ONU avertizează că situaţia umanitară din Afganistan se va agrava

G.B
Internaţional / 13 august 2021

 ONU avertizează că situaţia umanitară din Afganistan se va agrava

Sănătatea şi siguranţa oamenilor care trăiesc în Afganistan devin aspecte tot mai urgente, în contextul în care talibanii îşi continuă ofensiva în întreaga ţară, au avertizat astăzi mai multe agenţii ale ONU, potrivit DPA, citată de Agerpres.

''Suntem aproape de izbucnirea unui dezastru umanitar'', a declarat, la Geneva, Shabia Mantoo, purtătoare de cuvânt a Agenţiei ONU pentru refugiaţi.

Ea a precizat că o atenţie specială trebuie acordată femeilor şi copiilor, care sunt nevoiţi să-şi părăsească locuinţele de teama talibanilor.

La rândul său, Tomson Phiri, purtător de cuvânt al Programului alimentar mondial, a afirmat că pentru aproximativ o treime din populaţia afgană nu mai pot fi asigurate resursele alimentare.

Două milioane de copii au nevoie imediată de ajutor. ''Mă tem că răul va veni abia de acum încolo'', a subliniat el.

Phiri a adăugat că până la finalul anului va fi nevoie de 200 de milioane de dolari pentru a asigura nevoile alimentare ale populaţiei civile afgane.

De la începutul anului, aproximativ 390.000 de persoane au fost strămutate în Afganistan, conform estimărilor ONU, însă numărul real ar putea fi mult mai mare.

În opt zile, insurgenţii talibani au cucerit aproape jumătate din capitalele de provincie din Afganistan. Ei controlează cea mai mare parte a nordului, a vestului şi a sudului ţării.

Capitala Kabul, Mazar-i-Sharif, principalul oraş din nord, şi Jalalabad (est) sunt singurele trei mari oraşe aflate încă sub controlul guvernului.

Talibanii şi-au lansat ofensiva în mai, odată cu debutul retragerii definitive a trupelor americane şi ale NATO din Afganistan, operaţiune ce ar urma să se încheie la 31 august. Ei au ocupat mai întâi vaste zone rurale, fără a întâmpina prea multă rezistenţă. Ulterior, avansarea lor s-a accelerat dramatic în ultimele zile, mai multe oraşe importante căzând în mâinile lor într-un efect de domi

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Asa, si noi ce sa facem?Sa-i ajute Pakistanul,China,Iranul si toate tarile care le tin isonul talibanilor.Poate nici nu au nevoie de ajutor,rezolva talibanii totul,sunt atotputernici si atotstiutori.

    1. De ce să-i ajute Paki, Iranul și China. Să ajute americanii, fosta lor colonie. Să le trimită niște miliarde de $$$, ceva armament ... în schimbul opiului. Oh, wa it!

      Si SUA sa-i ajute.Si Rusia.Si Arabia Saudita.Toti tampitii care si-au bagat nasul unde nu le fierbe oala.

      Exact la țintă! Punct ochit, punct lovit!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb