UE a lansat o nouă anchetă privind importurile de oţel din China

Luciana Bănică
Internaţional / 10 decembrie 2016

 UE a lansat o nouă anchetă privind importurile de oţel din China

Uniunea Europeană (UE) a lansat o investigaţie pentru a stabili dacă producătorii chinezi vând oţel în Europa la preţuri prea mici, un dosar pe care Beijingul îl urmăreşte cu profundă îngrijorare, relatează Reuters, citată de news.ro.

Comisia Europeană a stabilit că o plângere depusă de asociaţia producătorilor de oţel din UE, EUROFER, privind un anumit tip de oţel rezistent la coroziune, justifică lansarea unei anchete.

UE a impus taxe pe o gamă largă de tipuri de oţel, după ce investigaţii anterioare au arătat că grupuri chineze vând produsele pe piaţă la preţuri atât de mici încât înregistrează pierderi, pentru că producţia lor este prea mare.

Un oficial din Ministerul chinez al Comerţului a declarat că Beijingul urmăreşte "cu mare atenţie şi îngrijorare" dosarul şi că problemele Europei privind oţelul sunt legate de o creştere economică slabă. Potrivit lui, nu există nicio bază pentru a acuza producţia în exces a Chinei.

El a subliniat că Europa ar trebui să analizeze raţional problemele cu care se confruntă propria sa industrie a oţelului.

"Nu ar trebui să adopte măsuri comerciale protecţioniste greşite, care limitează competiţia corectă de pe piaţă", consideră oficialul.

Beijingul este nemulţumit şi pentru că ancheta a fost lansată cu numai câteva zile înainte să se împlinească 15 ani de când a aderat la Organizaţia Mondială a Comerţului, ceea ce îi va permite să intre într-o altă categorie de norme.

În baza regulilor existente, UE poate compara preţurile practicate de companiile chineze cu cele dintr-o altă ţară - în cazul oţelului a ales preţurile canadiene. Beijingul insistă că acest lucru nu va mai fi posibil după 11 decembrie.

Comisia Europeană a propus luna trecută o nouă cale de a trata, dar propunerile trebuie să fie aprobate de cei 28 de membri UE şi de Parlamentul European, înainte de a intra în vigoare.

De regulă în cazurile anti-dumping, C.E. are de regulă la dispoziţie până la nouă luni pentru a stabili dacă există baze pentru impunerea de taxe suplimentare pe produse, iniţial pentru şase luni, apoi, dacă este cazul, pentru cinci ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb