30 de secunde de publicitate la Oscar costă 1,7 milioane de dolari

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 19 februarie 2007

30 de secunde de publicitate la Oscar costă 1,7 milioane de dolari

Reţeaua de televiziune americană ABC, care transmite, în fiecare an, gala Oscarurilor, a vândut deja tot spaţiul publicitar pentru transmisia premiilor Academiei Americane de Film, din 25 februarie, iar preţul unui spot de 30 de secunde a costat 1,7 milioane de dolari, anunţă NewsIn.

Cumpărătorii de publicitate la Oscaruri sunt nume mari din industrie, precum AT&T, Bank of America, Coca-Cola, Eastman Kodak, General Motors, Mars, MasterCard, McDonald"s, Microsoft, J. C. Penney şi Unilever.

O parte dintre advertiseri, printre care AT&T, Coca-Coca, G.M. şi Kodak, sponsorizează şi acoperirea pe internet a premiilor Oscar, pe site-ul Oscar.com. De asemenea, ABC discută pentru prima dată cu clienţii de publicitate posibilitatea de a vinde reclamă pe telefon, alături de informaţiile despre eveniment, des­cărcate de utilizatorii de telefonie mobilă. "Vom fi prezenţi oriunde vrea clientul să fim", a declarat vicepreşedintele de vânzări de la ABC Television Network, Geri Wang.

Anul acesta preţurile au fost mai mari decât anul trecut, cu toate acestea reclamele s-au vândut mai repede decât la premiile Oscar din 2006.

ABC, parte din Compania Walt Disney, a cerut anul acesta 1,7 milioane de dolari, pentru 30 de secunde de publicitate, comparativ cu preţul de 1,65 de milioane de dolari din 2006 şi 1,6 milioane de dolari în 2005.

Totuşi, comparativ cu preţurile reclamelor de la finala de fotbal american, Super Bowl, spoturile de la Oscaruri sunt mai ieftine. Reţeaua de televiziune CBS a vândut un spot de 30 de secunde, în finala Super Bowl de anul acesta, cu aproximativ 2,6 milioa­ne de dolari. Premiile Oscar reprezintă al doilea cel mai vizionat show TV, după finala Super Bowl. Peste 93 de milioane de persoane s-au uitat anul acesta la finala SuperBowl în timp ce, anul trecut, gala Oscar a fost urmărită de 39 de milioane de telespectatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb