Dăncilă doreşte să rezolve problemele din Sănătate

Mihaela Dan
Politică / 23 aprilie 2018

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă se întâlneşte, astăzi, cu manageri de spitale pentru discuţii pe tema problemelor legate de salariile angajaţilor din sănătate, informează News.ro.

Întâlnirea este programată la ora 13.00, la Palatul Victoria.

La începutul şedinţei de Guvern de săptămâna trecută, premierul le-a solicitat miniştrilor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor ca, până la sfârşitul săptămânii, să identifice problemele care apar în sistemul de sănătate, pentru a putea fi găsite soluţii.

"În cadrul acestei şedinţe, vreau să rog pe doamna ministru al Sănătăţii, doamna ministru al Muncii, domnul ministru al Finanţelor Publice să identifice, până la sfârşitul acestei săptămâni, problemele care apar în sistemul de sănătate, să găsim soluţii", a afirmat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern de miercuri.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au anunţat, joi, că în 7 mai va fi declanşată o grevă de avertisment, în 11 mai este programată o grevă generală, iar în 26 aprilie, în Capitală, va fi organizat un miting la care sunt aşteptaţi peste 10.000 de oameni, din cauza "haosului din sănătate", unde unele venituri au scăzut cu până la 1.100 de lei în urma aplicării salarizării unitare.

Sorina Pintea a explicat că scăderile salariale au afectat aproximativ 10% din totalul personalului medical, iar în cazul celorlalţi angajaţi vorbim despre "majorări semnificative". "Este o situaţie regretabilă, e inadmisibil să pierzi la salariu, dar asta se poate remedia. Bugetul ăsta este. Le-am spus asta şi managerilor, totul depinde de buna lor gestionare", a explicat Pintea.

În ultima perioadă au avut loc proteste ale angajaţilor de la mai multe spitale din Bucureşti şi din ţară, din cauză că le-au scăzut veniturile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb