"Uniqa Group" Austria va deveni acţionar majoritar la "Astra-Uniqa"

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 iunie 2007

"Uniqa Group" Austria va deveni acţionar majoritar la "Astra-Uniqa"

Compania Uniqa Group Austria va deveni acţionar principal la Astra Uniqa şi va deţine peste 50% din acţiunile companiei de asigurări, ca urmare a semnării contractului de preluare de la fostul acţionar majoritar, Nova Trade, a anunţat, ieri, compania.

Uniqa Group Austria a achiziţionat încă 23% din acţionariatul companiei de Asigurare-Reasigurare Astra, de la acţionarul majoritar anterior, Nova Trade. Prin aceasta Uniqa îşi asigură controlul, intereselor în Astra cu o cotă de 50% plus o acţiune. Tranzacţia este în curs de autorizare de către autorităţile române.

Uniqa va face o ofertă obligatorie micilor acţionari ai companiei listate la Rasdaq Astra, în conformitate cu cerinţele legale.

La mijlocul anului 2005, Grupul Uniqa a achiziţionat 27% din acţiunile companiei Astra, în urma unei tranzacţii pe piaţa de capital. Din vara anului 2006, imaginea companiei de asigurări s-a schimbat, prin alăturarea siglei Astra de cea a Uniqa. "Lansarea noului logo a fost pasul premergător extinderii participării Uniqa în acţionariatul Astra", se spune în comunicat.

Uniqa şi Nova Group vor continua colaborarea pentru implementare unor proiecte care vizează promovarea şi vânzarea produselor de asigurare facultative şi vor pune accest pe dezvoltarea asigurărilor de viaţă. De asemenea, Astra-Uniqa va dezvolta şi în continuare parteneriatul preferenţial cu Raiffeisen Bank, se mai arată în comunicat.

Compania îşi va extinde activitatea prin realizarea de investiţii în imobiliare, iniţiate deja de Uniqa Group prin achiziţionarea pe piaţa românească a Floreasca Tower şi a altor obiective imobiliare.

Astra Asigurări s-a desprins în 1991 din fosta companie de stat ADAS şi a fost privatizată în anul 2002. Astra-Uniqa a înregistrat prime brute subscrise în valoare totală de 120 milioane lei în primul trimestru din 2007.

Curtea de Apel a decis că "Astra Uniqa" poate practica RCA

Curtea de Apel a admis în data de 27 iunie cererea prin care Astra-Uniqa solicita suspendarea sancţiunii impuse de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), şi a decis că firma de asigurări poate practica RCA, a anunţat, ieri, un comunicat transmis de Astra-Uniqa. Decizia Comisiei de Supraveghere prevedea suspendarea autorizării practicării RCA pentru o perioada de 30 de zile de la data publicării ei în Monitorul Oficial.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a sancţionat compania de asigurări Astra SA cu interzicerea, pentru 30 de zile, a vânzării poliţelor RCA, deoarece firma a oferit, la o licitaţie, tarife de primă inferioare celor notificate Comisiei. Licitaţia a fost organizată de Minis­terul Apărării în data de 29 mai 2007.

Compania de asigurări a transmis CSA notificarea cu privire la practicarea unor tarife speciale pentru un client tradiţional şi strategic precum Ministerul Apărării Naţionale, cu o rată a daunei de 6%.

Astra Uniqa a mai precizat în comunicat: "Decizia CSA de a sancţiona Astra-Uniqa într-un mod drastic (suspendarea unei linii de business foarte importante în portofoliul companiei), venită în momentul în care mai mult de 200.000 de asiguraţi RCA au în această perioadă reînnoiri de poliţe noi cu Astra-Uniqa, putea avea efecte grave asupra evoluţiei companiei şi a adus deja importante prejudicii de imagine. După cum a demonstrat şi hotărârea instanţei, poziţia CSA în această situaţie - de a sancţiona diferenţiat trei societăţi de asigurare pentru - a fost una părtinitoare şi nedreaptă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb