Targa Telematics achiziţionează Grupul Viasat

G.D.
Companii / 28 februarie 2023

Nicola De Mattia, CEO Targa Telematics

Nicola De Mattia, CEO Targa Telematics

Targa Telematics îşi extinzânde gama de tehnologii inovatoare local şi internaţional, conform unui comunicat remis redacţiei.

Nicola De Mattia (CEO Targa Telematics) a declarat: "Tranzacţia permite grupului să facă un pas important în ceea ce priveşte dimensiunea şi prezenţa internaţională".

Potrivit sursei citate, Targa Telematics Spa, o companie de tehnologie specializată în dezvoltarea de soluţii IoT şi platforme digitale pentru mobilitatea conectată a semnat un acord pentru achiziţia 100% capital social al Viasat Group Spa ("Viasat Group").

Tranzacţia se aşteaptă să fie complet încheiată în primul semestru al anului 2023, până atunci urmând să obţină autorizările necesare din partea autorităţilor competente: Golden Power (în Italia şi în Spania) şi aprobarea din partea Autorităţii Antitrust.

Viasat Group reprezintă excelenţa italiană în domeniul tehnologiei aplicate în industria auto. De-a lungul anilor, s-a impus ca unul dintre liderii europeni în furnizarea de servicii şi soluţii de info - telematică prin satelit şi IoT pentru securitatea şi protecţia persoanelor, vehiculelor şi bunurilor.

Această tranzacţie va marca naşterea unui jucător global în domeniile IoT, a soluţiilor şi serviciilor digitale pentru mobilitatea conectată. Targa Telematics va fi prezentă în ţări europene cheie: Italia, Portugalia, Spania, Franţa, Belgia, Polonia şi România, dar şi în Marea Britanie şi Chile.

Urmare a achiziţiei Viasat Group, Targa Telematics, companie italiană care operează deja internaţional cu birouri în Marea Britanie, Spania, Franţa şi Portugalia, îşi va consolida poziţia de lider pe piaţa italiană, accelerându-şi expansiunea şi în Europa, având încă de la început capabilitatea de a implementa o gamă largă de tehnologii inovatoare pentru proiecte globale.

În contextul acestor proiecte internaţionale, Targa Telematics va beneficia de un sprijin local puternic şi dedicat în diferite ţări pentru a oferi clienţilor servicii la cele mai înalte standarde, sprijin care include în mare parte grupuri multinaţionale active în domeniul mobilităţii, precum şi în alte sectoare ale pieţei, subliniază sursa citată.

"Suntem entuziasmaţi să ne alăturăm Viasat Group, o companie de prestigiu, un exemplu antreprenorial virtuos, care ne va permite să facem un pas important în ceea ce priveşte dimensiunea, acoperirea internaţională şi extinderea în zone cheie ale pieţei. Acestea sunt elemente cruciale în consolidarea poziţionării noastre competitive şi oferirea unei game largi de servicii în domeniul mobilităţii inteligente pentru proiecte cu extindere internaţională", a mai spus Nicola De Mattia, CEO Targa Telematics.

"Aceasta este prima tranzacţie de dimensiuni semnificative finalizată de operatorii din industria noastră şi vizează o consolidare tangibilă a pieţei. Coordonarea puternică dintre echipe şi sinergia dintre know-how şi cele mai noi tehnologii ale ambelor companii ne vor permite să ne consolidăm încă o dată rolul de jucători cheie în dezvoltarea mobilităţii viitorului", completează acesta.

"Această tranzacţie cu Targa Telematics, o companie inovatoare în tehnologie şi lider în domeniu, este o recunoaştere importantă a valorii stabilite de-a lungul timpului a Grupului Viasat", a adăugat Domenico Petrone, Preşedinte şi CEO la Viasat Group Spa, subliniind că "parteneriatul cu Targa Telematics este cea mai bună strategie pentru a deschide orizonturi noi şi mai largi atât pentru businessul companiei, cât şi pentru oamenii care îşi desfăşoară activitatea în aceste companii cu mare profesionalism. De precizat însă ca Planificarea şi producţia echipamentelor electronice, precum şi dezvoltarea hardware şi software legată de Waste Management nu fac parte din achiziţie", mai spune el în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb