ÎN IULIE 2016, Producţia industrială a scăzut cu 3,4%

Laura Boico
Macroeconomie / 14 septembrie 2016

Producţia industrială a scăzut ca serie brută cu 3,4% în luna iulie a acestui an faţă de luna corespunzătoare din anul precedent şi a a rămas la acelaşi nivel ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, informează, astăzi, Institutul Naţional de Statistică (INS).

Faţă de luna iulie a anului trecut producţia industrială a coborât pe serie brută ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria extractivă (-13,7%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,9%) şi industria prelucrătoare (-2,9%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a rămas la acelaşi nivel cu cel din luna corespunzătoare după ce industria prelucrătoare a crescut cu 3,5%, în timp ce industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 13,8%, respectiv cu 5,9%.

Faţă de luna iunie a acestui an, producţia industrială a scăzut cu 1,4%, ca serie brută, ca efect al scăderii industriei prelucrătoare (-1,8%). Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au crescut cu 4,0%, respectiv cu 2,8%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială a crescut cu 0,7% faţă de luna precedentă, datorită creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+1%) şi industria extractivă (+0,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,5%.

Cumulat pe primele şapte luni ale acestui an, producţia industrială a crescut ca serie brută cu 0,6%, ca efect al creşterii industriei prelucrătoare (+1,4%). Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 18,9%, respectiv cu 1,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,1% comparativ cu perioada similară a anului trecut, din cauza scăderilor industriei extractive (-18,8%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,6%). Industria prelucrătoare a crescut cu 2,4%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb