TRENDURI ÎN 2023:  Românii se vor bucura anul acesta de mai multe minivacanţe cu ocazia sărbătorilor legale

G.D.
Companii / 16 februarie 2023

Românii se vor bucura anul acesta de mai multe minivacanţe cu ocazia sărbătorilor legale

După ani în care multe sărbători legale au picat în timpul weekendului, 2023 le va da românilor posibilitatea de a-şi lua revanşa în minivacanţele anunţate pentru următoarea perioadă, conform unui comunicat remis redacţiei. Cei care lucrează în sistemul de stat vor avea trei zile libere în plus pe lângă cele 15 deja oferite prin lege, pentru a se crea punte între sărbători şi weekend. Măsura fost confirmată deja şi de Guvern, astfel că bugetarii pot începe să îşi facă planuri de vacanţă.

Potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro, trendul călătoriilor în ţară, care a avut parte de o creştere semnificativă în timpul pandemiei, va continua şi anul acesta, mai ales că turiştii încă au o mulţime de locuri atipice de explorat şi descoperit în România.

După ce şi-au început anul cu o minivacanţă, dat fiind că au primit liber şi în ziua de luni, 23 ianuarie, pentru a se face punte de Ziua Unirii Principatelor Române, bugetarii fac deja planuri pentru următoarele sejururi în ţară. Chiar şi cei care lucrează în mediul privat vor putea profita de zilele libere legale, mai ales că mulţi îşi iau o zi sau două de concediu pentru a lega sărbătorile de weekend şi a se bucura de un binemeritat concediu.

Următoarea minivacanţă va avea loc de Paşte, când toţi salariaţii vor avea libere zilele de vineri, 14 aprilie, şi luni, 17 aprilie. Ziua Muncii, sărbătorită pe 1 Mai, care anul acesta pică într-o luni, va fi o nouă ocazie pentru românii care vor să facă o excursie prin ţară. Cea mai generoasă minivacanţă se întâmplă de Ziua Copilului şi de Rusalii, când bugetarii vor avea cinci zile libere, pentru că 1 iunie (joi) şi 5 iunie (luni, a doua zi de Rusalii) sunt sărbători legale, iar Guvernul a dat liber şi vineri, 2 iunie, subliniază sursa citată.

O minivacanţă de patru zile va fi şi în plin sezon estival, de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, care are loc marţi, 15 august, motiv pentru care şi ziua de luni, 14 august, a fost decretată zi liberă. Ultimele minivacanţe de patru zile din 2023 vor avea loc la final de an: 30 noiembrie-3 decembrie (cu ocazia Sfântului Andrei şi a Zilei Naţionale) şi 23-26 decembrie (cu ocazia Crăciunului).

După anii de pandemie, marcaţi de restricţii şi incertitudine, în care românii au preferat să îşi planifice vacanţele cât mai aproape de data plecării, pentru a fi siguri că nu se mai schimbă nimic, lucrurile revin acum la normalitatea de dinainte de 2020.

Conform Travelminit.ro, în ianuarie 2022, 26% dintre rezervări au fost realizate cu mai mult de 30 de zile înainte de data plecării, în timp ce anul acesta, în ianuarie, procentul de rezervări cu mai mult de o lună înainte e de 37%. Turiştii sunt mai confortabili acum să îşi facă planuri pe termen lung, se ocupă de planificarea vacanţei din timp, astfel că pe platformă există deja rezervări pentru sezonul estival. Avantajele rezervărilor early booking sunt, în primul rând, varietatea opţiunilor de cazare din care poţi alege şi preţurile mai mici. De asemenea, rezervările early booking îţi oferă şi timpul necesar pentru a-ţi planifica mai bine vacanţă: poţi să te documentezi mai bine cu privire la ce doreşti să faci sau să explorezi la destinaţie, care sunt atracţiile principale, cum ar trebui să îţi pregăteşti bagajul etc.

Altfel spus, acum este momentul ideal pentru a face rezervări pentru minivacanţa de Paşte sau pentru sejurul de vară la mare, mai ales că încă există multe locuri disponibile la preţuri accesibile.

Un prim aspect interesant este legat de sezonul estival: anul trecut, în rândul turiştilor Travelminit, staţiunile montane au fost mai căutate decât cele de pe litoral, aşa că rămâne de văzut care va fi cea mai populară destinaţie a verii. În acelaşi timp, merită precizat şi faptul că vor începe să fie încărcate şi cardurile de vacanţă, exact la timp pentru debutul sezonului estival, utilizarea acestora fiind un important stimul pentru turismul intern, subliniază sursa citată.

"De asemenea, este esenţial să analizăm ce îşi doresc acum românii de la vacanţele lor. Autenticitatea este termenul care va defini cel mai bine vacanţele în România din 2023, mai ales că turiştii îşi doresc acum o reîntoarcere la tradiţii, la poveştile de odinioară. Tot mai multe sate româneşti ajung în atenţia turiştilor, care vor să redescopere simplitatea traiului de înainte, obiceiurile rurale. Printre ele se numără Viscri, Biertan, Meşendorf, Criţ şi alte sate săseşti din zonă, recunoscute atât pentru bisericile fortificate, declarate monumente istorice, cât şi pentru bucătăria tradiţională. Foarte populare sunt şi destinaţiile din nordul ţării, în special din zona Maramureşului şi a Bucovinei, cum sunt Ciocăneşti, Rohia sau Lăpuş", spun reprezentanţii Travelmint.

În ceea ce priveşte tipul de cazare, anul acesta, rămân la mare căutare hotelurile, pensiunile şi unităţile care oferă diferite facilităţi şi servicii de relaxare în pachetul de cazare. Turiştii îşi doresc acum mai mult decât o simplă cazare şi vor să se bucure de cât mai multe experienţe şi servicii pe parcursul sejurului lor.

În continuare vor fi populare city-break-urile în România, în special în anumite perioade ale anului, în care aceste sejururi de 3-4 zile în marile oraşe sunt perfecte pentru o pauză de relaxare. În topul listei se află Braşovul, Sibiul, Oradea, Cluj-Napoca şi Timişoara, oraşe care oferă numeroase activităţi pentru turiştii care poposesc în ele pe timpul weekendului, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb