Investiţii de peste 1 milion de euro pe an în sisteme medicale inovatoare care pot salva vieţi în România

A.F.
Companii / 26 martie 2024

 Investiţii de peste 1 milion de euro pe an în sisteme medicale inovatoare care pot salva vieţi în România

Grupul Mediclim, unul dintre principalii jucători din piaţa IVD (In Vitro Diagnostics), investeşte anual peste 1 milion de euro în aducerea pe piaţa de diagnostic din România a unor tehnologii inovatoare având ca obiectiv principal îmbunătăţirea semnificativă atât a calităţii diagnosticului, cât şi a stării de sănătate a populaţiei. Peste 300 de studii clinice publicate în jurnale de specialitate de prestigiu arată avantajele testării sindromice cu sistemul BioFire Filmarray - bioMerieux: pacientul este diagnosticat rapid, tratamentul adecvat este iniţiat rapid, astfel încât sunt reduse zilele de spitalizare şi costurile de tratament per pacient, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, de asemenea, Mediclim a demarat procesul de investiţii pentru aducerea pe piaţa din România a soluţiilor IT&Data cu aplicabilitate în domeniul medical, care oferă reale beneficii sistemului medical prin prelucrarea statistică a datelor existente în fiecare spital şi furnizarea de rapoarte care sa permită luarea de decizii informate de către echipele manageriale.

Sistemul BioFire Filmarray - bioMerieux utilizează tehnologia multiplex PCR pentru testarea moleculară simultană rapidă pentru mai multe microorganisme (agenţi patogeni de tip bacterii, virusuri sau fungi) şi reduce durata diagnosticului microbiologic al unei infecţii bacteriene la câteva ore, faţă de câteva zile cât este perioada în cazul echipamentelor care nu folosesc această tehnologie.

"Testele unice de diagnostic sindromic pentru pneumonie şi sepsis pot chiar salva vieţile pacienţilor cu aceste patologii infecţioase în care timpul scurt până la obţinerea rezultatului este un factor critic pentru succesului terapeutic", a explicat Mircea Ciupe, cofondator şi acţionar în cadrul Mediclim. "Diagnosticul rapid în cadrul acestor patologii severe permite tratament adecvat instituit rapid şi reducerea numărului testărilor suplimentare. În plus, sistemul identifică şi gene antimicrobiene de rezistenţă, contribuind prin aceasta la identificarea şi administrarea celui mai eficient tratament cu antibiotic", a adăugat Mircea Ciupe.

Grupul Mediclim activează în România, Republica Moldova şi Bulgaria şi a înregistrat în 2023 un venit consolidat de 26,7 milioane de euro, în creştere faţă de 2022, când a generat venituri în valoare de 24,1 milioane de euro.

"Rezultatele înregistrate în 2023 confirmă poziţia Mediclim ca lider de piaţă pe segmentul IVD din România şi ne oferă perspective solide pentru acest an, când aniversăm trei decenii de la înfiinţare şi în care vizăm o creştere de două cifre a veniturilor la nivel de grup", a declarat Anda Ciupe, cofondatoare şi acţionar majoritar al Mediclim. "Echipamentele şi reactivii pentru domeniile Microbiologie, Imunologie, Imunohematologie, Diagnostic Molecular şi testele pentru controlul microbiologic al alimentelor, al apei şi al diagnosticului veterinar vor rămâne şi în 2024 principalii vectori de creştere. În plus, ne bucurăm că am reuşit, anul trecut, să fim deschizători de drumuri pe segmentul testării sindromice, prin sistemul BioFire-bioMerieux. Unul dintre principalele obiective din acest an este să ne consolidăm prezenţa în acest sector", a adăugat Anda Ciupe.

Mediclim livrează echipamente şi soluţii IVD reţelelor medicale private printre care se numără Regina Maria, Medlife, Bioclinica, Synevo, Gral Medical, Clinica Sante, Sanador; laboratoarelor medicale private, printre care Fundaţia "Dr. Victor Babeş" , Teo Health SA - Spitalul Sf. Constantin Brasov, AAYLEX ONE SA, Fabrica de lapte Braşov SA şi unităţilor de sănătate publică, printre proiectele de calibru aflându-se cele derulate la spitalele: Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină "Prof.Dr. C. T. Nicolau" Bucureşti, Institutul National de Boli infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" Bucureşti, Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi. .

Printre furnizorii companiei se regăsesc bioMerieux SA Franţa, Abbott Laboratories SUA , SAS Diagast Franţa, IDEXX Laboratories INC. SUA, Microbiologics INC SUA, Erba Mannheim UK.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb