Guvernul Orban a primit votul de învestitură

M.A.
Politică / 4 noiembrie 2019

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Actualizare - Guvernul Orban a trecut, de Parlament cu 240 de voturi "pentru", ceea ce înseamnă că a primit susţinerea tutuor celor 240 de parlametari care au votat. Ludovic Orban a mulţumit de la tribuna Parlamentului. "Vă mulţumesc şi aveţi încredere în noi", a spus Orban.

Hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere se semnează de preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului şi se înaintează de îndată Preşedintelui României spre a proceda la numirea Guvernului.

După aceea, membrii Guvernului depun jurământul de învestitură în faţa preşedintelui Klaus Iohannis şi îşi pot prelua mandatul.

---

Actualizare - Votul s-a încheiat, în total, au votat 240 de parlamentari.

----

Actualizare - 100 de deputaţi au votat până în prezent.

-----

Actualizare - Au votat 64 de senatori din cei 64 prezenţi, urmează votul deputaţilor

---

Actualizare - Senatorul PSD, Eugen Gioancă, a votat pentru guvernul Orban

---

Actualizare - Dezbaterile s-au încheiat, urmează votul.

---

Actualizare - Marius Paşcan, PMP: "Cea mai importantă este stabilitatea ţării. Vom vota la vedere pentru guvernul Orban. Noul Guvern trebuie să se întoarcă cu faţa la popor".

---

Actualizare - Varujan Vosganian: "ALDE va vota acest guvern pentru a nu risca o perioadă de instabilitate. Solicităm ca în proiectul de buget să aveţi cel puţin 4% pentru investiţii publice anul viitor".

---

Actualizare - Kelemen Hunor - "Noi nu aşteptăm minuni de la noul guvern. Aşteptăm o guvernare responsabilă, respect pentru fiecare om şi comunitate. Aşteptăm rectificarea de buget şi proiectul de buget pentru anul viitor".

---

Actualizare - Dan Barna - "Pornim să reparăm România în urma unei guvernări, nu cred că de la Cuza încoace a fost una mai incompetentă. Miza e că România la 30 de ani de la Revoluţie are şansa la un tur II fără PSD".

---

Actualizare - Alina Gorghiu - "Parlamentarii PNL vor sprijini cu toată forţa Guvernul Ludovic Orban. Învestirea Guvernului Orban poate fi momentul pentru a încerca să reclădim încrederea între partidele româneşti".

---

Actualizare - Ludovic Orban - "Felicit parlamentarii care au decis să fie prezenţi, deşi nu fac parte din niciuna dintre formaţiunile care au susţinut Guvernul, parlamentarilor independenţi, parlamentarilor PRO România. O mulţumire specială parlamentarilor minorităţilor naţionale şi tot ce am discutat rămâne respectat".

Acest guvern are un mandat limitat: durata maximă este de un an de zile şi tot ce am inclus în programul de guvernare pleacă de la această constrângere.

La ora actuală, foarte multe instituţii riscă să-şi lase angajaţii fără salarii. E fundamentală adoptarea unei OUG de rectificare bugetară, care să permită plăţile vitale în toate instituţiile.

Situaţia pregătirii pentru iarnă este dezastruoasă. Stăm extrem de prost cu stocurile energetice.

România a rămas ultima ţară care trebuie să nominalizeze comisarul european.

Trebuie adoptată legea bugetului de stat pentru anul viitor.

O altă urgenţă care poate fi rezolvată de Parlament, dar un guvern legitim poate rezolva acest lucru: pensionarea anticipată a magistraţilor. Dacă nu se amână sau abrogă acest termen, justiţia va fi blocată complet.

Doar un Guvern învestit de Parlament, doar un guvern legitim poate rezolva problema conducerii parchetelor. Toate parchetele sunt conduse de interimari şi care în mod evident nu pot să aplice politica pe care o urmează în domeniul penal statul român.

O prioritate este adoptarea măsurilor pentru evitarea riscului de dezangajare a fondurilor europene. Riscăm să pierdem 600 de milioane de euro în acest an, iar anul viitor 3,2 miliarde de euro, mai ales din cauza că pe POIM nu s-a semnat aproape niciun contract din marile proiecte.

Trebuie să schimbăm mentalitatea în Poliţie şi Jandarmerie.

Război total împotriva infracţionalităţii, război total clanurilor interlope.

Vom încerca să creştem alocările de la buget pentru edicaţie

Infrastructura de transport: trebuie accelerate toate proiectele. Suntem în risc de dezangajare din cauză că nu s-au semnat proiectele.

În materie de politică externă: parteneriatul strategic cu SUA, NATO şi un mecanism de influenţare a deciziilor la nivel european.

În domeniul apărării, trebuie deblocate toate procedurile competitive privind programul de înzestrare a armatei.

Deşi aş putea să vă vorbesc zile întregi, voi înceia cu câteva cuvinte despre mediu. Situaţia e dramatică. Trebuie oprite defrişările.

Guvernul nostru va readuce raportul dintre Parlament şi Guvern aşa cum e în constituţie. Voi evita la maxim OUG. Voi fi permanent în dialog cu Parlamentul României. Nu putem să mai acceptăm ca doi-trei oameni să adopte acte normative peste noapte.

---

Actualizare - Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Mircea Banias, Georgian Pop, Emilia Meiroşu şi Damian Florea sunt parlamentarii Pro România care vor vota pentru învestirea Cabinetului Orban.

---

Actualizare - Cvorumul la şedinţa crucială pentru guvernul Orban a fost întrunit: 235 de parlamentari prezenţi. Întrunirea cvorumului de şedinţă era o condiţie esenţială pentru continuarea votului.

---

Actualizare - Dan Barna: "Votul de azi are miza organizării alegerilor. Facem azi încă un pas necesar pentru a avea un tur doi la prezidenţiale fără PSD".

---

Actualizare - Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat că parlamentarii PSD nu vor fi în sală, pentru că cele şase partide care au trecut moţiunea de cenzură trebuie să asigure şi cvorumul pentru noul Guvern.

---

Actualizare - Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin, doi dintre liderii partidului lui Ponta, vor vota guvernul Orban. În total, 8 membri Pro România vor sfida ordinul de partid.

---

Plenul reunit al Parlamentului se reuneşte, luni, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Ludovic Orban.

Şedinţa va începe la ora 14:00.

Conform programului, premierul desemnat Ludovic Orban va prezenta programul de guvernare şi lista Guvernului. Vor avea loc dezbateri urmate de votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului şi a întregii liste a Guvernului, informează Agerpres.

Marţi şi miercuri, miniştrii propuşi în Cabinetul Orban au fost audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului, 3 din cei 16 primind aviz negativ de la parlamentari. Astfel, Florin Cîţu - propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice, Ion Ştefan - propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi Violeta Alexandru - propusă la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale au primit aviz negative.

Cei care au primit vot favorabil în comisiile parlamentare sunt: Marcel Vela - propus pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Ciucă - propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Apărării Naţionale, Ioan Marcel Boloş - propus pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene, Victor Costache - propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Sănătăţii, Bogdan Gheorghiu - propus pentru funcţia de ministru al Culturii, Monica Anisie - propusă pentru a ocupa funcţia de ministru al Educaţiei, Bogdan Aurescu - propus la Ministerul Afacerilor Externe, Cătălin Predoiu - propus pentru Ministerul Justiţiei, Lucian Bode - propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Virgil Popescu - propus pentru funcţia de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Nechita Adrian Oros - propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Costel Alexe - propus pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ionuţ Stroe - propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.

La finalul audierilor, social-democraţii i-au cerut premierului desemnat, Ludovic Orban, să îi înlocuiască de urgenţă pe miniştrii propuşi care au primit avize negative din partea comisiilor de specialitate. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că până acum candidaţii pentru funcţia de ministru care nu au primit aviz favorabil în comisiile parlamentare au fost schimbaţi de către premierul desemnat.

În replică, premierul desemnat, Ludovic Orban, a spus că nu îi va retrage pe miniştrii propuşi care au primit aviz negativ.

"Sunt extrem de mulţumit de prestaţia candidaţilor PNL. S-au prezentat la înălţime. Trebuie să readuc aminte că nu a mai existat de mult un asemenea proces de audiere a candidaţilor pentru funcţia de ministru, audieri care să dureze trei ore, audieri pe parcursul cărora să se pună zeci de întrebări'', a arătat el.

Pentru ca Guvernul să fie învestit este nevoie de prezenţa a cel puţin 233 de parlamentari la şedinţă şi de întrunirea a minimum 233 de voturi favorabile.

Vineri, premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că va fi asigurat cvorumul la şedinţa Parlamentului de luni în care se va vota învestirea Guvernului.

"Pe lângă cei 225 de parlamentari care sunt în grupurile care susţin învestirea Guvernului, cu care am semnat acorduri sau am stabilit înţelegeri, sunt încă 11 parlamentari cu care am discutat personal şi mi-au confirmat într-un procent destul de mare faptul că vor fi prezenţi la votul de învestire a Guvernului", a afirmat Ludovic Orban.

Miercuri, acesta precizase că negocierile vor fi continuate până luni pentru a convinge cât mai mulţi parlamentari să voteze noul executiv şi pentru a preveni "eventuale absenţe sau dezertări".

"Cu siguranţă vom avea discuţii până luni, la ora 14,00, şi în timpul votului. Vom avea discuţii în primul rând cu partenerii noştri. (...) Vom continua discuţiile cu toţi ceilalţi parlamentari care nu au susţinut în comisii sau în activitate Guvernul, pentru a-i convinge că România are nevoie de un guvern competent, legitim, care să restabilească echilibrul şi să refacă capacitatea administrativă a guvernului şi a tuturor instituţiilor guvernamentale. (...) În momentul de faţă, nu ne lipsesc voturi. Sper să obţinem cât mai multe voturi până luni. (...) Eu am încredere că vom avea majoritate luni în plen. Avem peste 233 de voturi. Vrem să convingem în continuare ca să prevenim eventuale absenţe sau dezertări, cum am mai avut în alte situaţii", a spus miercuri Orban.

Săptămâna trecută, PNL a semnat acorduri politice de susţinere cu USR, ALDE, UDMR, iar, pe de altă parte, PSD şi Pro România au anunţat că parlamentarii acestor partide nu vor fi prezenţi la şedinţă şi nu susţin Guvernul Orban.

Luni, preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a precizat că PSD îşi menţine decizia de a nu participa la şedinţa de plen la învestirea Guvernului Orban. "Luni (4 noiembrie - n.r.) parlamentarii PSD vor fi prezenţi în Parlament, nu vom participa la şedinţă pentru a asigura cvorumul, dar vom avea activităţi la grup, vor fi la serviciu", a mai spus Ciolacu.

De asemenea, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a admis, sâmbătă, că ar putea fi şi "trădători" între parlamentarii PSD.

Ea a spus că "trădătorii" din PSD care vor participa, luni, la votul din Parlament pentru Guvernul Orban, "a doua zi să meargă în partidul 'foarfecă' şi să nu mai fie alături de social-democraţi". "Nu vom fi prezenţi în sală. Parlamentarii nu vor fi în sală (cei ai PSD - n.r.). Bineînţeles că sunt şi trădători, şi am văzut, dar cum vor merge la vot, a doua zi să meargă în partidul 'foarfecă' şi să nu mai fie alături de social-democraţi, pentru că este clar că nu au niciun ataşament pentru acest partid", a spus preşedintele PSD.

Potrivit configuraţiei parlamentare, grupurile care au anunţat că susţin Guvernul Orban au: PNL - 96 de membri, USR - 40 de membri, UDMR - 30 de membri, PMP - 13 membri şi ALDE - 15 membri. Acestora li se adaugă cea mai mare parte a deputaţilor aparţinând minorităţilor naţionale - 16 din cei 17. Pe de altă parte, grupurile PSD au 201 membri, iar grupul Pro România - 29 de membri.

În plus, la Senat mai sunt 18 parlamentarii neafiliaţi, dintre care 13 aparţin ALDE şi PMP, iar restul de la Pro România. De asemenea, la Camera Deputaţilor figurează 6 parlamentari neafiliaţi, dintre care 3 sunt excluşi din ALDE pentru că au rămas alături de Guvernul PSD, unul care a demisionat din PSD şi a susţinut moţiunea de cenzură, iar alţi doi sunt foşti deputaţi USR.

Conform Constituţiei şi regulamentului şedinţelor comune ale Parlamentului, programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret, cu bile. În toate cazurile în care Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţe comune, adoptă legi, hotărâri sau moţiuni de cenzură, trebuie să fie prezenţi cel puţin jumătate plus unu din membrii care compun cele două Camere ale Parlamentului.

Avizul comisiilor la audierea miniştrilor propuşi este consultativ.

Hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere se semnează de preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului şi se înaintează de îndată preşedintelui României spre a proceda la numirea Guvernului. Prim-ministrul, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului vor depune individual, în faţa preşedintelui României, jurământul, iar Guvernul în întregul său şi fiecare membru în parte îşi exercită mandatul începând de la data depunerii jurământului. În cazul neacordării votului de încredere pentru formarea Guvernului, Parlamentul, sub semnătura preşedinţilor celor două Camere, aduce de îndată această situaţie la cunoştinţa Preşedintelui României, în vederea desemnării unui alt candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. Catalin Predoiu ca parte a unui guvern totalmente ilegitim si nedemocratic, sprijinit de tradare si tradatori va clama legitimitatea pentru a numi toti sefii parchetelor, comisarul european pe transport in timp ce cei cate obtinusera in alegeri 42% nu au putut. Uite cum se intoarce normalitatea. Democratie rupta in fund de stapanii europei mai rau decat pe vremea otomanilor.

    1. Salarii si demnitati furate. In numele cinstei si luptei anticoruptie. Ce ne asteptam sa vina?

      Ai dreptate. problema e ca Dragnea voia ceva la schimb, contra numirii sefilor de parchete. Vroia sa fie liber sa fure mai departe. Acei 42% prostiti de Dragnea s-au trezit intre timp. Poate nu dumneata dar altii da.

      voi astia care considerati ca sunteti treji sau doar smecheriasteptati ca parchetele sa ia ca la frizerdoar pe stanga? ai vostri nu au afaceri in domeniul juridic? Dragnea nu avea ca doar l-ai pomenit. Cu furatul lui Dragnea si cinstea PDL-istilor e greu sa faci o deosebire. Doar ca cei care ar trebui sa faca justitie se uita in alta parte.

    Este interesanta disciplina asta parlamentara !! Eu daca nu ma duc la servici...sunt penalizat fie cu o zi neplatita fie alte consecinte de sanctiuni disciplinare. La parlamentari vad chiar din partea primului ministru ( analfabeta Dancila) ca ameninta eventuala prezenta a parlamentarilor la sedinta.In ce tara traim ??? Si unde mai pui ca Dancila si candideaza la functia de Presedinte ??!! Zau...nu merita acesti "indivizi" sa-i excludem complet din viata politica (vpturi zero)

    1. Dar imi aduc aminte de cum boicotau cei din CSM care sunt platiti din banii nostri. Daca a mers acolo si a fost onorabil, este onorabil si in Parlament. Hai la vot.

    ...

    La sfârșitul lunii septembrie, liberalii s-au adunat la Cluj-Napoca cu ocazia venirii președintelui Klaus Iohannis în municipiu. La ”Cina cea de taină” a liberalilor a participat și afaceristul clujean Călin Mitică, de altfel, un prieten bun cu Rareș Bogdan. La cina din Cluj au mai fost prezenți Adrian Oros, Ludovic Orban, Vasile Blaga, Robert Sighartău, Sorin Moldovan sau Gheorghe Falcă.

    Calin Mitica este un penal, un corupt, un spagar si un hot ordinar. Un ticalos dupa cum spune rechizitoriul procurorilor DNA. A fost si arestat. Este mai rau decat Dragnea. 

    1. De ce crezi ca e greu sa faca curatenie printre ei, politicienii de carton ondulat ? Este vorba de toti politicienii care sint implicati cu miticii mari afaceristi. Mai trebuie inca o generatie care trebuie scuturata si numarate toate ouale pentru a avea numai 10% coruptie peste tot. Dar avind problema cresterii odraslelor dupa stilul animalelor de mitici atunci nu poti sa mai speri nimic. Preferi sa pleci din tara sa te duci undeva unde nu te stie nimenea si toata ziua zici asa: mai dai in p*** mea si tara se duce si ea la vale odata cu aceste animale.

    ...

    1. asta-i pe ungureste si se pare ca nu esti integrat....

      ...

      am inteles, multumesc de sfat, doar mama a invatat obligatoriu ungureste ca era sub imperiu austro ungar, sau acele ramasite pe acolo prin ardeal....dar, cu respect iti aduc aminte ca esti tolerat de majoritari si datorita faptului ca niciodata nu poate populatia maghiara sa devina majoritatra in Romania, te rog sa devii tolerant si sa scrii si in romaneste in acest ziar care este eminamente romanesc.....igen ?

      Alors, Vivat Dăncilă! O prezență unică, agreabilă, de nota 10 și de bun augur. Un om - un vot!

      Daca esti ungur de dreapta esti binevenit !!!

    Ma bucur pentru alegerea noului guvern.

    Sa vina TAIERILE 

    Razbunarea va fi crunta. Vreau sa vad bugetari in strada cersind. 

    Taierile sunt absolut necesare pentru redresarea dureroasa care va veni. 

    Sa vina privatizarile sistemului energetic national si ale sanatatii.

    Sa curga lacrimi si suspine. Sa vina taierile ajutoarelor sociale pentru nemunca si sa scoatem 2 milioane de trantori la munca. 

    1. Nu stiu ce ai ingurgitat de dimineata dar delirezi fumegind. Nu se poate intimpla ce ai scris decit in proportie de 47% atit cit are psd in parlament. Adica taierile vor veni din toata zona ciumatilor de teleorman de rosiiori de videle, de caracal, de caraorman sau de oricare tip de animal mai rosu decit culoarea rosie din tricolor. Acuma bucura-te mai departe preasfintitule !

      Nu stiu in ce tara vreti sa traiti voi, dar eu imi doresc o tara in care un copil sarac are acces la aceiasi educatie ca si un copil bogat. O tara in care cel mai sarac om este tratat la fel de bine in spital precum un bogat. O tara in care nu exista cersetori, homelesi etc. O tara in care toti oamenii sunt tratati la fel, indiferent de originea si statutul social. Ori asta cu privatizari in domeniul sanatatii, al educatiei sau altor domenii strategice nu este realizabil. Imi doresc o tara cu clasa de mijloc puternica si fara dezechilibre sociale. In nici un caz nu-mi doresc un apartheid social si un sistem de casta precum in India.

      In ceea ce priveste greva bugetarilor, eu zic sa te mai gandesti odata. Nu stiu cu ce te ocupi, ce mare scula in bascula esti, dar in momentul in care bugetarii se organizeaza si fac greva toti odata, tara e paralizata. Dar probabil nu ai copii care merg la gradinita sau la scoala; esti imun la boli si nu ai nevoie de asistenta medicala; tot ceea ce detii e ignifug, astfel incat nu ai nevoie niciodata de pompieri; nu circuli niciodata cu trenul sau mijloacele de transport in comun; traiesti intr-o cetate astfel incat nu ai niciodata nevoie de politie; nu interactionezi cu firme etc. astfel incat nu ai nevoie de judecatorii, procuraturi etc. Daca e asa, te cred ca de abia astepti sa iasa 2 milioane de bugetari in tara. Si stai linistit ca grevistii nu cersesc. Greva e o lupta. Si cred ca bugetarii au putere si influenta mai mare sa-si impuna interesele decat minerii lui Miron Cozma - Chiar si fara violenta.  

      Referitor la salariile bugetarilor: eu nu vad nici o problema in marirea salariilor. Indirect imi creste si mie salariul, ca-i spun la exploatator ca ma angajez la stat, daca nu mareste salariul. In concluzie imi doresc ca bugetarilor sa li se dubleze salariile in fiecare an :-)  

      In plus vreau ca educatorii, dascalii si profesorii care imi formeaza copii, ca doctorii, asistentele, infirmerii etc. care ma repara in caz de defect, politistii, pompierii, functionarii din institutiile statului sa fie motivati, prietenosi si eficienti. Ori asta nu se va intampla niciodata pe salarii de mizerie. In mod ideal, statul ar trebui sa angajeze cei mai buni specialisti si cei mai calificati oameni. 

    Ii stim pe cei de la PNL (combinat cu PDL), la putere vesnicul UDMR, PMP, ce sa mai zicem de ALDE, asteptati sa se schinbe ce? Nu PSD, NU PNL, NU UDMR, NU ALDE, NU minoritati (vesnicul Pambuccian), NU PRO ROMANIA, hop si USR PLUS la cascaval. Toti ne-au furat si ne-au alungat din aceasta tara. POPORULE te vaiti pe la colturi si votezi tot HOTII SI MAFIOTI, dupa care ai asteptari. De la cine? De la cei care te fura de 30 de ani, toti au fost la putere si cum ajuns si-au pus oamenii in functii. Asa va fi si acum. Poporule ai uitat de USL. Aceasta clasa politica trebuie schimata POPORULE.

    1. Buuun Mah Gogule. Adica am vrut sa scriu demagogule. Daca nu ai cunostinte sa pilotezi un avion tu zbori oricum daca ai ocazia ? Asa si cu schimbarea clasei politice. Daca "poporule" este injectat cu promisiuni fanteziste face ceea ce vor politicienii, vomeaza, sau pardon, am vrut sa scriu voteaza.

      Hac, anonimule sa ii tinem la putere ca altfel ne prabusim, hac ne plac promisiunile. Sa inteleg schimbarea clasei politice bucuria "poporului". Vin ai nostri, pleaca ai nostri noi ramanem, iar cu Hotii. Hac.

    ...

    Werner Claus Johannes si Victor Orban,????????????????????????

    Mult success GUVERNULUI LIBERAL!

    Sa fie sub un million de bugetari, salariul minim de 3,000 Ron brut (630 Euro), pensile indexate cu 40%, investitii si mediu de afaceri stabil si sustenabil. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb