Orange România deschide înscrierile pentru 5G Online Challenge, un concurs destinat antreprenorilor şi dezvoltatorilor de produse care desfăşoară proiecte bazate pe tehnologiile 5G şi IoT. Finaliştii concursului vor intra în programul de accelerare Orange Fab, unde vor primi acces la echipamente, platforme şi infrastructuri de comunicaţii dedicate, precum şi în laboratoarele 5G Orange din Bucureşti, pentru teste extinse, transmite un comunicat de presă trimis la redacţie.
5G Online Challenge se desfăşoară în perioada 27 august - 24 noiembrie, pe orangefab.ro/5G-challenge, în 3 etape (preselecţie, selecţie şi finală), iar în concurs se pot înscrie startup-urile, spin-off-urile, studenţii din universităţile tehnice ori dezvoltatorii care au un produs sau un concept de produs bazat pe tehnologiile 5G şi IoT. Pentru a intra în etapa de selecţie, participanţii vor completa, până pe 1 noiembrie, formularul de aplicare de pe orangefab.ro/5G-challenge.
"Încurajăm dezvoltarea de produse în domenii precum securitate cibernetică, mobilitate, retail, smart city, media, entertainment, sănătate sau educaţie digitală. Prin 5G Online Challenge venim în întâmpinarea inovatorilor în tehnologiile 5G şi IoT, alături de care vrem să construim o colaborare pe termen lung, inclusiv prin participarea alături de Orange România în proiectele de cercetare Horizon 2020 şi Horizon Europe." a declarat Cristian Paţachia, Development & Innovation Manager Orange România.
De-a lungul etapei de selecţie 5G Online Challenge, începând cu 2 noiembrie, participanţii vor intra în contact cu mentorii concursului, profesionişti din echipele tehnice şi de inovaţie Orange România: Marius Iordache - 5G Technical Manager, Cristian Paţachia - Development & Innovation Manager şi Monica Obogeanu - Startups Program Manager.
5G Online Challenge se va încheia cu o sesiune de pitching, pe 24 noiembrie, în care finaliştii vor prezenta soluţiile propuse în faţa juriului din top managementul Orange România. Cele mai bune echipe vor merge mai departe în Orange Fab, un program de accelerare desfăşurat pe o perioadă de un an, conceput pentru a susţine antreprenorii în dezvoltarea de produse inovatoare şi distribuirea acestora pe plan local şi internaţional.
Ca parte din Orange Fab, dincolo de susţinere pentru rafinarea produselor şi aducerea acestora către clienţi, finaliştii 5G Online Challenge vor primi acces în Hub Pass, în laboratoarele 5G Orange şi la o suită de echipamente, platforme, API-uri şi opţiuni de conectivitate ce contribuie la formarea ecosistemului 5G şi IoT Orange România:
Echipamente şi conectivitate în reţeaua Orange 5G
Acces la resurse 5G şi platforme dezvoltate în proiectele de cercetare Horizon 2020: SliceNet, MATILDA, 5G EVE şi 5G VICTORI
Conectivitate prin reţelele de comunicaţii dedicate IoT (LoRaWAN sau LTE-M) şi acces la Live Objects, platforma dezvoltată de Orange Business Services pentru gestionarea obiectelor inteligente
Acces la API-uri Orange precum Wi-Fi Smart City Data Feed sau Anonymized BIS Cyber Security Events
• Acces la soluţiile cloud Orange Business Services, Flexible Engine şi Business Flexible Computing
Reţeaua mobilă Orange 5G este disponibilă în Bucureşti, unde există acoperire 100%, dar şi în Otopeni, Voluntari, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov, Constanţa şi Mamaia, iar utilizatorii pot atinge viteze maxime de download de până la 1.2Gbps.