DAAS International Group a prezentat reglementări şi tendinţe de actualiate din industria frigului comercial la nivel european, în cadrul primei conferinţe pe care compania o dedică retailerilor,potrivit unui comunicat de presă.
DAAS International Group, companie din industria frigului comercial din ţara noastră, a organizat pe 18 mai conferinţa "Tendinţe în frigul comercial".
Cu ocazia acestui eveniment, compania a avut prilejul de a prezenta şi a discuta cu reprezentanţi ai industriei de Retail din ţara noastră despre norme europene şi tendinţele din domeniu, potrivit sursei citate.
Comisia Europeană a impus începerea procesului de înlocuire a sistemelor de refrigerare cu soluţii ecologice, în vederea scăderii gradului de emisii de CO2 şi de a creşte nivelul de protejare a mediului înconjurător.
Daniel Mocanu, CEO DAAS International Group a declarat: "Ne-am dorit să creăm un cadru în care să punem la dispoziţia tuturor celor care activează în industria frigului informaţii cu privire la noile tehnologii şi soluţii de reducere a impactului negativ asupra mediului înconjurător. Reducerea emisiilor de CO2 şi scăderea ratei de pierdere a agenţilor frigorifici sunt două dintre principalele obiective ale noilor reglementări europene. În acest context, scopul conferinţei DAAS a fost acela de a prezenta tuturor jucătorilor din industrie aceste detalii şi de a identifica cele mai viabile soluţii".
Reprezentanţii companiei au transmis: "Prezenţi la evenimentul "Tendinţe în frigul comercial" au fost mari producători de echipamente frigorifice (Epta) şi de agenti frigorifici (Honeywell), dar şi membri ai Ministerului Mediului sau ai Asociaţiei Generale a Frigotehniştilor din România (AGFR) care au prezentat noile dispoziţii europene, dar şi soluţii tehnice şi sisteme de refrigerare adaptate cerinţelor pieţei. De asemenea, în cadrul conferinţei au fost prezentate şi elemente inovatoare din domeniul IOT (Internet of Things) care transformă echipamentele simple în sisteme inteligente, solutii smart pentru iluminat, plăţi securizate şi «people counting»".
Luminiţa Tîrchilă, şef Serviciu Substanţe Periculoase şi Situri Contaminate din cadrul Direcţiei Generale Deşeuri şi membru al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Europene pentru Produse Chimice (Management Board of European Chemicals Agency) a afirmat: "Normele europene emise au un rol de prevenţie. Este important să depunem cu toţii eforturi în vederea protecţiei mediului, astfel încât să nu fim nevoiţi, ulterior, să ne ocupăm de managementul unei situaţii de urgenţă în cazul unui dezastru ecologic. Aşadar, tendinţa este aceea de a ne îndrepta atenţia spre o economie verde şi dezvoltare durabilă pentru a putea asigura un viitor frumos pentru copiii noştri".
Conform companiei, soluţiile în ceea ce priveşte agenţii frigorifici ecologici, dar şi procesele de reciclare a lor, ajută la scăderea indicelui global de încălzire, iar potrivit estimărilor, până în anul 2020 acestea vor înlocui progresiv actualele sisteme de refrigerare, ceea ce va reduce substanţial emisiile de CO2 la nivel global.