Tazz trece în următoarea etapă de dezvoltare: va fi achiziţionat de Wolt, platformă de comerţ local de origine finlandeză cu operaţiuni în 28 de ţări

A.F.
Companii / 14 octombrie

 Tazz trece în următoarea etapă de dezvoltare: va fi achiziţionat de Wolt, platformă de comerţ local de origine finlandeză cu operaţiuni în 28 de ţări

Tazz, una dintre cele mai importante platforme de livrare din România, parte a grupului eMAG, anunţă încheierea unui contract privind achiziţia părţilor sale sociale de către Wolt, o platformă de comerţ local de origine finlandeză cu operaţiuni în 28 de ţări. Tranzacţia este de aşteptat să se finalizeze în următoarele luni, în urma îndeplinirii condiţiilor obişnuite de închidere şi a obţinerii aprobărilor legale din partea autorităţilor relevante. Cu o echipă de peste 12.000 de persoane, Wolt este deţinută de compania DoorDash din Statele Unite ale Americii.

"Tazz s-a impus ca o platformă de încredere şi îndrăgită în România, cunoscută pentru experienţa sa locală şi relaţiile solide cu clienţii şi partenerii săi", a declarat Miki Kuusi, CEO al Wolt şi Head of DoorDash International. "Cunoaşterea profundă a pieţei pe care Tazz o are, alături de tehnologia şi excelenţa operaţională Wolt, creează un potenţial uriaş de a îmbunătăţi experienţa clienţilor şi partenerilor din România. Suntem încântaţi de această tranzacţie şi aşteptăm cu nerăbdare călătoria care urmează." 

După finalizarea tranzacţiei, planul este ca platforma Tazz să fie integrată sub brandul şi produsul Wolt, iar cele două companii se angajează să asigure o tranziţie uşoară pentru clienţii, angajaţii şi partenerii existenţi ai Tazz.

"Tazz reprezintă o poveste de succes în antreprenoriatul românesc şi un business care a crescut incredibil de mult într-un timp foarte scurt. Asta s-a datorat echipei foarte bune din spate şi investiţiei eMAG, fără de care nu am fi ajuns aici. Ca pas următor, unirea forţelor cu Wolt reprezintă o oportunitate extraordinară," a declarat Alin Şerban, CEO Tazz. "Wolt este cunoscut la nivel global pentru experienţa de top oferită clienţilor, dar şi pentru abordarea cu adevărat locală. Prin acest parteneriat, ne putem îmbunătăţi serviciile şi putem oferi o valoare şi mai mare atât clienţilor, cât şi partenerilor cu care lucrăm. Aşteptăm cu nerăbdare acest nou capitol de dezvoltare accelerată şi suntem foarte mândri de povestea frumoasă pe care am spus-o cu Tazz în România."

Tazz operează în peste 35 de oraşe din România şi are o echipă dedicată de 260 de persoane. În ultimii ani, platforma a crescut rapid, oferind o selecţie puternică de restaurante, parteneri din zona de supermarket şi retail, precum şi comercianţi locali.

Tazz este, de asemenea, membru al programului eMAG Genius, care oferă clienţilor beneficii premium precum livrare gratuită şi acces la oferte exclusive. Wolt şi eMAG au încheiat un parteneriat prin care asigură clienţii Tazz că se vor putea bucura în continuare de beneficiile programului Genius.

"În 2019, eMAG intra în acţionariatul Tazz, o platformă 100% românească din Timişoara, cu ambiţia de a o dezvolta şi transforma în lider pe segmentul de livrare la domiciliu. Am văzut de atunci potenţialul acestui business şi dorinţa mare a echipei de a creşte într-un ritm accelerat. Împreună am creat o poveste de succes de care suntem foarte mândri, care a crescut de la 100 la 10.000 de parteneri, iar astăzi este pregătită să treacă la nivelul următor. Tazz va rămâne parte din Genius, prin oferte foarte bune şi livrare gratuită de la restaurante şi supermarket", a spus Tudor Manea, CEO eMAG Group.

Miki Kuusi, CEO Wolt şi Head of DoorDash International, a adăugat: "România este o piaţă cu mare potenţial şi suntem dornici să cunoaştem mai bine comunităţile locale - şi bucătăria românească. Suntem aici să creăm noi oportunităţi pentru parteneri şi agenţiile de livrare şi să le oferim tuturor serviciul excepţional pentru care Wolt este cunoscut în întreaga lume."

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5501
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2933
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9421
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.9505

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb