toate buzunarele, începând cu hoteluri de 3 stele, cu servicii de bază şi prietenoase cu bugetul şi până la hoteluri de 5 stele, cu regim de cazare ultra all inclusive şi o mulţime de alte facilităţi şi servicii.

Pe site-ul travelplanner.ro, utilizatorii au posibilitatea de a selecta hotelul şi în funcţie de categoria din care face parte (premium, superior, confort, standard sau low-cost).

Cele mai căutate vacanţe pe litoralul bulgăresc sunt cele cu regim de cazare all inclusive, ceea ce înseamnă că preţul total al concediului este cunoscut din start, întrucât mesele la restaurantele din exteriorul hotelului vor fi, în acest caz, un aspect opţional, ci nu o necesitate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Doritorii de vin bun,bere buna si aspartam de la tec sa dea navala!

    Sa nu ratati ginul de f buna calitate,prajiturile cu jeleu rosu si galben ce ti incata ochii,mai putin burta!

    Haideti la bulgari! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb