VIOLENŢELE DE LA KOLN: 22 de solicitanţi de azil printre suspecţi

Adina Lateş
Internaţional / 8 ianuarie 2016

Actualizare 21:56

Un număr de 22 dintre cei 32 de suspecţi identificaţi de poliţia din Koln (vestul Germaniei) pentru agresiunile asupra unor femei în noaptea de Anul Nou sunt solicitanţi de azil, a anunţat în această seară Ministerul de Interne german, potrivit DPA.

"Există probe că solicitanţii de azil au comis infracţiuni precum furturi şi violenţe fizice de natură non-sexuală, dar se pare că niciunul nu a fost implicat în agresiuni sexuale", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Printre suspecţi se află nouă algerieni, opt marocani, cinci iranieni, patru sirieni, un sârb, un irakian, un american şi trei cetăţeni germani.

(S.A.)

---------

Actualizare 20:00 Şeful poliţiei din Koln a fost demis

Şeful poliţiei oraşului german Koln, Wolfgang Albers, criticat pentru lipsa de reacţie a forţelor de ordine faţă de agresiunile sexuale comise de grupuri de migranţi în noaptea de Anul Nou, a fost demis astăzi, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

Între timp, numărul plângerilor depuse de femeile şi adolescentele agresate sexual şi/sau jefuite în centrul oraşului în acea noapte a ajuns la circa 170.

(S.A.)

----------

Poliţia germană efectuează verificări în cazul a 31 de suspecţi în total, inclusiv 18 solicitanţi de azil, pentru violenţe şi furturi comise în ajunul Anului Nou la Koln, a anunţat vineri Tobias Plate, purtător de cuvânt al Ministerului federal de Interne, citat de AFP şi Reuters.

Într-o conferinţă de presă la Berlin, purtătorul de cuvânt a indicat că este vorba despre 31 de suspecţi, ale căror nume au fost identificate, şi că 18 dintre ei au statut de solicitat de azil, suspectaţi de furturi şi violenţe fizice. El a citat date oferite de poliţia federală germană.

Din grupul respectiv de suspecţi chestionaţi fac parte nouă algerieni, opt marocani, cinci iranieni, patru sirieni, dar şi doi cetăţeni germani, un irakian, un sârb şi un american.

Potrivit agenţiei DPA, care citează postul public WDR, două persoane au fost arestate în legătură cu violenţele survenite în apropiere de gara principală din Koln. Cei doi bărbaţi, proveniţi din rândul imigranţilor, au fost plasaţi în arest noaptea trecută. Asupra lor au fost găsite telefoane mobile care conţineau înregistrări video ale evenimentelor din ajun de Anul Nou.

Suedia: Poliţia din oraşul Kalmar analizează 14 cazuri de agresiuni sexuale comise în noaptea de Anul Nou

Poliţia din oraşul Kalmar, situat în sudul Suediei, a primit 14 plângeri din partea unor femei care au fosta ţinta agresiunilor sexuale în noaptea de Anul Nou, relatează thelocal.se şi Reuters.

Poliţia din Kalmar a declarat pentru agenţia suedeză de presă TT că a arestat un băiat de 15 ani şi un bărbat de 20 de ani sub bănuiala de agresare a mai multor femei în primele ore ale zilei de 1 ianuarie. Şapte dintre victime s-au adresat poliţiei imediat, iar altele au depus plângeri în zilele următoare. Cel puţin şapte agresiuni au avut loc în barul Larmtorget din centrul oraşului Kalmar.

Nu au fost oferite informaţii legate de identitatea sau originea etnică a presupuşilor autori.

"Am avut în urmă cu câteva zile întreaga imagine a celor petrecute. Până acum am primit cel puţin 14 plângeri", a precizat Johan Bruun, purtător de cuvânt al poliţiei suedeze.

Relatările privind agresiunile sexuale de la Kalmar survin la câteva zile după ce în oraşul Koln, din vestul Germaniei, au avut loc 121 de agresiuni sexuale în noaptea de Anul Nou, incidente care au şocat profund opinia publică germană şi europeană. În acest caz, poliţia germană a anunţat joi că a identificat "16 suspecţi", în mare parte "originari din Africa de Nord".

Agresiuni sexuale împotriva femeilor în noaptea de Anul Nou au mai fost semnalate la Helsinki şi Zurich.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb