100 de kilometri de drum judeţean din Galaţi vor fi modernizaţi

Ana Felea
Miscellanea / 15 martie 2023

Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi şi Alexandru Marcel Stoica, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării

Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi şi Alexandru Marcel Stoica, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării

Consiliul Judeţean Galaţi a semnat, astăzi, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, contractul pentru accesarea fondurilor necesare reabilitării şi modernizării a 100 de kilometri de drum judeţean. În total este vorba despre 60 milioane de euro, cea mai mare investiţie în infrastructura turieră a Galaţiului din ultimii ani. Cea mai mare parte a sumei a fost accesată în cadrul Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny".

"Am semnat astăzi, la Bucureşti, un contract de finanţare extrem de important pentru modernizarea infrastructurii rutiere judeţene. Astfel, continuăm exemplul de administraţie performantă şi vom demara lucrări ample pe aproape 100 de kilometri de drum judeţean. Vom interveni pe mai multe drumuri judeţene, cum ar fi cel dintre Munteni - Ţigăneşti - Ungureni - Slobozia Blăneasa - Negrileşti - Ghidigeni (DJ240), dintre Matca şi Corod (DJ251A) sau cel de pe ruta Băneasa - Suceveni - Rogojeni (DJ242D). Vor fi lucrări ample, de la lărgirea părţii carosabile sau chiar realizarea de la zero a infrastructurii drumului, acolo unde se impune acest lucru, la reabilitarea podurilor şi podeţelor de pe traseul drumului, realizarea sistemelor de colectare a apelor pluviale şi amenajarea de staţii de autobuz. Avem deja licitaţiile finalizate şi constructorii desemnaţi, astfel că în această primăvară va fi emis şi ordinul de lucrări", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

De asemenea, vor fi realizate lucrări de modernizare şi pe următoarele drumuri judeţene: DJ253 Umbrăreşti - Cudalbi - Băleni - Viile (se va interveni pe patru tronsoane de pe această rută), DJ242H Jorăşti - Zărneşti - Rădeşti, DJ255A Pădurea Gârboavele - Odaia Manolache, DJ240A Cârlomăneşti - Gârbovăţ, DJ252G Ţepu -Tecucelu Sec.

Valoarea totală a investiţiilor este de 284.624.548,45 lei cu TVA (aproximativ 60 de milioane euro), din care 140.000.000 lei (inclusiv TVA) sunt aprobaţi şi incluşi în lista obiectivelor de investiţii aferente Programului naţional de investiţii "Anghel Saligny", iar diferenţa va fi asigurată din alte surse (fonduri europene, guvernamentale sau proprii).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. orasul ultra-imputit cu noroiul uscat pe trotuare si sosele, cu o primarie care taie vegetatia si sparge digul de protectie a Falezei orasului , construit in comunism, pentru prabusirea Falezei inferioare si punerea in miscare a proiectului de stabilizare a falezei in valoare de 100 milioane euro cistigat de firma de partid, Vega,.....cu parandaratul aferent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb