OPPO aduce noi informaţii despre 6G, prezentând viitorul noilor reţele de comunicaţii

G.B
Companii / 26 iulie 2021

 OPPO aduce noi informaţii despre 6G, prezentând viitorul noilor reţele de comunicaţii

Institutul de Cercetare OPPO a lansat oficial prima sa carte albă despre tehnologia 6G, intitulată "6G AI-Cube Intelligent Networking". Fiind printre primele iniţiative din industria telecomunicaţiilor care oferă o viziune detaliată asupra arhitecturii dar şi a modurilor de aplicare a noilor reţele, tratatul îşi propune să devină un reper în dezvoltarea viitoarelor reţele de comunicaţii, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în prezent, OPPO a dezvoltat o echipă de pre-cercetare pentru a efectua cercetări preliminare cu privire la cerinţele tehnice 6G, tehnologiile de bază şi caracteristicile sistemului.

OPPO consideră că reţelele 6G vor schimba fundamental modul de interacţiune al oamenilor cu inteligenţa artificială cu atât mai mult cu cât acestea vor deveni accesibile pentru oricine. Dispozitivele inteligente compatibile cu 6G vor deveni componente importante ale inteligenţei artificale, fiind echipate cu algoritmi şi aplicaţii care permit noi experienţe captivante, care vor reprezenta temeiul dezvoltării modelelor şi mai avansate de inteligenţă artificială.

Spre exemplu, prin implementarea reţelelor 6G, vehiculele autonome vor putea corobora informaţiile referitoare la localizarea vehiculului şi informaţii precum starea vremii în zona respectivă, dată, oră etc. Vehiculele vor putea descărca algoritmii utilizaţi de nenumărate alte autoturisme oferind astfel o călătorie sigură şi confortabilă a pasagerilor.

"Dezvoltarea tehnologiei trebuie întotdeauna orientată spre viitor. Comunicaţiile mobile evoluează în medie la o perioadă de zece ani şi se aşteaptă ca standardizarea următoarei generaţii de tehnologii de comunicaţii să înceapă în 2025, urmând ca implementarea comercială să aibă loc în jurul anului 2035", a declarat Henry Tang, Chief 5G Scientist OPPO. "OPPO preconizează că în 2035 numărul agenţilor inteligenţi din lume va depăşi cu mult numărul oamenilor. Prin urmare, următoarea generaţie de tehnologii din comunicaţii, 6G, va trebui să satisfacă nu doar nevoile oamenilor, ci ale tuturor formelor de inteligenţă. Bazându-ne pe acest scop final, am început o cercetare tehnică şi proiectare timpurie a sistemelor 6G."

Reţelele actuale pot fi împărţite în două dimensiuni: planul de control (PC) şi planul utilizatorului (PU). Planul utilizatorului este în principal responsabil de performanţa reţelei pe care utilizatorii o pot percepe în mod direct, cum ar fi viteza şi latenţa. Planul de control, pe de altă parte, este strâns legat de configuraţia reţelei, asigurând operaţiuni de reţea sub diferite modele de mişcare şi intervale de locaţie ale nodurilor de reţea. Făcând o paralelă între cele două planuri şi traficul rutier, planul utilizatorului este reprezentat de participanţii la trafic care se deplasează rapid prin traficul urban, iar traficul rutier este reprezentat de planul de control.

Această lucrare despre 6G reprezintă un pas important pentru introducerea Planului de Funcţii AI având în vedere că rulează atât formatul tradiţional CP cât şi cele UP creând o arhitectură unică de Intelligent Cube/Cub Inteligent. Această structură permite îmbunătăţirea reţelelor 6G pe două planuri: funcţionalitate şi capacitatea continuă de a se optimiza şi de a-şi distribui resursele într-un mod inteligent.

6G va revoluţiona fundamental modul în care inteligenţa artificială se dezvoltă, învaţă, interacţionează şi se aplică, rezolvând multe probleme funcţionale cu care se confrunta dezvoltarea inteligenţei artificiale până acum precum silozurile de date şi confidenţialitatea utilizatorului. Pentru a atenua unele dintre limitările actuale ale algoritmilor, conceptul 6G propune împărţirea resurselor AI în diferite domenii. Ordonate în funcţie de sarcini specifice AI, domeniile AI vor fi formate din noduri multiple şi resurse din cadrul reţelei 6G, şi vor oferi strategii optime pentru programarea resurselor reţelei şi partajarea datelor.

În prezent, algoritmii de inteligenţă artificială mai complecşi sunt dificil de integrat în dispozitivele inteligente având în vedere puterea de calcul limitată şi capacitatea de stocare ale acestora. În acelaşi timp, Inteligenţa Artificială specializată nu poate satisface nevoile de zi cu zi ale utilizatorilor. Cu toate acestea, prin intermediul reţelelor 6G, inteligenţa artificială va prelua mai multe roluri, cum ar fi cel al unităţilor de bază tradiţionale, baze de date şi server de aplicaţii.

În cazul noilor reţele propuse, dispozitivele 6G vor fi alocate unui domeniu AIîn funcţie de locaţiaşi cerinţele dispozitivului.Domeniul AI va emite apoi cel mai potrivit algoritm pentru a furniza serviciile dorite, oferind în acelaşi timp cea mai optimă conexiune de comunicare. Spre deosebire de reţelele 4G şi 5G, inteligenţa artificală utilizată pentru deducerea şi luarea acţiunilor în reţelele 6G va fi integrată organic în dispozitiv dar şi în reţea, gadget-urile devenind şi mai importante în viaţa de zi cu zi a utilizatorilor.

OPPO va continua cercetările referitoare la tehnologia 6G, care cât de curând vorcontribui la formarea standardelor mondiale 6G. În calitate de contribuitor cheie al popularizării 5G, OPPO va continua colaborarea strânsă cu partenerii săi pentru a promova comercializarea pe scară largă a reţelelor 5G, pentru o dezvoltare şi evoluţie a Internetului şi atehnologiilor comunicaţiilor care va permite câtor mai mulţi utilizatori să se bucure de beneficiile celor mai noi tehnologii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb