Incendiu la centrala nucleară Energodar din Zaporijie în urma atacurilor forţelor ruse

Incendiu la centrala nucleară Energodar din Zaporijie în urma atacurilor forţelor ruse

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 4 martie 2022

Sursa foto:Facebook

Sursa foto:Facebook

Actualizare - 06:20 - Incendiul de la centrala nucleară din Zaporojie a fost stins 

Zaporijie-AFP(prin Agerpres)- 04.03.2022: Echipele de intervenţie ucrainene au anunţat că au stins un incendiu care a izbucnit într-o clădire a centralei nucleare din Zaporojie, lovită în timpul nopţii de bombardamentele ruse.

"La orele 06:20 (04:20 GMT) focul (...) a fost lichidat", a anunţat Serviciul de urgenţă ucrainean pe contul său de Facebook.

---

Actualizare - 05:53 - Pompierilor le-a fost permis accesul la locul incendiului declanşat la centrala nucleară 

 

Zaporijie-AFP(prin Agerpres)- 04.03.2022: Echipele de intervenţie au anunţat că pompierii au putut să aibă acces la locul în care s-a declanşat incendiul de la centrala nucleară din Zaporijie.

---

Actualizare - 05:42 - Premierul Boris Johnson îl acuză pe preşedintele Putin că ameninţă securitatea întregii Europe

 

Marea Britanie- AFP(prin Agerpres)- 04.03.2022: Premierul britanic Boris Johnson a denunţat într-un comunicat, "acţiunile iresponsabile" ale preşedintelui rus Vladimir Putin care pot "ameninţa direct securitatea întregii Europe" după bombardarea unei centrale nucleare de către forţele ruse care au invadat Ucraina.

---

Actualizare -05:36- Ucrainenii acuză trupele ruse că nu permit echipelor de intervenţie să stingă incendiul de la centrala nucleară 

 

Zaporijie-AFP(prin Agerpres)- 04.03.2022: Echipele de intervenţie au anunţat vineri că trupele ruse le împiedică să stingă un incendiu declanşat în urma unui bombardament asupra centralei de la Zaporijie, cea mai mare din Europa.

---

 ACTUALIZARE-05: 05- Preşedintele Biden a făcut apel la Rusia să permită accesul pompierilor la centrala nucleară de la Zaporijie

 

SUA-AFP(prin Agerpres)- 04.03.2022: Preşedintele american Joe Biden s-a alăturat omologului ucrainean Volodimir Zelenski pentru a cere Rusiei să înceteze activităţile militare în zona centralei de la Zaporijie şi să permită accesul pompierilor şi echipelor de intervenţie, într-un scurt comunicat de presă dat publicităţii de Casa Albă după discuţia telefonică cu liderul de la Kiev.

---

Actualizare - 04:32- Preşedintele Zelenski acuză Moscova că recurge la teroarea nucleară 

 

Zaporijie-AFP(prin Agerpres)- 04.03.2022: Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Moscova că recurge la "teroarea nucleară" şi că doreşte să repete dezastrul de la Cernobîl, după bombardarea unei centrale nucleare din centrul Ucrainei, în plină invazie rusă.

---

 ACTUALIZARE- 04:24 -Oficiali ucraineni afirmă că, în prezent, este asigurată securitatea nucleară

 

Zaporijie-AFP(prin Agerpres)- 04.03.2022:Autorităţile ucrainene au informat că au reuşit să trimită pompieri la centrala nucleară Energodar de la Zaporijie, unde bombardamentele forţelor ruse au provocat un incendiu, în prezent securitatea nucleară fiind asigurată.

---

Actualizare - 04:12-Joe Biden a discutat cu Volodimir Zelenski despre situaţia centralei nucleare de la Zaporijie

Zaporijie-AFP(prin Agerpres)- 04.03.2022:Preşedintele american Joe Biden a discutat la telefon cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski despre situaţia de la centrala nucleară Energodar de la Zaporijie, unde a izbucnit un incendiu în urma bombardamentelor forţelor ruse.

---

Actualizare - 04:02- AIEA cere încetarea utilizării forţei la cea mai mare centrală nucleară din Europa 

Zaporijie-AFP(prin Agerpres)- 04.03.2022: Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a cerut încetarea utilizării forţei la centrala nucleară Energodar din Zaporijie, cea mai mare din Europa, lovită de bombardamentele forţelor ruse, avertizând că lovirea unui reactor reprezintă un pericol grav.

 AIEA "face apel la încetarea utilizării forţei şi avertizează asupra unui pericol grav dacă reactoarele sunt afectate", a scris organizaţia pe Twitter, adăugând că directorul general Rafael Mariano Grossi este în contact cu autorităţile ucrainene şi cu operatorul centralei pentru a evalua situaţia. 

---

Actualizare -03:46- Nivelul radiaţiilor rămâne neschimbat la centrala Energodar din Zaporijie 

Zaporijie-RIA şi Reuters(prin Agerpres)- 04.03.2022: Nivelul radiaţiilor de fundal rămâne neschimbat la centrala nucleară Energodar din Zaporijie, unde a izbucnit un incendiu în urma unui atac al forţelor ruse, conform informaţiilor furnizate de un purtător de cuvânt al uzinei.

Serviciul de urgenţă al Ucrainei a informat că incendiul este în afara perimetrului staţiei şi că unul din blocurile sale a fost oprit.

---

Actualizare - 02:56- Un atac al trupelor ruse a atins o unitate a centralei nucleare Energodar din Zaporijie 

Zaporijie-AFP şi Reuters(prin Agerpres)- 04.03.2022: Un atac al trupelor ruse a atins o unitate a centralei nucleare Energodar din regiunea Zaporijie.

Trupele ruse au trag în pompierii care încearcă să stingă focul, transmite Reuters care citează informaţiile furnizate de ministerul energiei, difuzate de Ria.

 

Ministrul ucrainean de externe a avertizat că dacă se va produce o explozie, aceasta va fi de zece ori mai mare decât cea de la Cernobîl. El a cerut ruşilor încetarea imediată a focului, stabilirea unei zone de securitate şi să permită pompierilor să stingă focul.

Primarul din Zaporijie Dmitro Orlov a scris pe Telegram că o sută de vehicule militare ruseşti s-au apropiat de centrala nucleară, potrivit dpa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb