ROCA Management, administratorul companiei de private equity ROCA Investments, devine cel mai nou membru al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România

A.F.
Companii / 1 mai

Horia Gustă, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România

Horia Gustă, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România

ROCA Management SRL, administratorul ROCA Investments, una dintre cele mai dinamice companii de private equity din România, a devenit cel mai nou membru al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF). În cadrul Adunării Generale Extraordinare de vineri, 26 aprilie, membrii AAF au aprobat, în unanimitate, ca ROCA Management să devină membru cu drepturi depline al asociaţiei, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Decizia ROCA Management de a adera la Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România confirmă rolul important pe care asociaţia noastră îl are în piaţa locală de asset management. Prin activitatea pe care o desfăşoară şi prin rezultatele pe care le-a obţinut, ROCA este un model în peisajul autohton în ceea ce priveşte strategiile de investiţii, prin care transformă în lideri companiile din portofoliu. Misiunea noastră la AAF este aceea de a promova cunoaşterea, transparenţa şi încrederea în tot ceea ce înseamnă investiţii în instrumentele de plasament colectiv, precum şi de a contribui la dezvoltarea unei industrii de asset management sănătoase şi bine reglementate, care să promoveze parteneriate solide între administratorii de fonduri şi clienţii lor. Prin experienţa pe care o are în piaţă, suntem convinşi că ROCA Management va aduce plus valoare misiunii noastre şi, împreună, vom fi mai puternici în îndeplinirea obiectivelor AAF pe termen mediu şi lung", a declarat Horia Gustă, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România.

ROCA Management administrează portofoliul ROCA Investments, o companie de private equity prezentă de şase ani pe piaţa din România, cu specific de acţionar majoritar, ce aplică un model unic pe piaţa locală - modelul buy & build, specializată în preluarea companiilor antreprenoriale de dimensiune medie şi transformarea acestora în performeri. După preluare, compania aplică o strategie transformaţională şi de consolidare, cu scopul de a oferi companiilor româneşti cu potenţial perspectiva de a deveni lideri regionali în sectoarele în care activează, în contextul unei abordări bazate pe inovaţie, generare de valoare adăugată reală şi sustenabilitate.

Fondată în 2018 prin capital 100% românesc, ROCA Investments deţine, ca acţionar majoritar, două holdinguri specializate pe industrii strategice (materiale de construcţii şi agricultură) şi un portofoliu de participaţii minoritare în cinci companii româneşti.

De la începutul activităţii pe piaţa locală, compania a investit în total 54 milioane de euro direct în companii din România şi alte 55 de milioane de euro au fost investite de către companiile din portofoliu.

"A fi administrator de fond implică responsabilitatea de a administra capitalul altor persoane - other people's money. Dincolo de profesionalism e nevoie de o bună reputaţie şi o transparenţă totală. Aderarea ROCA Management la Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România reprezintă un pas semnificativ în misiunea noastră de a consolida şi dezvolta piaţa de private equity din România", a declarat Rudolf Vizental, Administrator ROCA Management şi CEO Roca Investments.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb